Vi måste våga prata om Kettle

Frans 18:37 24 Jul 2014

Måste dela med mig av det trauma jag utsattes för idag på Ica. Jag blev vittne till att en 10-årig kille köpte en påse Kettle-chips. KETTLE!!! För er som inte vet vad det är så är det typ de dyraste chipsen i hela affären. De är så pretentiösa att de bara har "Sourcream & Chive" istället för Sourcream & Onion, och varje chips har blivit handkokat av någon skotsk alkoholiserad gubbe. Dess naturliga habitat är matvarubutiker i Stockholms innerstad, men går ibland även att hitta utanför tullarna på platser där folk tycker det är rimligt att betala ungefär 30 kronor för 150 gram chips.

Det är den sortens chips man köper om man är dollarmiljonär och behöver ett effektivt sätt att sätta sprätt på en förmögenhet, ungefär som att investera i fastigheter i London. Inget man köper om man är tio år gammal.

Inte för att vara sån, men när JAG var 10 år gammal så köpte jag Euroshoppers stora chokladkaka för 3.90:- på daglig basis. Grävde länge i byxfickorna med mina tjocka fingrar för att hitta några småmynt och slängde upp chokladkakan på rullbandet för att hetsäta den bakom en grusplan två minuter senare. Det var en kär gammal vana jag tyvärr var tvungen att sluta med när mitt ansikte förvandlades till en finnig krater, men jag är glad och tacksam över all den glädje som EuroShopper gav mig under uppväxten.

Vart är världen på väg någonstans egentligen? Vem kommer 10-åringen som köpte Kettle-chips att växa upp till när han blir äldre? Det är hemskt! Ville bara rycka påsen ur händerna på honom och slänga något från Ica Basic-sortimentet i hans ansikte.

Gilla:
upp
9 röster

Underbara Claras vän och ödmjukheten

Hej Sonja 16:15 24 Jul 2014

I det här inlägget skriver Underbara Clara om sin vän som har svår reuatism och hur glad hon är att hon inte är sin vän. Hon skriver om hur hennes egna (gravid-)smärtor snart är över vilket är en lyx hennes vän inte har. Det måste kännas bra för Underbara Claras reumatismdrabbade vän att känna att hon bidrar med så mycket positivt till sina medmänniskors liv på det här sättet. Ett win-win.

Det får mig att tänka på när jag var på ett gruppmöte en gång där var och en pratade lite om sina erfarenheter och så. Och en kvinna harklade sig och bara "jag är så himla glad att jag kom hit. För jag trodde att jag hade det illa men flera av er har det ju rent förjävligt. Jag kommer att gå härifrån som en lyckligare människa" typ. 

Det är något behjärtansvärt när andras elände skänker folk ödmjukhet inför livet. Det är vackert att få beskåda dessa små ögonblick. Det ger kärlekspirr i magen.

Snart tänker vi i alla fall gå och handla för att göra Underbara Claras recept på isglass

rorelsegladje.jpg

RÖRELSEGLÄDJE!

Gilla:
upp
9 röster

Nightcrawler med Jake Gyllenhaal är Taxi Driver möter TMZ

Svante Allmungs 15:00 24 Jul 2014

Jag brukar sällan ropa "Oscars!" efter att en teaser har premiär men är ändå hemskt nära nu. Manusförfattaren Dan Gilroys (The Fall och Bourne Legacy) Nightcrawler verkar bli så idealiskt Scorses-esque en debutfilm endast kan drömma om.

I denna korta men perfekt klippta trailer - tonsatt av CSS:s Faith in Love - ligger all fokus på huvudkaraktären spelad av Jake Gyllenhaal, en motiverad fotograf med sociopatiska undertoner. Upprepandet av inspirerande citat tillsammans med kameraarbete från Paul Thomas Anderssons kollega Robert Elswit ger intrycket av en Taxi Driver möter The Wolf of Wall Street i en värld dominerad av TMZ och Cops. Även ifall de två sista inte utstrålar Oscars så har de två förstnämnda plockat hem ett flertal nomineringar. Nu är det dock inte Martin Scorsese som sitter i regissörsstolen vilket betyder att Gilroy faktiskt har en hygglig chans att ta hem en staty ifall det går så långt.

Hurvida den lever upp till dessa förhoppningar kan vi få besvarat i september då den går upp på Toronto International Film Festival. Vi vanliga dödliga får dock vänta till 17 oktober om inte ännu längre.

Gilla:
upp
8 röster

Trailer: No Cameras Allowed - filmen om killen som bröt sig in på över 50 festivaler

Svante Allmungs 12:17 24 Jul 2014

Det är dags och lära känna Marcus Haney, killen som aldrig har betalat för en festival och då har han besökt en hel del. Han har en talang för att göra fejkade festivalband, smyga förbi vakterna och sedan är han där - så nära stjärnorna en kan komma. Under fyra år bröt han sig in på cirka 50 festivaler för att fota, filma och bli polare med artisterna. Det hela är ett fantastiskt upplägg för en dokumentär, en slutsats även Haney - som på arbetstid jobbar för HBO - kom fram till.

Nedan kan ni se den första trailern till No Cameras Allow där vi får ta del av själva processen att smyga sig in på några av världens största festivaler. Här finns även ett smakprov av uppträdanden från Jay-Z, Beyoncé och Arcade Fire med flera. Ironiskt nog så är detta inte en officiell trailer utan enligt Haney själv har någon läckt den, vilket passande öde för denna brottsling.

Gilla:
upp
12 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!