Svinlögnerna i Falkenberg

Hej Sonja 23:48 20 Apr 2014

Ni kanske undrar hur jag firar påsken och jag gör det genom att ha massor av gula kläder på mig. Gårdagen spenderade jag med en lånad sån där dyr "JL"-tröja och idag har jag kört stenhårt på en gul leopardkofta. 

image-3.jpeg

Här ser ni mig stå bland massa svinstior i Falkenberg. Vi var och kollade på "grisar" i en park där hela familjen. Jag såg fyra riktigt stora "grisar". 

Det stod på skyltar "MATA INTE GRISARNA" men herregud det var inte grisar, det såg ju vem som helst. De var bruna, saknade svans och var stora som lejon. Jag förstår inte riktigt vad Falkenbergs kommun får ut av att ljuga för oss men det är väl nån sjuk njutning, eller ja, "normal" njutning för att ingen ska känna sig utpekad.

"RÖR INTE ELSTÄNGSLET" stod det med men det stämde verkligen enligt båda barnen, för i sin jakt på adrenalinkickar utredde de denna skylts trovärdighet grundligt. 

Det togs tyvärr inga bilder på djuren för vi ville respektera djurens intigritet samt njuta av nuet. 

Gilla:
upp
0 röster

slut på sagan

Festivalbloggen 21:45 20 Apr 2014

Att gå på festival i USA är verkligen motsatsen till hur det är i vårt lilla land. Till att börja med så är det inte så mycket fylla här. Visst att folk dricker öl, men inte så att dom blir kaosfulla. Aldrig sett ett bråk, aldrig sett en spya, det ligger knappt skräp på marken. Nu har jag å andra sidan inte varit på campingområdet, men har hört av folk som bor där att det är väldigt soft stämning där också. Området är såklart stort, men scenerna ligger faktiskt väldigt nära varandra så att gå från den ena scenen till den andra tar liksom aldrig längre än 10 minuter om man går i normal takt vilket är väldigt soft. Finns väldigt många små tält sponsrade av t.ex Samsung, H&M, Absolut Vodka, Spotify och liknande där man kan hitta på grejer. Bland annat så kan man vinna grejer, vilket Greken gjorde. En sprillans ny Samsunglur.

På spelningarna kan man stå nästan hur långt fram som helst och ändå inte bli sönderklämd för folk är väldigt måna om varandra och trycker liksom inte framåt för dom har insett det är INTE nice. Så det är väldigt skönt om man är en liten smurf som jag på 165 stolta centimeter, och väger 53 kg. Men det är såklart röjjigt samtidigt, folk står liksom inte bara där och glor. Det känns lite som att ganska många som åker hit inte är supermusikintresserade, utan kommer hit och har kul bara och dansar hela nätterna.

Några typiska Coachella-karaktärer:

Veteranerna: En del äldre människor som är här, som förmodligen varit på Coachella varje år sen dom fyllde 20. Väldigt söta.

Frat Packsen: Grupper av biffiga boys, som ofta springer runt utan tröja och är jävligt högljudda. Kan vara lite osofta men oftast snälla!

Bohemtjejerna: Antalet blommiga hårband och virkade toppar på den här festivalen är too damn high. Dom hoppar runt och skrattar och blåser såpbubblor mest hela tiden. Jag är ju för bitter för sånt där. 

Kändisar: Ja, satan vad det kryllar av famous people. Vi såg tyvärr inga irl detta år... Men nog är dom där alltid. Såg nån video från i år där Leonardo DiCaprio står och dansar på MGMT's spelning. Chill.

Tumblrkids: HUF-strumpor, hawaiiskjortor, 5 panel-kepsar, you get my point.

Men dessa roliga stereotypes är ju då bara en bråkdel, glöm inte att Coachella har någonstans runt 80 000 besökare per helg så det är ju såklart fullt med olika typer av människor där och inte bara dom jag nämnde. LÅT ER INTE LURAS AV MITT TRAMS. Det är helt klart en festival som alla borde besöka någon gång, känner jag mig själv rätt kommer jag förmodligen satsa på att åka dit även nästa år!

