Förslag på halloweenutklädnad

Frans 12:35 31 Oct 2014

Jag har inte blivit bjuden till någon halloweenfest. Konstigt, eftersom jag brukar se ut som ett lik i ansiktet även fast jag inte är utklädd. Jag behöver inte ens anstränga mig! Om jag hade fått en inbjudan så hade jag dock garanterat klätt ut mig till ett kassaskåp och gått runt och kallat mig själv för "Frans Jäger" hela kvällen med ett stoneface. Stått i ett hörn och samlat damm och varit allmänt svår att komma in i. Jag har ju ändå ingen utstrålning.

Lovar att sluta tjata om Anna Book snart, men om DU ska på halloweenfest och inte vet vad du vara (nu när man inte får vara utklädd till ebola längre) så tycker jag att du ska klä ut dig till "Anna Book Besatt Av En Mystisk Ande". Ser ni vilken härlig look på bilden! Du kommer garanterat att bli festens mittpunkt.

Själv så ska jag åka till Gävle ikväll! Det kan också vara rätt skräckinjagande, så det kanske blir lite halloweenstämning trots allt.

Undra när vi ska lämna tillbaka den här hunden vi lånat

Hej Sonja 12:14 31 Oct 2014

bild_2014-10-31_kl._12.00.jpg

Ni skulle se hunden just nu... det syns inte på bilden men hon är helt sned i pälsen.

Ett av barnen har varit framme med saxen och "klippt bort elaka tovor" så just nu ser hon ut som en teddybjörn som har legat på vinden sen Lasse Berghagen var fyra år. 

Jag börjar fundera på när vi ska lämna tillbaka den här hunden egentligen. Jag har inte haft någon kontakt med hennes rättmätiga ägare sen i augusti. Jag hoppas att de vill ha tillbaka henne? Men först tror jag att vi måste jämna till hennes frizz lite.

Om vi jämnför med barn så brukar man ju inte raka halva skallen på barnet som man är barnvakt åt. Jag tror att man är en ganska dålig barnvakt om man gör så. 

 

1987 gör åter dansant melanokoli bättre än alla med Bomb

Svante Allmungs 11:59 31 Oct 2014

Att förmedla värme genom vemodiga textrader fyllda med uppgivenhet är en balansakt ingen kan hantera likt Londonsvensken 1987. Sångaren tillika producenten har tagit sig över svajande hav med Ocean och dedikerat sin kärlek till Michelle med den nattliga sommaroden vid samma namn - men ingen av dem slår kanske så väl som tredje singeln Bomb. Sången är här märkbart plågad när den letar sig fram längsmed en melodramatisk pianoslinga som biter i en likt senhöstens frost. Men där någonstans finner vår protagonist värmen genom en öppen dörr rakt in i klubbens hjärta och låter en frenetisk discorefräng ta över där bomber på högsta pitch smäller av.

Låten är - ursäkta för gammal tröttsamt klyscha - en bergodalbana av känslor. Men en bättre liknelse finns knappast inte när allt från dimmiga synthar till explosivt brytande ackord är så väl utfört. Denna bomb är inget annat än en relaterbar triumf av en magnitud som lär sätta sitt avtryck i dansant melankoli. Något säger mig att 1987:s dagar gömd bakom ett skynke därmed är räknade.   

Ni finner även en intervju med detta enigma i senaste utgåvan av papperstidningen Nöjesguiden, se till att plocka upp!

Systembolagets öppettider allhelgonahelgen

Pelle Tamleht 11:41 31 Oct 2014

Det är många av er som hört av sig och undrat hur Systembolaget - glädjehuset håller öppet i helgen, eftersom det är röd dag imorgon och "vissa" (inte vi) jobbar halvdag. Såhär ser det ut.

Systembolagets öppettider Allahelgonahelgen
Fredag 31 oktober, ordinarie öppettider (lokala avvikelser kan förekomma).
Lördag 1 november, stängt.

Tack för mig.

Fältstudier på press stop

Amanda Mann 11:19 31 Oct 2014

 Igår klev jag in på press stop alldeles ovetandes om att jag skulle börja fotografera som en galning och utföra någon slags variant av fältstudier.

Vanligtvis när jag går in i en affär för att införskaffa en modetidning är det exakt det jag gör- jag går in, bestämmer vilken tidning jag kan tänkas vilja maniskt bläddra i, betalar en orimligt stor summa och går därifrån helnöjd. Men igår skedde någonting helt annat.

Det var länge sedan jag var inne på just press stop, vilket är en plats där modetidningar av alla dess slag (från den töntigaste till den creddigaste) står snyggt uppradade. Dessa uppradade tidningar med omslag exponerade för att väcka köplust fick mig bara att vilja riva ner dem alla och som ett vilt djur slita sönder dem till små ynkliga pappersbitar. Varenda omslag på de snyggt uppradade tidningarna var(är) prydda med en vit retuscherad kvinna. Varenda omslag. Varenda omslag. Varenda omslag. VARENDA OMSLAG.

Press stop slutade igår vara en plats där en kan införskaffa modetidningar för mig, press stop blev en plats där problematiska skönhetsideal ohejdat produceras och reproduceras. Jag vet givetvis redan om att branschen ser ut på så vis, jag skriver ju mycket om det- men det blev liksom hundraprocentig verklighet för mig där inne på press stop. På press stop finns det på papper, det är äkta statistik. Äkta oundviklig statistik. Den som försöker att blunda för den kommer bara att få stå där och se ofantligt dum ut.

Varenda liten jävel som påstår att det ser annorlunda ut kan gå in där och läsa statistiken. Varenda liten organism i modebranschen som undviker ämnet bör gå in där, läsa statistiken och skämmas.

För att stärka det här inlägget kommer nu en rad sanningstalande bilder:

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!