Var rädd att jag skulle vilja ha fler barn

Hej Sonja 22:11 18 Dec 2014

Idag hälsade jag på en kompis (jenniestinksrök) som just har fått en bebis. Innan var jag rätt orolig att jag skulle slå slint och bli sugen på en till. Jag var rädd att den biologiska klockan skulle löpa amok.

 Här är de grejer som slog mig

1. SÅ LIIITEN
2. Har jag haft en sån här? 
3. Har jag haft TVÅ såna här? 
4. Har jag verkligen haft två såna här?
5. Men gud vad konstigt. 

wykuv1yrbgmohlpuusu-33o9zoczmyeq1l1ohq-8z4k70rmtny0ezkmi_qlymnjd3bx_lxrhzjg65rrlsmwf8.jpg

På ett sätt kändes det som att det var första gången jag träffade en nyfödd. På ett annat sätt kände jag att vanan fanns kvar där djupt inom mig. Inte en chans att jag skulle hålla honom fel eller tappa honom i backen. Hade jorden börjat skaka och marken rämna och jag blivit lämnad med honom tror jag till och med att jag utvecklat bröstmjölk på bara ett par timmar. 

Men den biologiska klockan lyste med sin frånvaro (och så även jordbävningen tack och lov). Vad jag kände var: mmmmm. Sötsötsöt. Gullig. Doftar gott. Oj, bajs! Hehe. Sött!

Här är en bild som jag råkade ta med blixt. Lägg märke till att han är prickig som en prickigkorv. 

ebhg6dnuk9ehdxeqpo5aru-i9effn8iarlt4eiylna4.jpg

 

LYSSNA: SKAPARNA JULSPECIAL MED ALICE BAH KUNHKE

Rebecka 21:03 18 Dec 2014

I tisdags träffade jag och Sara kulturministern i en dryg timme, för att spela in detta specialavsnitt av Skaparna. Detta är nog det avsnitt jag varit mest nervös inför eftersom vi bara träffat musiker tidigare, förvisso en hel del legender, men det här var något helt annat. Alla jag berättade att vi skulle träffa Alice för sa saker som "var hårda!!" och "ska ni ställa henne mot väggen?", men det är inte det vi gör och det är inte vår uppgift heller, vi är inga politiskt sakkunniga spjutspetsar, det skulle bara bli dåligt. Däremot tänkte vi att det vore kul att få höra vad kulturministern har att säga om våra skapares frågor och erfarenheter, och också vad hon själv har för relation till musik och kultur.  När jag dagen efter vårt möte såg att en man på Expressen också träffat henne kände jag instant vrede och lite typ vafan! TRÄFFAR HON ANDRA??

Hursom, lyssna gärna! Varning för att hon är charmig och sympatisk.

100 frågor om Zäta: del 9

Kristin Zetterlund 19:36 18 Dec 2014
ÄNTLIGEN BÖRJAR VI NÄRMA OSS SLUTET lovar att jag ska lägga av snart okej, detta e ju del 9 liksom
 
81. Svär du ofta? 
Hohojaja. Måste aktivt tänka på att behärska mig för att kunna passera som en normal person om vi säger så
 
82. Sverige när det är som bäst? 
När det inte är som Sverige?? 29 grader varmt och neverending götta

 
83. Kan du åka slalom? 
Kan stå still på ett par skidor i kanske 37 sekunder innan jag bryter lårbenshalsen, mer så
 
84. Vad har du ätit i dag? 
Filfrulle, lunch på jobby, pizza med Katarina och en helluvalotta lösgodis däremellan!
 
85. Vad har du för utbildning? 
En kandidatexamen i markndaskommunikation och IT
 
 
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? 
Mina stora...................... kinder? HA. Nä men huvudet är ju rätt bra o ha för d mesta! Och så älskar jag mina axlar, de är rätt små men stentuffa och ser exakt ut som mammas.
 
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Mina höfter för NI ÄR SÅ JÄVLA INKOMPETENTA, HÖR NI DET?? Urusla på att göra sånt som höfter ska kunna. Låser sig alltid, knakar högt, får ont om jag går för länge, kan ej springa ordentligt, ja det var ert fel att jag inte blev en ballerina så kan vi säga!! 
 
88. Vilken är din bästa egenskap? 
Är ju en glad prick för det mesta, öppen och snackig och så är jag expert på att berätta pinsamma historier om mig själv för att få folk att må bättre tex, så jag tror typ att jag kan få igång folk och få dem på bättre humör osv rätt jävla lätt? 
 
 
89. Vilken är din sämsta egenskap? 
Extremt lat rent fysiskt. Inte mycket ork finns? Men hjärnan lägger av aldrig tho!!
 
90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? 
hahahha men vilket jävla LÄXFÖRHÖR. Kommer så klart inte på någon just ok haadeeee

Hudson Mohawke presenterar The Rap Monument — världens längsta raplåt!

Svante Allmungs 19:17 18 Dec 2014

Under de senaste veckorna har — numera — minimala smakprov från en neondränkt studio med Hennessy-skålande rappare dykt upp utöver internet. Det är under titeln The Rap Monument några av Amerikas just nu bästa rappare har gått ihop över ett beat av den storslaget sinnesvridna synthesset Hudson Mohawke — för ett hyperboliskt projekt på hela 42 minuter. Nu tänker ni säkerligen men palla och okej det är en minst sagt mastig lyssning. Vi snackar dock inte slentrianmässiga ljudbilder i rundgång från Mohawke utan en produktion schizofren och frenetisk tung som en lastbil i högsta fart nerför E4:an — här är det lika bra att absorbera kollisionen eller bli överkörd totalt.

Den mångsidiga blandning av rappare är även talande för att du faktiskt kan överleva detta. För hur stor är egentligen chansen att du kommer höra Raekwon och Young Thug på samma låt igen? Att New Yorks boom bap elitism möter Atlantas strippklubbsdoftande trap är endast något 2014 kan erbjuda. Utöver dem två finner vi här även namn som Killer Mike, Danny Brown, Kilo Kish och många fler. Se till att börja lyssna nu och häll gärna upp ett glas cognac för den kompletta upplevelsen de marknadsför så ohämmat i videon.

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!