Graviditeter och tankar på småbarn

Hej Sonja 23:52 31 Jul 2014

Cissi Wallin har gått ut på sin blogg att hon är gravid. Detta förvånar mig ringa. Jag såg på en kvist som hänger på balkongen redan i februari att hon skulle bli gravid våren/sommaren 2014 (eller var det bara vädret som denna kvist förutspådde?). Detta i kombination med att bland andra Underbara Clara fött barn i dagarna förstärker mina tankar på graviditet och småbarn ytterligare. För jag tänker på graviditet och småbarn en hel del just nu, kanske för att min mage har ett put i sig självt, men mest för att jag vet att den delen av livet är över för min del.

Jag har bestämt det och är nöjd så.

Men nu när andra i ungefär min ålder föder barn som på löpande band så påminns jag och faller i djupa tankar. Graviditet - så fint det är. Småbarn - rätt söta ändå.

Och jag bygger fantasiscener som innehålelr mig och spädbarn. Jag tänker på hur det skulle se ut om jag blev gravid igen om ett par år. Hur himla bra jag skulle sköta det den gången. Hur himla idylliska vi skulle vara. Hur himla bra avlastning och stöd jag skulle få av mina befintliga barn som skulle kunna hjälpa till genom att laga mat, handla och fila mina förhårdnande hälar. Hur allt jag skulle behöva för att överleva dagen vore att ha en liten ringklocka att kalla övrig familj med närhelst jag var i "nöd". Hur jag skulle ligga som ett charmigt so i sängen med ena bröstet ständigt framme och bara älska att vara trebarnsmor av hela mitt hjärta.

Men då jag rent intellektuellt förstår att detta bara är en idealiserad bild och att det hela vore en väldigt dålig idé om man ska vara realist, så gläds jag åt andra och tar hand om det som jag redan har i stället.

kissie-o-bebis1.jpeg

Detta var enda bilden jag hittade på mig tillsammans med en bebis, sorry. Bilden är tagen på Liseberg år 2007. 

Gilla:
upp
4 röster

Vin Diesel sjunger igen för det är vad Vin Diesel gör

Svante Allmungs 21:31 31 Jul 2014

Vin Diesel har ett actionfyllt yrke där han - eller stuntmän - befinner sig i högoktaniga biljakter och adrenalininjicerade slagsmål. Men räcker det för Fast and the Furious-skådespelaren? Eller finns det kanske drömmar om en annan karriär inom honom som bara väntar på att förlösas? 

En del minns kanske när han satte hjärtan i brand med en känsloladdad cover på Rihannas hit Stay? Nu lever vokalisten än en gång under pressturnén för den nya filmen Guardians of the Galaxy. I denna Star Wars-esquea rymdopera spelar Diesel det fåordiga samt mänskliga trädet Groot; men tur nog var han inte fåordig när en journalist bad honom om ännu en musikalisk tolkning. Sam Smith har tolkat ett flertal låtar men denna gång är det hans låt Stay With Me som ligger i någon annans händer. Gör Diesel låten rättvisa eller borde han hålla sig till sin passion för dans? Döm själva nedan.

Sam Smith själv tycks inte klaga och kallar tolkningen för surrealistisk, jag kunde knappt säga det bättre själv men visst är skådespelaren ändå älskvärd?

Gilla:
upp
6 röster

Inte mig det är synd om alltså

Kristin Zetterlund 19:54 31 Jul 2014

Min dag började sådewr då vi planerat att åka ut till Artipelag men i kö till båten ut så tar platserna slut när vi har typ EN person framför oss. Och när en väl ställt in sig på att åka båt tjaa då ville vi inte åka buss dit, utan ville njuta ut den i den friska skärgårdsluften............................... Så purkna gick vi till Fotografiska! Och det blev ju svinbra dä mä. 

Sen åkte vi ut nånstans i Huddinge och bawda! Och då fanns det inga purkna miner kvar här inte!

Men nog om mina i-landsproblem och lösningar nu: smsa GAZA till 72 999 så skänker du 100 kr till Radiohjälpens insamling för att hjälpa de utsatta i Gaza. No excuses, du köper latte för mer än den summan varje månad och VÅRA BARN DÖR. Smsa bums, det är absolut minimumnivå på vad vi kan göra härifrån.

Gilla:
upp
10 röster

Lil B utmanar rasism i No Black Person Is Ugly

Svante Allmungs 15:29 31 Jul 2014

Rapparen Lil B är bland rapfans lika hatad som han är älskad. En del avgudar The Based God och liknar hans ofta grafiska texter med psalmer. Andra är mer benägna att peka ut honom som en falsk profet, en talanglös galning med alldeles för stort mediautrymme. Säg vad du vill men faktumet är att med sina nästintill hundratals mixtapes har rapparen under de senaste åren format genren. Dock finns det - bland de grova och tämligen oslipade texterna - en person väl medveten om sin omvärld vilket lyser igenom på No Black Person Is Ugly.

Är den nya låten "THE MOST POWERFUL SONG OF DECADE"? Det går i alla fall inte att blunda för dess importans när Lil B tar sig an ämnen likt rasism och våldtäkt. Bland alla progressiva rappare det kan tänkas finnas är det få vars röst har ljudit likt denna. I den minst lika fenomenala musikvideon tar Lil B sig fram längs gator för att visa på att alla människor är vackra; däremot är det ett budskap alla inte tycks ha tagit till sig och hur det yttrar sig illustreras genom ett febrilt sökande genom en labyrint av vita ansikten i ett tidningsstånd. Århundradets viktigaste låt? Ja kanske.

Lägg därför undan de fördomar du kan tänkas ha om Lil B för denna reflektion över världen vi lever i, lika medryckande som den är rörande.

Thank You Based God.

Gilla:
upp
8 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!