Filmrecensioner

Dear White People

Fredrik Asplund 12:10 26 Feb 2015
Stad: 

“Racism is over in America. The only people who are thinking about it are, I dunno, Mexicans probably.”

Sundancefavoriten Dear White People är ett stycke skarp och underhållande samhällssatir om media och rasrelationer. Den 31-årige nykomlingen Justin Simien står för både regi och manus, men att endast kalla filmen för en lyckad debut är att göra den en otjänst.

Every Face Has a Name

Edith Olsson 10:00 26 Feb 2015
Stad: 

Malmö den 28 april 1945. Överlevare landstiger efter andra världskrigets mest fruktansvärda fasor, många ler och vinkar medan andra ser avvaktande och sammanbitna ut. Vilka var alla dessa ansikten? frågar sig dokumentärfilmaren Magnus Gertten. Hur upplevde de själva denna dag av frihet? Och ser vi inte samma sak idag hos människor på flykt?

Bäst just nu: Film

Ex Machina

Alex Garlands efterlängtade regidebut om en enkel kodare som vinner ett hembesök hos företagets CEO och möter Alicia Vikander i AI-form.

Palo Alto

Ingenting är så underbart eller sorgligt som växlingen av generationer, sägs det. Se Val Kilmers son Jack och Julia Roberts syskonbarn Emma göra underverk tillsammans med Gia Coppola i Palo Alto.

Fifty Shades of Grey

Ibland är eftersnacket betydligt mer underhållande än själva filmen. Särskilt när det gäller något som en själv har sågat.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!