Konflikter och förtryckets fördelar som turist

Parisa Amiri 11:10 24 Oct 2014

Ah, när amerikanska livsstilsajter (i detta fall Huffington Post) översätter vad oroligheter i ett land betyder för DIG, som välmående turist! Den viktiga i sammanhanget!

Får jag vara nyfiken på hur ni resonerar när ni väljer resemål? Vissa menar ju att turismen ger en viktig insyn i ett slutet land och att det kan vara en del av en demokratiseringsprocess, andra att man direkt stödjer en skadlig regim. För, ärligt talat, hur mycket hjälper det den utsatta befolkningen att ni reser just dit för att få dricka vin dagtid och somna på en hyrd strandstol?  

Vill verkligen inte vifta med några pekpinnar, undrar bara vad ni brukar välja utifrån och om ni faktiskt har bestämt er för att vissa länder är no-nos!

Tre sätt att fucka ur i helgen

Pelle Tamleht 10:34 24 Oct 2014


Varning för tre år gammal bild

1. Joina mig och AmatBoqueria där vi ställer till oreda i baren.

2. Stuffa runt på ett hustak till tonerna av Paradise Jokkmokk.

3. Gå på Tolv Stockholms ettårsfest med den här imponerande lineupen. 

Fredag den 24 oktober
Happy hour - bra priser i alla barer mellan kl. 16-19.
- DJ Catfight med Denise Lopez och Jennifer Love spelar klockan 17-21 på Printz.
- Både O’learys och Boston Grill gästas av liveband vid flera tillfällen under kvällen.
- Tacobar gästas av DJ Qute.

Trevlig helg på er!

Jury duty

Kristin Zetterlund 07:35 24 Oct 2014

Igår samlades en HÄRLIG braintrust på NGs kontor och vi hade första jurymötet inför årets Stockholmspris! Jag har ju skämtat massa om att jag blev inbjuden till juryn en gång för typ fyra år sen - och sen aldrig igen efteråt??? Hhahahaah ba *service not required anymore*. Men i år så!!

SER NI ens hur fruktansvärt trevligt jag ser ut att ha det?! Ser ut som jag är med i en jävla Merci-reklam???? Och ser ut att vara helt betuttad i Petter?? Parisa tho - never not langar face, jävla kamera-radar. 

yesyes ni får vänta och se vad som kommer, men kan lova att det blir reeeaaal goood

Det är bara elände.

Kakan 23:51 23 Oct 2014

Vet ni. Världen e så sjukt ful. Den är ju det hela tiden. Jag försöker fylla mina tankar med olika ansiktskrämer, en go mask, det perfekta serumet, pelargoner och doftljus, men ibland är allt så kolsvart. Enligt Rosenlundstödet har gatuprostitutionen fördubblats i Göteborg på bara några veckor. I en artikel i Expressen beskriver en kvinna från Rosenlundstödet den vidriga terrorn som pågår nu. Jag känner mig maktlös och äcklad, alltså bottenlöst maktlös och yr. Prostitution finns för att män köper kvinnor och barn, men också män och andra personer med andra kön. Men mest kvinnor. 

Förra lördagen invigde Roxy Farhat och jag Borås Konstmuseums utställning Syster, med ett performance. Den finns inte filmad, den finns på bild. Performancet bygger bland annat på ett tal av Andrea Dworkin. Kanske borde jag spara det och chocka nån annan gång, men jag hittar inga andra ord för att förklara hur jag känner. Och hold it... just nu behöver världen NOLL PROCENT "sexpositiva" röster om hur prostitution är en kvinnas val osv. För de flesta är tortyren att sälja sin kropp till torskar som våldtar en gång på gång inte ett val. Den lögnen kan du spara till din klagosång.

 

Tack

Tack så mycket

Jag behöver lite vatten

Jag heter Andrea Dworkin och jag är mycket mycket glad för att jag är inbjuden hit. I det här sällskapet.

Jag uppskattar att vi pratar om det här på en internationell nivå.

Jag tror vi måste fråga oss frågan; varför älskar män prostitution så mycket?

Det gäller män till höger och det gäller män till vänster.

Dom globala proportionerna av trafficking uppvisar att män gillar att köpa och sälja kvinnor. Och att det finns en speciell kick i sex, där du kan betala någon och använda pengar som en symbol för slaveri. Jag tror att vad vi dealar med i prostitutionen är den mest grundläggande formen av makt. Det är stommen av makt och den säger; jag vill ha det, du gör det. Jag vill ha det nu, gör det nu.

Och sen bend over!

Och när nån har den makten, den makten är samma som kungar har i feodala samhällen. Och nu är det ALLA mäns makt, över ALLA kvinnor pga traffickingsystemen som existerar över hela världen.

 

Det finns uppenbarligen en tillfredsställelse i att förstöra mänsklig värdighet. Det finns en sexuell tillfredsställelse i en repetitiv personlig invasion i en person kropp. Du vet inte namnet på den personen och du bryr dig inte. Och hon är där för hon måste vara det.

 

Jag tycker prostitution är hjärtslagen av manlig överordnad. Om du tänker på det, så förekommer det dag in och dag ut hela tiden. Det är ett slående hjärta varje dag och natt överallt. Det finns i gathörn över hela världen, på bordeller över hela världen och på fotografier över hela världen.

 

Tillstånden för hur kvinnor som prostituerar sig; tänk på vad kvinnorna befinner sig. På gatuhörnen, bordeller är som burar för kvinnor, som är som dåligt behandlade djur. Och fotografierna gör kvinnan död, hon är tvådimensionell, det finns inget mänskligt kvar av henne.

Institutionen har en roll för alla kvinnor. Det är en institution av manlig dominans, där hela innehållet grundas på manlig dominans. Det handlar inte om oss som mänskliga varelser. Poängen är att det inte finns nån mänsklighet i förtryckets system. I systemet är kvinnor smuts. Och poängen med prostitution är att kvinnan är smutsig. Våra könsdelar är smutsiga, våra inälvor är smutsiga, och män som utnyttjar oss om och om och om och om och om igen gör oss smutsiga.

 

Och en del av tillfredsställelsen, en del av tillfredsställelsen är en del av erfarenheten av att kvinnor är smutsiga. Först är det den ekonomiska nyttan av prostitution, han är där och FÅR utnyttja henne.

Sen är det det romantiska äventyret, han är modig, han är ett äventyr, han går ut på dom där hemska gatorna och möter djävulen, och HON är jävulen. Och faktumet att nån var tvungen att misshandla henne, våldta henne, och sälja henne som en slav, lämna henne där, tar inte ifrån honom att han är den största, modigaste, tuffaste mannen i världen, när han köper en kvinna.

 

Att dela en kvinna med andra män, som männen gör när dom köper en kvinna liknar gruppvåldtäkt. Vad vi ser i prostitutionen, den förnedringen som kvinnan utsätts för, är en stor del av njutningen för män. Vi begår ett misstag när vi pratar om prostitution och prostituerade utan att inkludera manlig dominans. För inget existerar utanför den manliga dominansen.   

roxykakanboras.jpg

Kan chihuahuor vara intelligenta?

Hej Sonja 23:33 23 Oct 2014

rpbsgelsovndihufitzvzssbthwcinc7dljbtvec4si-1.jpgVi har lånat en hund som jag bedömer som ovanligt intelligent. Hon inte bara lär sig fraser och ord (dock att jag aldrig hört henne själv säga orden), hon är empatisk också. Mer empatisk än vad många människor är skulle jag vilja påstå. Hon vet om nån är ledsen och hon låter det inte slinka förbi obemärkt. Jag får en stark känsla av att hon verkligen bryr sig om oss i familjen.

Och hon kör jämt en massa knep för att vi ska hålla sams när hon tror att vi bråkar/vi bråkar. Häromdan till exempel så kittlade jag ett av barnen med följden att han skrek. Då kom hon och körde in en boll i armhålan på mig (det har blivit en klassiker så fort oroligheter uppstår). Det är hennes sätt att säga "make love, not war" (fast utan den sexuella anspelningen SÅKLART)

make_love_not_war_dog_tshirt.jpg

Jag blir ofta förvånad över att hon är såpass smart och "levande" i brist på bättre ord. 

 

Och det har gett mig en ganska förändrad syn på hundar (även om jag även tidigare har haft mina misstankar om att de inte är totalt hjärndöda) (jag är ju trots allt uppväxt med hundar, även om våra familjehundar förmodligen inte har tillhört toppskiktet intelligensmässigt). 

Men då kommer min stora tvekan in: Visst, hundar kan uppenbarligen vara Mycket Smarta. I alla fall vissa. Sen så har jag tänkt på chihuahuor. De är ju otroligt nog hundar även de. Och instinktivt tänker jag: de blir väl aldrig smartare än en hamster. 

39cc7b2714eb5938dd864a928afe2ede.jpg

Min erfarenhet av chihuahuor är mycket begränsad. Den enda jag träffat är valp och hon har ju inte haft så mycket tid för att mogna i hjärnan. Hon är snäll och lätt att ha att göra med men hon har massa chihuahua-nerviga skakningar som påminner om någon på sammanbrottets brant.  Är hon intelligent? Jag vet inte. Kanske.

Vad säger ni? Hur intelligenta är chihuahuor? Har jag ens nån läsare som har träffat en chihuahua? (jag träffade min första för en månad sen)

 

rpbsgelsovndihufitzvzssbthwcinc7dljbtvec4si-1.jpg

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!