Huvudmeny

Pratade Illuminati i P1!

Amat Levin 16:35 22 Apr 2015

Kom precis tillbaka till redaktionen från ett besök på Radiohuset och Nordengren & Epstein i P1. Vi pratade Illuminati och Kanye Wests färska dementi av konspirationsteorin från senaste Paper Magazine. Haha, oklart upplägg, men jag misstänker att jag blev uppringd för att jag för nåt år sedan skrev Nybörjarens guide till Illuminati. Läs den här!

Och kolla in inslaget här nedan!

Dick picks med Instagram-filter och kristna dejtingsajter när Power Meeting Podcast gästade Kulturhuset

Amat Levin 16:11 16 Apr 2015

Idag släppte vi Power Meeting Podcast-avsnittet vi spelade in på Kulturhuset den 10 april. Vi gästades av min före detta kollega och Nöjesguidens före detta chefredaktör Margret Atladottir. Det snackades bland annat om hur det är att hänga med sin chef privat, om singelliv, kristna dejtingsajter, risken att bli mördad när man handlar på Blocket och dick pics med Instagram-filter. Och jag avslöjar hur min nyårsfest slutade…

Lyssna på avsnittet här!

 

Unicef och Vattenlöftet

Amat Levin 15:33 16 Apr 2015Unicef har precis inlett en viktig kampanj. Varje år köper nämligen vi svenskar över 200 miljoner liter i vattenflaskor, trots att vi har rent och gratis vatten i kranarna. Samtidigt dör omkring 1 000 barn varje dag världen över till följd av smutsigt vatten. Så istället för att spendera våra pengar på onödigt flaskvatten skulle vi kunna bidra till att rena vatten för dem som behöver det. Ett bidrag på 100 kronor renar 10 000 liter.

Unicef kallar detta för #Vattenlöftet och du kan läsa mer om det här. Vill du hjälpa till att rena vatten kan du göra det här.

 

Drakes Madonnahångel (eller när Drakes minspel svek honom)

Amat Levin 17:09 13 Apr 2015

Så. Drake uppträdde på Coachella igår och gästades av Madonna, som avslutade sitt set med att hångla upp honom. Salivutbytet varade under några sekunder och Madonna hann dessutom motta bort rapparens hand som för att visa vem som bestämmer. Om vi utgår ifrån att det här var planerat (allt annat skulle vara aningen obehagligt), blir vad som hände efter väldigt konstigt.


Allt gott än så länge.


Det här går ju bra.


Men...


... vad...


... fan...


... händz?

”OMG, DRAKE REPULSED BY 56 YEAR OLD MADONNA!” kan väl sammanfatta den initiala reaktionen från internationell press. Men jag tror inte så var fallet. För igen, om kyssen var planerad, skulle det vara en väldigt otrevlig och icke-Drake-lik reaktion. Jag tror snarare att det Drake ville signalera var en ”Ouff, vad sjukt/häftigt det här är, jag kan inte fatta vad som just hände”-känsla, men att hans minspel helt enkelt svek honom. Skulle vilja tjuvlyssna på samtalet där Drake ringer upp Madonna och försäkrar henne om att han inte alls var ”disgusted”. Se klippet i sin helhet nedan!

Polisen har skjutit ännu en person (och ljugit om det)

Amat Levin 15:20 9 Apr 2015

Har det senaste året skrivit en hel del om den amerikanska polisens mord av framför allt svarta och andra minoriteter. Och ihjälskjutningarna fortsätter i en alarmerande takt. För några dagar sedan inträffade ytterligare en uppmärksammad skottlossning.

Den 4 april stoppades 50-åriga Walter Scott (som råkade vara svart) av 33-åriga polisen Michael Slager (som råkade vara vit) för att en av lyktorna på Scotts bil var trasig. Enligt polisen eskalerade konfrontationen fram till att Scott tog Slagers elpistol och försökte använda den mot polisen. I rent självförsvar ska då polisen ha avfyrat sin riktiga pistol och dödat Scott. Precis som när Darren Wilson dödade Michael Brown, menade Scott att han var rädd för sitt liv.

Men – nu visar ett klipp, filmat av en civilperson, en annan bild av händelseförloppet. I klippet ser det ut som att Scott viftar bort polisens elpistol så att den faller till marken. Scott börjar därefter springa i motsatt riktning från polisen. Polisen tar då upp sin riktiga pistol och avlossar, utan förvarning, åtta (8!) skott i ryggen på Scott som faller ihop. Polisen ropar något i sin radio innan han närmar sig och placerar Scott i handfängsel. Polisen joggar senare tillbaka och plockar upp något från marken (elpistolen?) innan han, tycker sig i alla fall vissa se, droppar föremålet bredvid Scott. Försök att rädda Scotts liv inträffar först cirka 1 minut och 20 sekunder efter att han blivit skjuten och då dessutom av en annan polis som närmat sig platsen.

Varning för känsliga – klippet visar dödsskjutningen i sin helhet.

Hela fallet är ofattbart. För när poliser skjuter obeväpnade människor åtta gånger för att de springer (vad hände med att springa efter?) och dessutom ljuger om omständigheterna för skjutningen har jag svårt att se hur man som civil kan ha något förtroende för dem.

Michael Slager som avlossade skotten har nu fått sparken och ska åtalas för mord, och det ska bli väldigt intressant att se om han, som så många andra poliser, frias.

Läs mer om polisen och dess behandling av svarta här:
Polisens dödsskjutningar, mediers avbildning och #iftheygunnedmedown – 11 augusti
I kölvattnet av mordet på Michael Brown: Status på situationen i Ferguson – 14 augusti
Situationen i Ferguson, del 2 – 19 augusti
Ferguson, Husby och strukturerna i helst blundar för – 23 augusti
Polis = Frikort att mörda svarta – 4 december
OBS i P1 om polismorden – 10 december
När polisen använder bilder på svarta män som måltavlor – 17 januari

Senaste inlägg från Amat Levin

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny