And I can't help but to think about it day and night

Kristin Zetterlund 22:48 26 May 2015

Jag älskar att helt snöa in på gamla favoriter alltså!!! Känns som att bli fem år yngre i ETT NAFFS (ew va?). Nej men nu har jag till exempel blivit på nytt besatt av Beyoncés "Dance for you" (som tyvärr kan vara hennes allra sämsta video tho? vi kan liksom inte ens gå in på vad som hände där, höjdpunkten är väl typ när alla riktar jättefläktar mot fiffysarna och dansar vidare jättebra). 

Allra första gången jag hörde den var jag helt STELFRUSEN av förvirring för jag kunde liksom texten utan att nånsin ha hört låten innan?! Kunde verkligen exakt halva låten utantill vid allra första lyssningen och igenkänningen var såå läskig, men jag kände direkt att den hade DET. Lättnaden när jag upptäckte att det berodde på att det så klart är The-Dream som producerat och co-skrivit den med henne. Han har använt delar av texten på sitt egna album han släppte strax efter att hon släppte sitt! Men hans skiva hade jag ju lyssnat först och mest på, därför blev det så sjukt konstigt när jag hörde "hans låt" i hennes plötsligt?! Låten som han använt texten i heter "Ghetto" och kuriosa är ju att han kapade precis den sista minuten av sin låt där "hennes" text är med på när han släppte Ghetto som singel och i officiella videon. Men ÄKTA gullisstil att låta Bey "få" den helt för sig själv???? Smältyd. Har ni inte lyssnat på albumversionen av Ghetto på hans skiva 1977 får ni fan ta tag i er själva nedan, från 3:56 börjar det Dance for you-aktiga! Fattar dock att han lät henne ha den för själv själv, inte bara för att hon är drottning och hennes ord är lag ni vet, men faaaaan vad fet Dance for you blev som sagt. Återupplev med mig nu!!

"I wanna keep it how it is so you can never say how it used to be" DÖR för detta

Pratar viktiga grejer i luren

HanaPee 21:46 26 May 2015

bild_2015-05-26_kl._21.39_3.jpg

Så...

Här ligger jag. Med Martin i luren. Vi har ju fått ett dussin klagomål på LJUDET i senaste podden. FAN. FÖRLÅT. Nästa gång spelar vi in med två mickar. Vi försöker. Vi kämpar. Vi svettas. Mest Martin förstås. Det kommer bli bättre, vi lovar. Om vi fixar det så kommer ni väl till Debaser Strand på fredag och dansar när vi spelar skivor? DEAL!!!!!!

I övrigt är jag fortfarande lite sjuk. Så otroligt störigt. Klias i halsen och ont i bihålorna. Men! Idag hände något som VERKLIGEN oroar mig.... jag satt ute och väntade på bussen och NÖS plötsligt 4 gånger? Ursäkta? Är det pollen det handlar om kan jag lika gärna lägga ner. Har i ett helt liv skrytit om att jag aaaaaaldrig känt pollen och att det är påhitt?

Ops.

Goth blir våldsamt men vackert med San Diego-duon Prayers

Svante Allmungs 21:44 26 May 2015

"They call me a faggot or they'll say 'real cholos would slap the shit outta him' and thats funny as fuck because I'm one of the most respected gangmembers in my community"

Citatet ovan är taget från en av Noiseys intervjuer med Leafar Seyer — sångaren i duon Prayers — där han diskuterar människors syn på hur han blandar sin fallenhet för goth med cholo, en latinamerikansk subkultur många associerar med kriminalitet. Seyer anser själv att han befinner sig i en skärseld mellan att vara en goth och cholo, två världar han både tillhör men inte passar in i. Detta om något speglas i musiken han skapar tillsammans med producenten Dave Parley, där dundrande industriella trummor och gotiska ljudbilder med harpande synthar möter Seyer tumultartade förflutna som gangbanger.

Ett rått genreöverskridande kanvas har gett upphov till ett flertal dystert skräckinjagande musikvideos — oftast i svart och vitt — där Seyer illustrativt kan visa upp den värld han härstammar ifrån, ett ekonomiskt nedsatt San Diego dränkt i goth-estetik med en kyss av svart läppstift. En bättre introduktion kan egentligen inte ges än med nya Young Gods vars visuella interpretation är minst lika våldsam som låten. Här startar det med ett gigantiskt gängslagsmål och sluter upp i polisarresten där en — något oväntad — medlem från poppunk-bandet Blink-182 blir Leafar Seyers frälsning.

Det är väl ändå en vacker men brutal värld vi lever och med Prayers även stundtals bisarr. Sommaren lär bli en i chologoth-rörelsens tecken.

Passa även på att se videon till fantastiska From Dog To God.

Dagens associar: Penicillin

Hej Sonja 21:29 26 May 2015

Idag fick jag gå till vårdcentralen och lämna urinprov för jag hade misstanke om urinvägsinfektion. Resultatet blev detta: 

vyn5d9kr7i4jdoo-2bifhjc8pmng3cfpqux8mnngiyc.jpg

PENOMAX. 200 mg. Yeeez. 

Alltså jag gillar verkligen inte att lämna urinprov. Det är så himla obekvämt. Jag tar mycket hellre blodprov. Blodprov känns "rent". Blod kan man väl till och med äta ifall man skulle vilja? Blod kan man servera på fat till sina gäster ifall man testat negativt på hepatit c? Men urin... Usch. Det känns som att blotta sitt osmakliga inre för någon som förtjänar bättre.

När jag väntade första barnet så minns jag att det fanns ingen bra lösning på hur man skulle ge urinprovet. Så man fick själv vandra genom väntrummet med sin kissmugg när man lämnade urinprov. Det var så hemskt!!!! Jag dog lite varje gång.

Dessutom är jag jättedålig på att gå stabilt så det skvalpar typ alltid asmycket, så var tvungen att fokusera och gå långsamt och balansera som när man gick i mellanstadiet och skulle gå på bommen i gympasalen.

Blev så jävla lättad när jag födde barnet och slapp gå dit mer för att lämna fler urinprov.

Angered barnavårdcentral, ifall ni läser detta och inte har rättat till detta ännu: FIXA ASAP era små odågor.

Kan ni vara min stylist en liten stund?

Hej Sonja 15:29 26 May 2015

Jag är trött på att alltid ha samma kläder men samtidigt orkar jag inte shoppa nåt nytt för det är cirka det tråkigaste och jobbigaste jag vet. 

Om nån läsare skulle vilja hjälpa mig att hitta plagg som passar mig på typ zalando.com (ska beställa till sonen därifrån) så får ni gärna hjälpa. 

Det bästa vore om jag hade en stylist som kunde sköta allt det där åt mig men det har jag uppenbarligen inte, så om nån skulle orka det här så får ni länka kläder i kommentarerna eller så kan ni maila på mail@hejsonja.se 

img_0661.jpg

Den här.... dräkten kommer jag ha mycket i sommar. Men jag skulle vilja ha nåt mer också.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!