Addera lite fräschör och lyx här i livet

Hej Sonja 01:20 21 Oct 2014
Bland det fräschaste man kan göra för sina händer är inte att tvätta dem utan det är att måla vitt på topparna. Visst, det dödar inga virus och förhindrar inga sjukdomar från att spridas men det ger en känsla av adlig börd.

Jag skulle aldrig ens komma på tanken att entra NKs utan denna extra touch av klass. En gång gjorde jag det misstaget och de såg på mig som om jag vore en apa när jag klämde på en spetstrosa som låg exponerad på ett bord för 500 spänn. Detta var 2005, jag minns det så väl. Det var innan jag fick barnen och jag hade fortfarande den där "ungdomskriminell"-auran kring mig. Ni vet den där som är borta nu.

Nej sannerligen jag älskar verkligen vita toppar på naglarna. Oftast orkar jag bara fixa det på vänster hand, men så stirrar jag så mycket på den handen sen att det skulle räcka för fem händer och tre tår. Jag älskar vardagslyx, det får mig att känna mig mänsklig.

Roma dag 3!

Kristin Zetterlund 23:50 20 Oct 2014
Näemen hörrni jag skulle ljuga om jag sa att jag inte konstant var för Prosecco:ad samt matkomig/sockerdippig för att ens blogga nåt vettigt ok?? Kommer hem imorgon så lovar att jag ska nyktra till och ändra matvanor då!!! Hahahahahahah skojaaa det kommer tyvärr aldrig hända MEN kommer blogga bättre

NYTT PODCASTAVSNITT: "52. Vår rasse till podlyssnare"

HanaPee 21:53 20 Oct 2014

Sååååå....

Som en slags poetkille i min gymnasieklass alltid sa.

Såååå.....

Det är måndag. Och jag har spelat in en podcast med min älskade ÄLSKADE vän Martin Huss. Känner båd tillit och kärlek till den lilla vännen. Den här veckan pratade vi om:

Är Martin en duva? Tatueringar. Jättekonstig liknelse med Agnes pappa i Fucking Åmål. Ungdomen. Stundande bröllop..... Nålar. Bakom kulisserna med Alex och Sigge. Feministisk analys. Kenzas skattebetalande. Ubåten. Ebola. Och vår rasistiska podlyssnare.

MISSA INTE! OBS! Hade dock lite svårt för att lyssna på Martin det här avsnittet.....? Bra. Gillar att KÖRA ÖVER KARLAR!! HÖHÖHöööööööÖÖÖö.

Ni hittar den i Apparna Podcaster (iPhone) och Beyondpod (Android). Dricker du bara néskaffe, är teknikmotståndare och vägrar schampoo, klicka på play här:

Trailer: Jönssonligan återvänder nästa år och vi fruktar redan resultatet

Svante Allmungs 17:18 20 Oct 2014

Att döma en film efter 90 sekunders material är inget jag kan rekommendera men nu känner jag mig dessvärre tvungen. Ni är kanske medvetna om att svensk film har upptäckt det lukrativa i Hollywoods ändlösa rutin av att reboota diverse franschises. Men vilken av alla pengaslukande filmsagor skulle de välja? Valet var i slutändan en självklarhet — i januari nästa år återvänder Jönssonligan till modern tid och nu har vi vårat första riktiga smakprov i form av en fullängdstrailer. Själv skulle jag dock vilja likna denna trailer med sista siffran i låskombinationen på den Frans Jaeger där den lilla strimma hopp inför nytolkningen finns förseglad.'

På en minut och trettio sekunder blir all naivitet inför denna films kvalité som bortblåst när vi introduceras till gamla karaktärer med nya ansikten och får en vag bild av en plan med bland annat en herrgårdsfest som tagen ur Casino Royale — men likt sexismen i Bond-filmerna så kan inte Jönssonligan skaka av sig slapsticken. Hur någon så pass briljant som Charles-Ingvar Jönsson använder äggklockor under sina stötar år 2015 är bortom mig och så verkar även karaktärens känsloregister vara. Som sagt det är kanske lite tidigt att döma men helvete vilka stela intryck dessa skådespelare ger — förutom Dynamit-Harry då som får ståfräs av explosioner, så grabbigt!

Kanske har Charles-Ingvar blivit lobotomerad medan Vanheden har spenderat några 500-lappar för mycket på White Room? Det är hur som helst dags för mig att sluta spekulera och istället konstatera att samtidens fallenhet för råare ton med dåtidens importerade komik inte är en lätt balansakt. Den Perfekta Stöten verkar helt enkelt vara en plan allt annat än genomtänkt. 

Filmen har även fått en officiell låt, dock är faktumet att den är byggd kring en över 30 år gammal catchphrase rätt talande.

Gubbsvamp

Pelle Tamleht 17:17 20 Oct 2014

Åkte med gubbgänget till landet i helgen. Tvingade ut dem i skogen.

Hotade dem till livet om de inte fyllde korgen med svamp.

Krävde att den skulle stekas upp och serveras på toast. Om ni vill ha en bild på svamparna går det bra att maila mig. 

Det var min helg, hur var er?

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!