NYTT PODCASTAVSNITT: "45. Sköna killen"

HanaPee 22:25 1 Sep 2014

MÅÅÅNDAG. Ny podd. Ny livsgnista.

Den här gången snackar jag och Ricky Martin bl.a. om:

Det här med att tiggare ska vara "tacksamma", jag bjuder på sång a la Britney Spears, jag spår, Martin är en skön flummig kille, denna tomma barnvagnen, min kväll på kristallengalan...., wannabemedia-liv och MYCKET mer.

Blev ett BRA program. Ni borde lyssna! Det gör ni via iTunes och apparna Podcaster och Beyond pod. Bor du frivilligt i tält, äter bara levande och inte rört teknik sen -92, klicka då på play här:

Gilla:
upp
5 röster

Att kolla och sprida hackade nakenbilder är att delta i ett övergrepp

Hej Sonja 21:36 1 Sep 2014

Hörde ryktas att en massa kändisars bildbanker har hackats och att nakenbilder nu sprids vind för våg av människor som inte förstår bättre. 

Och jag vill att ni ska förstå bättre. Jag vill att ni ska veta att ni bör skippa dessa bilder helt och hållet, hur nyfikna ni än kan tänkas bli. För söker du upp dessa bilder och/eller sprider dem vidare så är du en aktiv deltagare i övergrepp.

Om ni tänker efter är det rätt logiskt: Bilderna är privata och inte tänkta för obehörigas ögon. Om någon på ett icke samtyckt sätt stjäl bilderna och/eller sprider dem, så är spridningen av bilderna ett övergrepp. Söker du upp och sprider vidare någon annans privata bilder så är du en del av maskineriet som gör övergreppet möjligt, även om du inte var den som personligen stal/började sprida bilderna från början.

Här kan ni läsa Margret Atladottir förklara mer ingående om detta. 

Jag vill inte att nån av mina läsare ska ha missat det här för det kan lätt bli bakvänt och pinsamt ifall man kommer på sig själv med att ha deltagit i något intigritetskränkande och förnedrande. Självklart gäller det inte bara kändisars bilder, utan även privata personers bilder. Ska ni göra det så var för guds skull åtminstone medvetna om vad ni håller på med och hur det påverkar människor som ni kanske inte ens känner.

Vill du nödvändigtvis ha en nakenbild att titta på och sprida så kan du sprida den här

 

bild-17.jpg

Jag ritade den för ett tag sen. Jag vet inte vem den föreställer. Men vem det än må vara så samtycker den till att bilden sprids.

 

Gilla:
upp
6 röster

I AM ICON

Kristin Zetterlund 19:37 1 Sep 2014

Ni känner ju mig vid detta laget och vet om att jag inte direkt har långt till gråt om jag tycker nåt är rektet fint. TROR NI INTE att jag bokstavligt talat bölade mig igenom hela 1.30-minuter långa trailern för Icona Pops kommande realityserie "I am Icon"??? Märks ju att den kommer va så himla stark

Serien har premiär på onsdag kl 20 på MVH!! Jag kommer sitta beredd med näsduken <3 

Gilla:
upp
6 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!