Tack och hej!!!

/F

Gilla:
upp
3 röster

Påskeskum

Transfrans 20:30 20 Apr 2014
Tystnaden som uppstår när man får en påse påskeskum? Ser faktiskt påskeskum mer som ett HÅN än som en gåva. De bleka färgerna, gulan som påminner om en pestsjuk persons hud och det rosa som påminner om en gris på väg till slakt. Då kan man lika gärna skita i allt och ställa in påsken. Vi har ju alla varit där och upplevt den där stela stämningen när någon ba "AH ÖPPNA PÅSEN OCH ÄT" och man ba "HEHEHE det här ska jag spara till ett senare tillfälle, mums!" och man stoppar ner en häxkvast i munnen för att kunna kräkas. Om ni frågar mig så är påskskum nästan värre än att laga valfritt recept från Pernilla Wahlgrens bok om julmat.
Gilla:
upp
3 röster

Master i fjällen

HanaPee 19:36 20 Apr 2014
VEM E CHEFEN??? jo det är uppenbarligen JAG ...som ser så otroligt nöjd ut i min lilla grotta...? Har suttit hela dan här i en snögrotta i Åre och jäst med min mintu choco (sprit som smakar after eight. Pannan, näsan och hakan har blivit svullna, sträva och röda - men jag ser det bara som en attribut till mitt nya hurtiga jag. I morrn är jag åter i Stockholm och då blir det mer bloggande. Tänkte då svara på de tre vanligaste frågorna ni mejlar mig: 1. Min KILLE är inte feminist, vad gör jag? 2. Hur får man jobb på tv? 3. Hur får man det att hålla? Missa inte det! PUSS
Gilla:
upp
14 röster

Känsligt ämne

Amanda Mann 17:48 20 Apr 2014

Kanye West och ASAP Rocky har fått förstärkning. Välkommen till klubben Kid Cudi- det har nu uppstått ungefär lika dålig stämning av din magtröja som ovanstående herrars "kvinnliga" plagg. Det är så himla känsligt ämne det här med män som rör vid typiskt kvinnliga plagg. Det verkar vara ett speciellt känsligt ämne när hip-hop snubbar gör det. Nedan följer lite twitter reaktioner på magtröjan Kid Cudi hade på Coachella:

Kid Cudi looking like half cheerleader/half punter for Florida st in the 90s
- Bobby Proud (@WhoIsRizzos) April 14, 2014

Never really liked Kid Cudi or his music, now he's dressing like that? Lol
- Big Homie Nai (@Twerk4Naira) April 14, 2014

Smh, what's next?…men in daisy dukes? The emasculation continues.
- The BlackMan = God. (@BlackGodBody) April 15, 2014

Kid Cudi looked like a fool in his crop top
- Hot Mess (@ToyKen) April 14, 2014

kid cudi a thot for wearing a crop top to Coachella
- Rude Boy (@phuckwitmebaby) April 14, 2014

I can't take Kid Cudi seriously in this crop top though
- Nicole Azer (@comeonnicole) April 14, 2014

Dawg, Kid Cudi looks gay as fuck in those tight shorts and cropped top.
- Freddie (@FreddieMagana) April 13, 2014

Kid Cudi Gay For That “Crop Top” Or Whatever …..
-  ὨṽΏ Kàńdłë Gûïí  (@KandleGuii) April 14, 2014

“@KarenCivil: Kid Cudi took over the stage at #Coachella” why is Cudi dressed like Paula Abdul?
- Mal (@inf) April 14, 2014

Väntar nu också på ett sånt här härligt litet uttalande från Lord Jamar gällande Kid Cudis magtröja:

Här har ni ett citat från slutet av videon, lite skev Jamar-analys: "A strong black man is scary to white people." "So what do we do? Let's feminise him, emasculate him, sissyfy him. To make us feel more comfortable." En svart man utgör alltså inget hot mot en vit man om han sätter på sig kvinnokläder? Lord Jamar skulle kunna ha en egen talkshow där han tar upp samhällsproblem, och diskuterar dem ur ett genusperspektiv.

Gilla:
upp
3 röster

They sure won

Kristin Zetterlund 17:37 20 Apr 2014

Men vilka nooooooniiiiisar här då!!!

Future har släppt nytt och i låten "I Won", featuring Kanye West, sjunger han om sin kärlek till sin gal Ciara (som borde föda deras barn inom kort right??). Sen kommer Kanye och rappar om Kim och referar till North, Bound-videon och hennes systrar och iiiiiiih i'm a sappy ol' fool men jag tycker det är himla gölligt asså.

Befriande att de "vågar" vara känsliga, stå och fåna sig på nån jävla strand, smådansa lite fult haha och är geniunt personliga i sina texter om kärlek. 

Nussnussnuss mer kärlek åt folket osv!!

Gilla:
upp
4 röster

Kom och svettas med oss!

Brita Zackari 15:36 20 Apr 2014

Om en vecka, på söndag den 27 april, kommer det här glada gänget adidastribes-bossar - Simon Sköld, Caroline Roxy, Linda Pira, Martin Hansson (ok han är inte med på söndag, men kändes taskigt att ignorera honom) och jag - ha en gemensam träff i Tanto på Södermalm i Stockholm, och jag tycker att ni ska komma. Allvarligt, kom så blir jag svinglad. Det spelar ingen roll om ni inte följt tränningsschemat tills nu, det är bara jag och Simon som ska springa våra lopp nu snart (iih om en månad!) de andra ska köra i höst, så det kommer vara väldigt varierad kondition på folk. Det kommer säkert bli mycket folk men ta med en kompis, det är ju extra roligt att springa tillsammans med nån som man kan väsa arga grejer åt när man blir trött. 

Vi ses kl 13 och kör i nån timme. På plats finns adidas runbase-bil som har en juicebar och kanske nåt att knapra på. Anmälan sker på adidastribes.com

Gilla:

Aftonbladets påskchatt

Transfrans 09:30 20 Apr 2014
Aftonbladet har naturligtvis en "påskchatt" där deras läsare får "påskprata om precis vad som helst". Jag vet inte vad som skiljer ett påskprat från ett vanligt prat, men det har iallafall varit konstant dålig stämning där varje gång som jag har tittat in. Antingen så har hela familjen legat kräksjuk och spytt i påskäggen eller så är man ensam för att hela släkten är "död eller helt ointresserad av att ses". "Maria" verkar dock ha tagit släktingarnas barn som gisslan och försöker använda det som utpressning för att ses men misslyckas ändå? Typiskt.
Gilla:
upp
16 röster

International Nasty Girls

Kristin Zetterlund 23:28 19 Apr 2014

Nu ska ni få höra!! För typ två veckor sen var Icona Pop med på ett hörn i SNL, då Anna Kendrick medverkade. Sketchen var SVINKUL men försvann efter det heeeelt från internet (åtminstone "in your region" fnnnnnrrrhrhhhhhh 2014). Men från första lyssningen var låten SÅ PASS catchy att jag fortfarande utbrister i plötsliga "DONGS!" titt som tätt - obs enbart hemma med killy, men det blir liksom ändå konstigt?? - låten är bara en instant success.

Så under dessa två senaste veckor har min most frequented google varit: dongs all over the world. Det är alltså vad sketchen/låten heter, men out of context i min sökhistorik blir HILARE. 

Nu verkar jag ha funnit den so enjoy while it lasts! Låten och alla ladies är så klart ASROLIGA och fatta vilken besannad dröm för Carro och Aino att få gästa på självaste SNL!!!!!! Så pass stolt och post-skrattgråtig. 

Gilla:
upp
5 röster

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!