Nöjesguiden TV

The Pearl of Africa

Cleopatra Kambugu är en 28-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder. En vecka efter att landet införde dödsstraff för homosexualitet hängdes Cleo ut på framsidan av en av landets största tidningar. Som en direkt följd tvingades hon fly till Kenya, lämna sitt hem, arbete och säga upp kontakten med sin familj.

En dag på jobbet

Hur man går till väga för att bli läkare eller polis har nog de flesta en aning om. Men om man bortser från alla "självklara" jobb finns det en uppsjö av yrken som de flesta inte ens känner till. För att få bättre koll i den snåriga djungeln av jobb skickade Nackademin ut Nöjesguidens bloggare HanaPee för att undersöka saken.

Gillsnack

Michael Gill är din boy i spelbukten. Nöjesguidens spelredaktör växte upp fick han inte spela tv-spel. Men det har han tagit igen med råge. Här är hans tv-program.

Föreningsliv

Föreningslivet i Sverige är enormt, fyra av fem personer är medlem i minst en förening. I serien Föreningsliv tittar vi närmare på vad som händer i några av landets 130 000 ideella föreningar. Vi kommer bland annat att hälsa på hos ett Tolkiensällskap, Munskänkarna och en lan-förening.

Open Your City

Open Your City är ett projekt initierat av Heineken som går ut på att upptäcka stadens gömda hemligheter. Vi kommer under hösten att möta ett antal profiler inom klubb, gatukonst, finkultur, bar, body art och mat som guidar oss till sina bästa tips.

Nästa Nivå

En webbtv-serie i fem delar där svensk hiphops unga framtidslöften möter några av musikscenens största för studiotid tillsammans.

Frukost med Ben&Jerry's

I sju episoder under hösten 2014 äter vi frukost tillsammans med intressanta profiler inom kulturbranschen – såsom Lorentz, Happy Jankell och Kim Cesarion. Programserien presenteras i samarbete med Ben&Jerry's.

Way Out West-Sessions

Way Out West har i samarbete med Norrlands Guld producerat ett antal sessions med festivalaktuella artister. Under sommaren kommer vi att få möta bland annat Teddybears och Rebecca&Fiona.

Nöjesguidens Valvaka

Under sommaren och hösten sänder Nöjesguiden ett antal valprogram, från bland annat Almedalen och Way Out West, i våra och TV4:s kanaler.

Fredagsbus på festival

Följ med våra reportrar Christopher Garplind och Sebastian Nowacki på 2013 års festivalsommar.

8 minuter

I den åtta avsnitt långa serien möter Christopher & Sebastian en rad olika gäster - eller "genier" som de kallar dem - för en annorlunda intervju uppe i Globen Skyview.

Christopher & Sebastian

Nöjesguidens reportrar Christopher och Sebastian rapporterar från alla evenemang värdiga en filmkamera, så som Kristallen och Grammisgalan.

Adam & You

Vi har i en rullande intervjuserie bett några av Sveriges färgstarkaste personligheter välja ut tre platser som betyder särskilt mycket för dem.

Tullaward

Kristoffer Appelquist står värd för den alternativa Nobelgalan och den alternativa Grammisgalan - Tullaward för att ära de han tycker äras bör.

Epilogen 2012 - med Christopher och Sebastian

Duon Christopher och Sebastian redogör för det turbulenta året som snart gjort sitt tillsammans med gäster som Fredrik Wikingsson och Hanna Hellquist.

Shit Stockholmsbögar Say

Beyond Retard, Grindr, Berghain, Rebecca & Fiona. Shit Stockholmsbögar Say, presenterat av Christopher Garplind, Sebastian Nowacki, Tommie X och Jean-Pierre Barda.

Festival-TV

Nöjesguiden sänder tillsammans med Livestage.se Festival-TV från sommarens viktigaste festivaler. Intervjuer och liveklipp blandas med bakom kulisserna-reportage.

Övrigt

Blandade videoklipp.

Senaste på Nöjesguiden TV

SE HANAPEE SOM TESTARE PÅ IT-FÖRETAG

11:22 16 apr
Hur är det att vara testare på ett IT-bolag? Och vad exakt är det man ska testa egentligen? Det är saker som kan vara bra att veta när det är dags att bestämma sig för vart man ska ta vägen i livet. Vi skickade ut HanaPee för att undersöka saken.

Se HanaPee som programmerare

11:20 16 apr
Vad gör en programmerare? Sitter man verkligen ensam i mörkret och knackar kod tills ögonen blir fyrkantiga? Det är saker som kan vara bra att veta när det är dags att bestämma sig för vart man ska ta vägen i livet. Vi skickade ut HanaPee för att undersöka saken.

