Paradise Hotel vs Aktuellt

Frans 23:17 1 Oct 2014
Jag gör mitt bästa för att försöka hänga med i debatter och framstå som påläst. Ikväll har jag t.ex kollat på både Aktuellt och Paradise Hotel SAMTIDIGT och kan därför inte skilja över huvud taget på verkligheten och vad som händer på hotellet. Båda två känns lika angelägna och viktiga. Minns inte om det var kärnkraftsvecka på hotellet eller om jag bara har blandat ihop det med någon debatt på Aktuellt. Det är inte lätt alla gånger, men klart är iallafall att deltagarnas cigarettkonsumtion gör att de bolmar lika mycket som hela Europas samlade kolkraftverk.

Q&A - klänning!

Kristin Zetterlund 20:43 1 Oct 2014

Alltså Kristin, help a lady in need! Hösten har anlänt med fester och alla möjliga härligheter och är i desperat behov av den perfekta klänningen. Den som passar till utekväll och middag, som är lagom schmexig, rätt urringning osv. Du är ju alltid vrålsnygg så tänkte dunkande har några förslag ;)

Stor kram och tack för en episk blogg! Sara

HEJ SARA! och tack <<33

batt ajm afräjd aj dont anderständ dis uttryck "lagom schmexig" bekås its not haow jag jobbar. Go hard or go home Sara!!!! En dag ska vi alla dö, så jag tycker vi maxxar istället. Jag har plockat ut några väl utvalda favoriter här efter att ha google translatat in uttrycket i min hjärna och försökt förstå mig på detta "lagom" någorlunda ;)))

Nu kanske det är MaxxarKicki i farten här men jag tycker att spets är jävligt allround och funkar typ jämt? Går både att tona ner eller TURN UP hehehhe

t.v: off shoulder hotness från Nelly!
t.h: red hot ryggringning från Sheinside!

Annars är ju genomskinligt..................... inte så lagom kanske men jävligt nice ok??

t.v: en sessig höstdröm från Sheinside!
t.h: en falsk långärmad härlig jävel också från Sheinside!

Jaha det var Fyra Snabba, hoppas något faller dig i smaken Sara!! Tycker överlag att Sheinside har lite roliga grejer till sjukt bra priser så leta vidare där annars 

CHIPPCHIPP puss o kram

Exodus har fått en trailer och vi konstaterar att Hollywoods vitmålning fortsätter

Svante Allmungs 20:05 1 Oct 2014

Att Hollywood har en fallenhet för att tolka historien lite som de känner för är knappast en nyhet, dock finns det en viss del av världen som känner till detta alldeles för väl. Antikens Egypten har sen typ alltid skildrats med hjälp av vita skådespelare - det är tydligen en nästan lika antik lag bland alla filmbolag. Har du planerat att spela en skurk så kan oddsen se lite bättre ut men i slutändan verkar Hollywood oftast känna att varför ta risken?

Rasismen blir minst sagt uppenbar med Ridley Scotts kommande film Exodus - en ny tolkning av Det Gamla Testamentet. Här kan vi till exempel se Christian Bale som Moses och Aaron Paul - inte helt oväntat - som hans sidekick till protegé Joshua. Nästintill dessa erkända namn har vi ett smörgåsbord av andra vita talanger och i skuggan av dem ett gäng icke-vita skådespelare. Bland deras prestigefyllda roller finns filmens känslomässiga stötpelare "egyptian thief" och dess hjärta i form av "Egyptian Lower Class Civilian".

Okej hur jag än formulerar det så går det inte och bortse från faktumet att Hollywood gör något fel. Filmhistoriens kanske största synder är just den vitmålning av den antika Egypten som filmbossarna i Los Angeles har penslat på genom åren. Låt oss inte heller tala om hur det står klart att det är skitsvårt och landa ett filmgig såvida du inte är vit. Det här kanske höll när Elizabeth Taylor spelade Kleopatra för över 50 år sen men idag? Nej knappast. 

Vilket gör den nya trailern för Exodus något bitterljuv där vi kan skåda hur Ridley Scott har satt ihop ett episkt spektakel med rasism som fundament. Med tanke på att Gerard ButlerGeoffrey Rush och flera vita namn spelar huvudrollerna i kommande Gods of Egypt - ja de kommer ha rollerna som gudar över ett icke-vitt folk - så verkar trenden knappast vara utdöende. En bojkott vore kanske på sin plats men med tanke på vilka kassasuccér dessa filmer lär bli så lär inte den insatsen skörda mycket frukt. Men om någon kan fylla Hollywoods gator med gräshoppor - hör av er.

Inför Oktoberfest

Festivalbloggen 17:46 1 Oct 2014

Ja hej hörni, skål och välkomna till 2014 års rapportering från Oktoberfest i München. Det ser ju inte livat ut det här – det ser deppigt ut – men jag har fått order om att skriva ett litet introduktionsinlägg innan avfärd. Så här sitter jag nu. I min lägenhet i Stockholm. Grundar med en trefemma. Försöker bygga upp toleransen. Har hört att man ska behöva det. Är det någon läsare som har varit på Oktoberfest får ni gärna kommentera här nere. Tipsa och så. Det mottages tacksamt. För jag vet typ ingenting om den här grejen.

Har googlat lite. ”Världens största ölfestival” står att läsa. Den fyller 204 år (störigt att man inte får åka dit när den fyller jämnt för jag kan tänka mig att det måste ha varit fetare för fyra år sedan, eller hur, nu kanske folk bara: ”ni skulle varit här för fyra år sedan, alltså herre GUD vad roligt det var DÅ”) och hålls årligen, från slutet av september till början av oktober. Enkelt går det till så att sex miljoner människor dricker sju miljoner liter öl i väldigt stora tält:

Bär Lederhosen:

Eller Dirndl:

Samt äter brezels:

Stora bitar djur:

Och, förstås, späckknödel med surkål:

Själva festivalen hålls på ett 42 hektar stort fält som heter Theresienwiese. Hektar har jag aldrig fattat, så den där siffrar säger mig precis noll, tur då att jag har en överskådlig bild här:

Som ett Woodstock mitt i München, ungefär. Inga hippies kanske. Men säkert en och annan ölstinn farbror vars våta dröm är att träffa någon yppig Heidi i flätor, flytta till en alptopp och bilda en fin, blond och tysk familj. Det kan vi faktiskt inte utesluta. 

Det här är min festivalpartner Erik:

Och eftersom han har ett så sällsynt mysigt och oskyldigt utseende tänkte jag att han kan vara perfekt att ha med på en sådan här grej. Kommer älska honom iförd fagra dansskor och varma långstrumpor. Full av bayersk energi och livslust. Dessutom är han sjuksköterska. Kan komma till undsättning när folk har fått i sig för mycket. 

Under tre dagar ska Erik och jag försöka ge er en så bra och rolig bild av Oktoberfest som möjligast går. Riktigt vad vi ska göra vet vi ännu inte. Eller, vi vet att vi ska till ett bryggeri. Det är uppsatt på vårt schema. Det kommer ni att få läsa om. Hur man brygger en öl och så vidare. Allt annat får mest flyta på i en härlig Oktoberfestlig dimma, tänker vi. DETTA KOMMER ATT BLI ROLIGT! 

Imorgon rapporterar vi direkt från München. Om du vill komma i stämning redan nu kan du klicka här. Annars säger vi so long, farewell, auf wiedersehen och adieu.

Oktobervarma hälsningar

Peter Morath 

 

 

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!