CAROLA i #såmycketbättre (bättre sent än aldrig)

Hej Sonja 01:06 29 Nov 2014

livmoderdiamant.jpgDet var nu sex dar sen som Carola fångade stormvinden i Så mycket bättreMin dator har laggat skitmycket så jag har inte pallat kolla på webbtv.

Dessutom hade jag hört rykten om att Carolas avsnitt skulle vara två timmar långt. Det kändes som ni kanske kan förstå skitjobbigt. Men sen krympte det här mer och mer till det inte blev så farligt längre. Avsnittet var vadå, typ 10 minuter längre? 

Carola började dagen med trekamp i självdistans. Deltagarna fick bland annat svara på en "Carola Häggquiz", rikta en handfläkt mot ansiktet och slunga blommor på varandra. 

mitt_kott_2.jpg

Allt medan Carola följde efter dem och kastade några uppmuntrande ord efter dem.

spettekaka.jpg

Ola Salo och Amanda Jenssen slog vad om vad dagens aktiviteter kommer att handla om. Och om någon av aktiviteterna "handlar om Gud" så skulle Amanda att få välja vad hon ville ur Salos rum. Vad hon ville

duschmunstycket.jpg

Hon vann inte helt oväntat senare under dan. 

f0n9cgfh-1q1ytprgzmxid1j4vc_mvjknupdoltddnc.png

What was the deal med duschmunstycket? Hade hon inget på sitt rum eller gillade hon bara tanken på att Ola Salo duschar med hjälp av en naken slang? Eller tyckte hon att det var roligt att tusentals tv-tittare skulle föreställa sig detta? Jag har gjort det flera gånger i alla fall, ofrivilligt, eftersom ja.. hon tog hans duschmunstycke.

Anyhows så vann hon vadet eftersom deltagarna fick som uppgift att göra gospel i en kyrka. Orup fick inte bara feeling när de framförde "Oh happy day", han tappade även kontrollen. Nån sa att han fick ett James Brown-moment, vilket eventuellt är dåligt eftersom James Brown har ett rätt utbrett rykte om att vara en snuskgubbe med syfilis. Men det är förstås svårt att veta hur det egentligen ligger till. 

ibx9qttb4ycob3ftleibnb3hnvhlpr2ul9xlexx0cve.png

Vad vi vet är att Amanda Jenssen har en uppblåsbar giraff i badkaret. 

7hpxt0byvjdbruzr4tnyhg1tem5ontwa2kpxbkisqsg.png

Vilket fick mig att tänka på Ola Salo igen. 

duschen.jpg

Och så vet vi även att artister är utsatta för shitloads av obehagliga saker, något som Carola minst sagt varit offer för. Så till den grad att hon kände sig välsignad när hon för en gångs skull blev bemött med respekt av andra i branschen. 

zwov5hhytfz8dqessgwsxn0rolwpbt2azqiehlwbd9oa1ianpixfcactrqsorgocewslrfto5ppppwqza42pks.png

Tyvärr har jag ingen bättre printscreen, tog den på min surfplatta i farten för att min dator laggade så mycket. Den enda jag har är den här, som passar ännu sämre. 

vktomxq9rrv68cibcoijjywenrmxraemoqcr6mh0vgm.png

Något annat Carola inte är van vid är att någon gör en mörk, sorglig version av "Främling", så som Orup gjorde den. 

hob9itd7c6kpladbsaplzmsoiylverie4memamgeylu.png

Något som hennes mamma en gång bad henne göra, fast med låten "Oh happy day"

ev-l9j3akvlnks2chsdwah6fj8spblh8_k2lemajv5w.png

Ola Salos ansikte när hon berättade delar av sin ungdom. 

lsxv175mghcmmfydr8kfaukvjzz4bwyo1pvo_r2kg_4rag2zuqhnswtlyjm1izxq6-wb2n_1o4aqmzj-f8knka.png

Vilket gladde Love som just framfört en lite mer homosexuell version av "Tommy tycker om mig".

xxpexsggrd5kdh70fbvnrxztvbttn2htomhrrhei-dk.png

Carola berättade om sin erfarenhet att spela in platta med the Begees. Hon försökte få det att låta som en delvis fin upplevelse men i mina öron lät det som att dessa discobröder varit skitjobbiga och att hela resan varit rätt så jävla hemsk och fylld med skit. 

jrildv4aqmprgjjbej8knioe-yypc6ynczqt8vn9f3kydz1q-defl31clsugvfo-ud8ntdajznshv3dnyumsdu.png

Och hon verkade glad över allt hon tagit sig igenom för att till slut (när detta spelades in) sitta vid ett bord på Gotland. 

soixui8azbqnw7pgmg36helwkcsmw4fe-4tqfdzj1ogcl-gekffifvf_bxmogw9sdunhoveg4cubm1kctsuyjc.png

Det verkar som att Carola inte tar någonting som vi andra nog mest ser som "normalt" för givet. Inte ens maten. 

1znobaxqvqtvroclvamw-eztfdrsrdiqgtrepcwiyfmw-3guzcfkfshyt08m2ukpay6h1lgeahrnin5zt4ripk.png

Och tycka vad man tycka vill om Carola men hon är en fighter. 

iz9t1hjezuu1lcdqphook2dpqnfxwhrqzvnwepracck.png

Här är lite korta tankar om tolkningarna. 