6. Livet för en transkvinna i Uganda

08:00 16 apr
Avsnitt sex i tv-serien om Cleopatra Kambugu , en 27-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder.

5. Har du behövt övertyga någon att du är transkvinna?

08:00 16 apr
Avsnitt fem i tv-serien om Cleopatra Kambugu , en 27-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder.

4. Allt för kärleken

08:00 16 apr
Avsnitt fyra i tv-serien om Cleopatra Kambugu , en 27-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder.

3. En transflickas uppväxt i Uganda

08:00 16 apr
Avsnitt tre i tv-serien om Cleopatra Kambugu , en 27-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder.

2. När kärlek övervinner rädsla

08:00 16 apr
Avsnitt två i tv-serien om Cleopatra Kambugu , en 27-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder.

1. För rätten att älska

08:00 16 apr
Del ett i tv-serien om Cleopatra Kambugu , en 27-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder.

Se Hanapee som byggledare

12:00 9 apr
Hur är det att vara arbetsledare på en byggarbetsplats? Och kan man verkligen få jobb efter sin praktik på ett företag? Det är saker som kan vara bra att veta när det är dags att bestämma sig för vart man ska ta vägen i livet. Vi skickade ut HanaPee för att undersöka saken.

Se Hanapee som contentredaktör

12:00 9 apr
Vad är en contentbyrå? Och vad gör egentligen en contentredaktör? Det är saker som kan vara bra att veta när det är dags att bestämma sig för vart man ska ta vägen i livet. Vi skickade ut HanaPee för att undersöka.
Michael Gill testar Oculus Rift

Gillsnack #1: Michael Gill testar Oculus Rift

15:42 13 feb
I det här avsnittet går Michael Gill runt med en Oculus Rift, en Samsung VR. Samtidigt berättar han hur den fungerar.

Fylkingen

13:21 18 dec
I det femte och sista avsnittet av Föreningsliv besöker vi Fylkingen, föreningen som har varit Stockholms självklara centrum för experimentell konst i över åttio år. I föreningens lokaler i Münchenbryggeriet arbetar medlemmarna med att utveckla och presentera sina verk.

Open Your City: Streetart med Ailin Moaf Mirlashari och David Sundin

17:35 3 dec
I det sista avsnittet av Open Your City får David lära sig ungefär allt han behöver veta om street art i Stockholm.

Makerspace

13:39 27 nov
I det fjärde avsnittet av Föreningsliv besöker vi Stockholm Makerspace. Föreningen driver en kreativ verkstad i centrala Stockholm där medlemmarna genom sina projekt utforskar gränslandet mellan teknik, konst och hantverk. Grundtanken är att alla delar på kunskap och verktyg.

Open Your City: Restaurang med Niklas Mesaros och Hanna Persson

09:00 27 nov
I femte avsnittet av Open Your City tar Hanna Persson på sig kockförklädet, ställer sig i ett restaurangkök och hoppas på det bästa.

Munskänkarna

16:14 20 nov
I det tredje avsnittet av Föreningsliv träffar vi Sveriges största vinprovarförening Munskänkarna och följer med till Stockholms Vinkällare där medlemmarna provar viner och pratar druvor.

Open Your City: Finkultur med Alexander Salzberger och David Sundin

09:00 20 nov
I veckans avsnitt av Open Your City konsumerar David Sundin en eftermiddags finkultur, tillsammans med skådespelaren Alexander Salzberger.

Hazard

09:38 13 nov
I det andra avsnittet av Föreningsliv träffar vi lan-föreningen Hazard i Haninge. De ordnar ett par lan om året då strax över hundra personer samlas för att tävla i e-sport och Kinderäggsätning.

Open Your City: Body Art med Hanna Persson och Emil Särelind

16:35 12 nov
I det tredje avsnittet av Open Your City möter Hanna Persson tatueraren Emil Särelind, som blir hennes guide på temat body art.

Open Your City: Bar med Josephine Sondlo & David Sundin

14:44 6 nov
I det andra avsnittet av Open Your City möter komikern och manusförfattaren David Sundin bartendern Josephine Sondlo från Stockholm.

Senaste filmrecensioner

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla
Länge leve Ison & Fille

"Inte för att låta kaxig, men vi vet att det vi håller på med är bra."
Peter Hallén pratar allvar med rapduon Ison & Fille i månadens omslagsintervju.