Scen

Bäst just nu: Scen

Vår klass

Tio teaterröster som vägrar lämna mitt inre. Tio röster från den polska byn där halva befolkningen 1941 mördade den andra halvan, den judiska. Natalie Ringlers uppsättning av Tadeusz Slobodzianeks pjäs är en av årets viktigaste. Det är inte första gången den vanliga människans ondska gestaltas på scen – scenkonsten lånar sig tacksamt till sådana undersökningar – men sällan har jag sett det så naket och komplext. Det är osentimentalt, men tårarna rinner. 

Jag ringer mina bröder

Det här handlar också om oss i dag. Det är andra gången i år som Farnaz Arbabi regisserar Jonas Hassen Khemiris pjäs och det är som om hon tar sig nya komiska friheter med texten. Jag ryggar först för det farsigare tonfallet, men scengeniet Shima Niavarani får det att fungera. Där kan vi snacka teaterröst.

Mannen utan riktning

Teatern som ger sin publik scenkonst med bonusen att ”våra skådespelare under sin yrkesidentitet har en funktionsnedsättning” presenterar ännu en uppsättning av de konstnärliga ledarna på Varietéteatern Barbès. Denna gång handlar det om Dantes resa i Den gudomliga komedin.

Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö

Mest läst på Nöjesguiden.se idag

Laddar innehåll…


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!