Kajsa Grytt - Det regnar i Stockholm
Det är något speciellt att höra artist efter artist göra massa låtar om denna mystiska stad, och det är bra ifall Stockholm skulle råka sjunka ner i havet för då har staden potantial att bli en riktigt seglivad myt. Jag hade aldrig hört den här låten tidigare och jag kan inte säga att jag hört den nu heller för jag... okej, jag snabbspolade. Men Carola rös längs underarmarna och var glad. 

Orup - Främling 
Han ändrade massor i låten och som tidigare nämnt ville Carola ha den framförd på sin begravning om hon dör före Orup, vilket han gladeligen tackade ja till. 

Ola Salo - Runaway
Även denna version blev rätt mörk, kanske delvis för att Carola spelade in originalet under sin helvetestid med Begees-bröderna. När han sjöng såg jag 80-talets David Bowie framför mig, komplett med fjäderperuk och stjärnsminkning. Låten har jag aldrig hört förut men den kändes inte som Carola så det låg nog nåt i det hon sa när hon sa att hon inte haft någon konstnärlig frihet alls i den plattan (som hon för övrigt sa att hon var stolt över). 

Familjen-Johan - Tokyo
Det här lät väldigt Johan T Familjen. Förlåt att jag är så disträ men ska jag vara ärlig lyssnade jag inte på hela den här heller (de där extra minuterna tog ut sin rätt), men jag tror att den var bra, och efteråt höll artisterna ut armarna och sa "vilken hit!". 

Love Antell - Tommy tycker om mig
Här hade han ändrat "fast du är tjej så är du helt okej" till "fast du är kille är du helt okej", så att låten inte längre var nedsättande mot kvinnor generellt utan bara mot Tommy som individ. 

Amanda Jenssen - Fångad av en stormvind
Ännu en ny dyster skepnad på en glad Carola-sång. Eller så var det kanske så här dystra låtarna borde ha varit från början, för vad handlar Fångad av en stormvind om egentligen om man tänker efter? En psykos?  "Domedagsaktig" sa typ Orup efteråt varav Amanda Jenssen blinkade och sa "allt jag gör blir domedagsaktigt". Domedagsaktigt för Orup kanske (eller vem det var), men det här att Amanda Jenssen hade en gnistrande livmoder över venusberget samtidigt som hon hade fast ögonkontakt med Carola i ett outtalat samförstånd.. Ja jag vet inte vad det var exakt. Vi får se, I guess.

livmoderdiamant.jpg

 

Helginspiration: Lady Gagas "inflatable dress"

Amanda Mann 12:19 28 Nov 2014

Det känns som att det var väldigt länge sedan Lady Gaga gjorde en entré likt denna, och jag måste säga att jag verkligen har saknat hennes outfit-kontroverser samt att jag känner mig oerhört inspirerad (på gränsen till avundsjuk). Jag vill genast införskaffa en uppblåsbar klänning och agera superstjärna.

Sista #WUA

Frans 12:17 28 Nov 2014

Igår var jag med i What's up allihop för sista gången! Iallafall för den här säsongen. Vem vet vad som händer nästa år! Härliga Daniel Paris var också med i studion. Han kom ihåg att jag hade dissat hans kokbok för några år sedan, men det gick bra ändå och det blev ingen väpnad konflikt mellan oss. Känns skönt! 

Den här veckan så fick Gillis Löwengrip äran att spela huvudrollen i min programpunkt "Veckans kändisbarn"! Och nu menar jag alltså bebisen, och inte Blondinbellas hund som OCKSÅ heter Gillis (!).

Gillis själv var tyvärr inte på plats och kunde inte försvara sig eftersom sändningen krockade med årsstämman för Unga Aktieägare. Trist, men det kommer fler gånger! Vi hade roligt ändå. 

HÄR kan ni se veckans avsnitt. 

Redo inför 2015

Frans 10:20 28 Nov 2014
Jag är så redo inför 2015 nu! Med denna smakfulla kalender direkt från New York. Ni vet ju sedan gammalt att jag alltid har gillat snygga killar och arkitektur i stor stil, och nu får jag båda två i en härlig kombination. Älskar brandmän! Det är nästan så att man vill tända eld på sig själv som de gjorde i den där Ica-reklamen, men då kommer väl typ brännskadades riksförbund att bli sura.

Tre upprörande nyheter

Hej Sonja 09:34 28 Nov 2014

8btfu_lqst2oyg1g2gdkx9mcly-w3aterk9kugliv84.jpgJag är sällan inne på Aftonbladet eftersom de publicerar så många bantnings- och utseenderelaterade artiklar som påverkar min självbild negativt, men idag gjorde jag ett undantag och nåddes av upprörande nyheter kantade av stress, dramatik och hemlighetsmakeri. Här kommer de!

3. Hemligheten (länk)

skandal.jpg

Fredrik Lindström är inte det uppslagsverk av värdslig kunskap som han ger sken av utan får saker viskade till sig via en dold öronsnäcka. Kanske var det så här typ mayaindianerna kände när de upptäckte att schamanen inte fick meddelanden från gudarna utan från en googlande medarbetare?

2. Dramatiken (länk

dramatik.jpg

amputee.gif

 

1. Stressen (länk)

stressad.jpg

"Cirkusen skickade upp hamstrar i ballonger som en gåva till barnen. Spektaklet blev snabbt en mardröm - när döda gnagare regnade ner över publiken."
"
En tredje mamma berättar att cirkusartister stoppade ner hamstrar i flaskor - som sedan kastades horisontellt in i publikhavet"

tumblr_inline_mu26b8nls71r2qwhy.png

Och ändå önskar jag lite att jag varit där. 

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!