Kristallgalan? Nä Siba hade jubileum

Hej Sonja 23:17 29 Aug 2014
Ikväll är resten av Nöjesguiden-gänget på kristallgalan. Men jag prioriterade Sibas jubileum här i Göteborg i stället. Vi fick exklusiva blickar från personal när vi passerade som bjöd in till en lång rad av hoppborgar på sidan av den kilometerlånga parkeringen. På plats fanns även en Siba-chef som stod vid entrén och hälsade alla välkomna för en nära och personlig känsla. Att han skrämde folk med sin intensiva serviceblick tycktes inte bekomma honom. Väl inne på butiken såg jag rader av elektronik, förmodligen på rea. Är osäker. Men tror det. Det måste det väl ha varit? Annars lurade nog hoppborgarna en hel del människor till att det var rea. Vi gick efter tio minuter så oj vad trött jag är nu. Helt slut! Så nu är det hopp i säng inför en ny dag och alla dess spännande event som ligger och lurpassar bakom dolda krön.
Gilla:
upp
7 röster

Ida Klamborn SS15

Amanda Mann 21:15 29 Aug 2014

Ida Klamborn SS15

Igår stängde ingen mindre än Ida Klamborn Fashion Week Stockholm, och det med bravur. Ida Klamborn, jag vill bara börja med att säga tack för igår. TACK. FÖR. IGÅR. Vilken show. Visningen kändes som en enda stor feministisk sammankomst tack vare alla de queeniga queensen som satt frontrow och supportade. Att en variant av Hard Time med Seinabo Sey spelades under visningen kändes rätt givet med tanke på Ida Klamborns inblandning i videon till låten, den kollektiva besvikelsen som uppstod när Seinabo Sey satt frontrow och alla förstod att hon då inte skulle uppträda var därför ofantlig. Men, vi hade så fel. Halvvägs in i visningen ställer sig stjärnan upp och börjar sjunga. Den kollektiva lyckan som då uppstod var beyond ofantlig.

Kollektionen var helt rätt. Om hennes förra kollektion (AW14) skrev jag att: "Varannan look var helt perfekt men varannan kändes lite off och felplacerad" vilket jag i och med denna kollektion totalt sätter mig emot. Det kändes bara som att allt föll på plats nu, det var så utmärkt sammanhållet. Allt var så rätt, och den feministiska powern genomsyrade inte bara visningen utan även själva kollektionen. Kollektionen utstrålade styrka, kvinnlighet och makt- inget annat. Jag bugar och bockar, tack för igår Ida Klamborn.
Gilla:
upp
7 röster

Erïk Bjerkesjö SS15

Amanda Mann 18:05 29 Aug 2014

Erïk Bjerkesjö SS15 (Bilder: Bon.se)

En av våra designhopp i kategorin svenskt herrmode hade igår, modeveckans sista dag, sin visning på Berns och det var underbart. Det vilar någon slags queerhet över Eriks design som känns så härligt omedveten, den bara är där och det är bara så otroligt fint. Hans SS15 kollektion var som den perfekta- och som jag tänkt skulle vara omöjliga blandningen av klassiskt herrmode á la Oscar Jacobson och Raf Simons. Så jävla magiskt. Erik Bjerkesjö kan konsten att göra mode som rätt upp och ner är snyggt, det är helt enkelt så väldigt estetiskt tilltalande. En vill se mer av det och en vill ha allt från hela kollektionen.

Gilla:
upp
9 röster

Då åker vi strax mot livebevakning av Kristallen

Parisa Amiri 17:56 29 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Drömscenario för min fredag kväll:

Istället

Ska, sliten efter kräftskiva igår kväll OCH två timmars PP3, sätta mig på pendeln ut till Älvsjö och årets Kristallen. Jag och Greta har förhandstippat vilka vi tror och vilka som borde vinna priser ikväll. 

Kombinationen som får tv-chefer att utsöndra kroppsvätskor, bildningskomplex och womance på bästa sändningstid, här!

Följ oss på @nojesguiden på Twitter och Instagram för att följa vårt yappin om galan och vinnarna.

Gilla:
upp
15 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!