Centern vet vad politik smakar

Björn Werner 18:04 23 Apr 2014

I både Göteborg och Stockholm har alliansen faktiskt gjort en helt okej grej. De har kört över lite truliga sossar och snarkig trafikförvaltning och sett till att food trucks ska få vara verksamma. Det var väl trevligt för innerstadsbor med lunchpengar som bränner i fickan och ett stort behov att känna sig lite mer som att de bor i en härlig och fri stad som New York eller åtminstone Helsingör. Kan, i egenskap av exakt denna person, sympatisera med detta. Men tycker det säger mer om Centerns totala brist på all form av politisk identitet att de så till den mildra grad identifierar denna politiska framgång som en valfråga att den ska upp på valaffischer. Det väcker också frågor.

1) Det är inte ens valfråga - det är ett faktum. Vad är det Centern lovar? FLER food trucks? En liten matbil driven av besjälade livsnjutare som varit en månad i utomlands och fyllts av inspiration till alla personer som har bostadsrätt?

2) Varför har just Centern fått food trucks som sin selling point? Hur har snacket gått i alliansens lokala strategimöten? "Okej, Moderaterna, ni får ansvar för välfärden! Kristdemokraterna, ni tar snacket om moralfrågor! Folkpartiet - ni snackar skola och invandring. Centern... ja... ehh... Var ni inte typ bönder.... Kanske ni kan ta food trucks?"

3) Just det. I Göteborg har Centern inte ens något mandat i kommunfullmäktige och i Stockholm har de... tre... Så atte... Heja heja... Bra jobbat... Centerpartiet...!

Men jag vill ju inte bara klaga. Det finns så mycket mer Centerpartiet kan lova om de nu tagit på sig hatten som den självförverkligande medelklassens livsförbättrare. Här är några kvalificerade reformer som inte heller kommer ge några röster om man sätter dem på en affisch och försöker bygga image:

1) "Politik smakar Tuborg". Alla borde få dricka starköl på lunchen, det är en härlig grej, precis som i Danmark. 

2) "Politik smakar baguette". Skattesubventioner till små härliga franska boulangerier som lagar Pain Chocolat och baguetter till dig för en billig slant varje morgon - precis som i Paris! 

3) "Politik smakar kuk". Legalisering av sexköp - precis som i resten av världen!

Gilla:
upp
2 röster

MVH reder ut begrepp!

HanaPee 18:04 23 Apr 2014

Äh. Vafan. Ledsen att jag spammar från "mitt" program nu. Men jag tyckte det här blev rätt så grymt idag! När rättvisekämparna Margret Atladottir och Barakat Ghebrehawariat reder ut vanliga begrepp som jag tror många går omkring och funderar över. TJOHO!


"TOLKNINGSFÖRETRÄDE"

 

"VITHETSNORM"


"RASIFIERING""CIS""PATRIARKAT"

Gilla:

Drakes töntighet regerar vidare

Parisa Amiri 16:52 23 Apr 2014

Samtidigt som han är så uppslukad av matchen, som pågår någon halv meter ifrån honom där han sitter på en absurt dyr klappstol courtside, att han knappt kan slita blicken ifrån spelarna finner han tid för det här:

 - dra upp en liten, medhavd klisterborste. 

 - använda borsten för dess främsta användningsområde: rulla den noggrant upp och ner över klädesplagg i hopp om att fånga upp oönskade dammpartiklar. 

Han slår ena dagen rekord i töntighet. För att sen få oss att älska honom. Om och om igen. Min kluvna relation till Drake fortsätter för nu känner jag faktiskt att det här var så ängsligt och töntigt att det nästan var gulligt?

Föreställer mig och hoppas nu att han alltid tar med sig ett litet kit när han går hemifrån. Kanske som han t.o.m. fäster i bältet? Liknande det J Lo briljerade med i min favoritfilm The Wedding Planner, minns ni? Där hade hon något acetonliknande, bomull, sax och sykit. Tänker mig att han har nagelbandsolja och en sån liten gummibit man fäster på pekfingret för att kunna bläddra motståndslöst när man läser böcker.

Gilla:
upp
4 röster

The Mindy Project – hoppet inte ute för Mindy och Danny

Elias Björkman 15:38 23 Apr 2014


Alla som har ett hjärta älskar som bekant ”The Mindy Project”, Mindy Kalings Fox-serie som är ett sorts destillat av alla New York-romkoms som någonsin gjorts, men betydligt smartare och roligare.

I det smärtsamma uppehållet mitt i den andra säsongen i vintras hade Mindy och Danny äntligen gett efter för sina känslor för varandra. (För övrigt ett av få will they/won't they-par som inte är extremt frustrerande utan fungerar mer än som ett sätt för manusförfattarna att hålla kvar tittarna: Mindy och Danny känns, tja, äkta! Förutom kanske Tim och Dawn i brittiska ”The office” som är det bästa will they/won’t they-paret någonsin).

Den fånige men älskvärde Danny Castellano spelas av tv-världens meste charmknutt, Chris Messina. Men det är det fina manuset som ger Messinas karaktär en sällsynt mångtydighet: en förvirrad 2010-tals man som inte riktigt vet hur han ska närma sig sin känslor, gärna framstår som klassiskt manstrubbig men som i stället tenderar att ge uttryck för hela sitt känsloregister mer ofta än sällan. Precis som människor är som mest, alltså. Det kanske låter kladdigt på pappret men fungerar förvånansvärt bra omsatt i tv-romkom.

När ”The Mindy Project” kom tillbaka den 1 april och vi kunde andas ut fick vi endast tre fina avsnitt med den nya premissen att Mindy och Danny börjat dejta. Om serien lider av något är det de snabba omställningarna hos karaktärerna som ibland är svåra att acceptera när de inte känns tillräckligt underbyggda. I ett kanske väl geggigt avsnitt gör Danny likte plötsligt som märkligt slut med Mindy och antiklimaxet är ett faktum: å ena sidan är ”The Mindy Project” förmodligen en bättre serie om Mindy inte har hittat sitt livs kärlek, å andra sidan blev fansen mycket upprörda.

Nu försvar Messina brytningen, samtidigt som han hintar om att  säsongsfinalen är väl värd att vänta på:  "There is a payoff that I think is worth sticking around for. We just shot the finale and I think it’s our best episode. It’s very romantic”, säger han till Vulture.

 

Snart vet vi: avsnittet – det heter ”Danny and Mindy”! – sänds den 6 maj.

 

Gilla:

Colbert och Letterman tar en selfie

Svante Allmungs 14:17 23 Apr 2014

Bl4SYxHIYAA2IcX

Stephan Colberts resa mot The Late Show börjar bli lite av en följetong här på bloggen. Jag har mailat och frågat ifall jag kan skifta fokus och göra om detta till valbloggen för den ständige vinnaren Colbert, vi får se hur det blir. Inatt besökte han i alla fall David Letterman för att kolla närmare på den tron han snart skall överta. De diskuterade bland annat hur Colbert fick en praktikplats hos dem under sin ungdom (och tackade nej) och en gammal Topp 10 som han själv skrev. Gulligast blir det dock när Letterman insiterar på att de ska ta en selfie tillsammans, "is it still what people do?".

Jag börjar känna mig mer och mer trygg inför detta, gör inte ni?


Gilla:
upp
3 röster

Redline Recordings ger unik spelning på Öland Roots

Festivalbloggen 13:50 23 Apr 2014

Festivalen Öland Roots är kanske inte ett household name för personer som inte specifikt snöat in på musik med slött tempo och gung i baktakt. Men med årets akter, inte minst bokningen Redline Recordings, blir det tydligt att festivalen hämtar mark.

Det sparas inte på krutet när Redline Recordings samlar sina största artister för ett gemensamt framträdande på Öland Roots i sommar. En minst sagt unik spelning med Linda Pira, Labyrint, Stor, Dani M, Carlito och Amsie Brown. King Fari Band vid instrumenten och The Salazar Brothers håller i trådarna bakom skivspelarna.

Vi hoppas på varma öländska sommarnätter med bra musik och fina dagar på stranden. Det är nämligen tio meter mellan campingen och stranden – förstår du det löjligt geniala i det? Låt oss berätta varför.

1. Godtagbar hygien
Alla som har varit på en festival vet hur en camping luktar efter några dagar. Det är en häxblandning av urin, spya, alkohol och svettigt tältsex. Det krävs hårt arbete för att kunna upprätthålla någon form av godtagbar personlig hygien. Här slipper du kämpa med våtservetter och iskalla gemensamma duschar. Simma lugnt.

2. Instagram-moments
Ser du framför dig like-raketen på en omsorgsfullt fotad bild på en riktigt rosa och glimrande solnedgång över vattnet? Eller en gruppbild där ni hoppar och sanden yr under era fötter. #summer14

3. Relax-faktorn
Efter att ha spenderat flera dygn i gränslandet mellan fylla och bakfylla samt trötthet och eufori, kan det var en god idé att slabba på med solkräm och bara ligga och göra änglar i sanden.

Tidigare släppta artister är exempelvis Lilla Namo, Syster Sol och General Knas. Öland Roots hittar du på Öland i sommar mellan 10-12 juli, mer information här.

Gilla:
upp
2 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!