Scen

Bäst just nu: Scen

Ansvaret är vårt/Tingsten

Mer striptease både bildligt och bokstavligt talat, fast på ett helt annat sätt. I Carolina Frändes uppsättning av Joakim Stens nyskrivna pjäs om Herbert Tingsten (efter en bok av Per Wirtén) ser vi Robert Fux, i en genialisk gestaltning av Dagens Nyheters chefredaktör 1946–1959, kliva in i sin rollfigur liksom bakvägen: via rösten och uttrycket, spelet, och först sedan in i kroppen, sminket, kläderna. Vilket apropå det här med ”hur det görs” blir en lekfull, gäckande lektion i skådespelarkonst. