Huvudmeny

Missa inte nya Nöjesguiden!

Amat Levin 11:33 30 Oct 2014


Idag släpps ett sprillans nytt nummer av Nöjesguiden! Vi har jobbat på det sedan slutet av september och det är alltid en lika skön känsla att få det färdigtryckta numret på skrivbordet.

I månadens nummer har vi pratat girighet med Silvana Imam och avslut med Röyksopp. Vi har träffat Dante som äntligen är redo att släppa sin albumdebut, besökt kameraskygga 1987 i London, hängt med Baba Stiltz och låtit Döskalle & Mästerligt invadera Roy Anderssons studio. Vi har dessutom snackat makt, mobbning och pengar med skådishoppet Evin Ahmad, konstaterat att nittiotalsnostalgi ger klirr i kassan samt funderat på vad Stockholms Filmfestival egentligen firar. Som vanligt är allt helt gratis!

Ni kan läsa allt som PDF här eller kolla in de enskilda artiklarna här.

”Come sit next to your father, girl"

Amat Levin 15:41 27 Oct 2014


Foto: Björn Johansson.

Julia Ivarsson, vår klubbredaktör i Göteborg, lyckades få en intervjutid med Snoop Dogg i samband med hans något oklara dj-gig på Bryggeriet. Han var på autopilot innan Julia nämnde Snoops dotter Cori B, men då livade han upp och pratade både Iggy Azalea-beef, svensk hiphop och problemen med den svenska tullen. Haha, känns som att de fick en connection. Läs här! Och ett utkast följer nedan:

"So what do you like about Gothenburg? You've been here two times in two months.
– The people, even though the customs always fuck with me. I can't stand your customs out here. I fucking hate them, they're pricks, and then they wanna take pictures with me. Take a picture of my dick. Motherfucker, you ain't gonna find no weed on me, I get my weed when I get out of customs. I ain't gonna bring it here no more, you already caught me twice. You ain't gonna get me a third time, third time, it's my fault. But as you see, what am I doing right now? Rolling my motherfucking weed, courtesy of the beautiful people of Sweden."

Uppläxning förklädd till intervju

Amat Levin 17:10 21 Oct 2014Heh, bangar aldrig på att se Jon Stewart läxa upp Bill O’Reilly . Denna gång handlade det dock om så kallat ”white privilige”, som har diskuterats flitigt på Fox News på sistone (spoiler: de anser att det inte finns). Det uppseendeväckande den här gången var dock att O’Reilly faktiskt, för första gången (?), erkände att han hade fel. Eller ja, han kunde tänka sig att gå med på att ras var en faktor i varför vissa har svårare att ”lyckas” än andra, även i dagens USA. Välinvesterade 13 minuter, lovar!

Se en tidigare uppläxning här.

Had the club going up on a Tuesday

Amat Levin 15:16 21 Oct 2014

Nu har det kommit en video till remixen på iLoveMakonnens Tuesday. Inget speciellt, men en anledning att få skriva om min favoritlåt just nu. iLoveMakonnen är som bekant sångaren/rapparen som fick sin Tuesday remixad av Drake och sedan blev signad på Drakes skivbolag.Vill ni ha den längre bakgrundsstoryn kan jag rekommendera denna artikel där man får en bra inblick i iLoveMakonnens rätt galna liv, med svampar, imponerande freestyles och dråp som ingredienser.

Nöjesguiden letar ny praktikant!

Amat Levin 14:58 17 Oct 2014Idag slutar vår väldigt duktiga praktikant Hugo Ewald och det är alltså dags för oss att ge chansen till någon ny skribent som vill testa på hur det är att jobba på Nöjesguiden. Vanligtvis letar vi efter studenter från en journalist- eller kommunikationsutbildning, eftersom tanken är att praktikanten ska kunna använda det hen lär sig här i sitt framtida arbetsliv, men om intresset för att skriva journalistiskt är tillräckligt stort kan vi ta emot praktikanter som inte pluggar. Parisa letar för tillfället efter en praktikant till nöjesguiden.se, men denna tjänst gäller framför allt printen, även om de så klart ofta är sammanflätade. Jag snor alltså Parisas beskrivning av vilka vi letar efter rakt av:

- Vill du lära dig om det praktiska arbetet på ett magasin som Nöjesguiden?

- Förstår du och har någorlunda koll på Nöjesguiden och våra ämnesområden?

- Har du utvecklat egna intressen som rör sig i den sfären?

- Hänger du med i nyhetsflödet i stort och litet?

- Skriver du med egen röst och vill skriva mer?

- Är du självgående, initiativrik, fantasifull, plikttrogen och övriga klyschor som är väldigt viktiga?

- Kan du dessutom fotografera är det ett stort plus, även om det inte är ett krav. 

Stämmer ovanstående in på dig kan du skicka en praktikansökan och några arbetsprover till nathalie.borgman.peters(snabel-a)nojesguiden.se. Värt att veta är att tjänsten är på heltid, kan vara mellan fyra och tio veckor lång samt att den gäller vårt Stockholmskontor. 

Senaste inlägg från Amat Levin

Amat Levin

Prenumerera: RSS-flöde

Amat Levin är en 27-årig journalist och är chefredaktör på Nöjesguiden. Han har en ohälsosam förkärlek för B-filmer, Wu-Tang Clan och onyttig mat.
 
Best of Amat:

Intervjuer

Nöjesguiden <3 Alexandra Pascalidou

Linda Pira: Matriarken levererar

George Scott har funnit ro

Kung Abidaz mot alla

Lilla Namo tar över i egen takt

Mack Beats står i centrum

Stor lever drömmen

Rikard "Skizz" Bizzi har hittat hem

Petter börjar om

Kendrick Lamar är hiphopens framtida kung

RZA fortsätter expandera

Reportage

Krogpersonalen avslöjar

Nybörjarens guide till Illuminati

Var ska vi bo?

När sex gör ont

Den tysta cannabisdebatten

Blogginlägg

7 ledtrådar som förklarar Robin Thickes sliskighet

"Jag är färgblind!" Grattis – eller?"

Rasism och En oväntad vänskap

Om svartingar, fotboll och varför man inte behöver krångla till det

En studie i dålig smak

De 21 bästa Chappelle’s Show-klippen

Hiphopens 10 bästa ”uh”

Neger eller choklad?

Nöjesguidens kommentarsfält just nu

Om reklam och omöjliga kroppsideal

Naturens största douchebag

8 anledningar till att älska apor

Påminn mig att aldrig skaffa hund

Ett besök i könsrollernas högborg

Amy, Amy, Amy

Om #stopkony och retweetandet

Är världen redo för en svart James Bond?

2012 års 50 bästa låtar

"Om du blir för full får du räkna med att bli våldtagen"

Amat når du direkt på amat.levin@nojesguiden.se

Sugen på att RSS:a Amats blogg? Klicka här.

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny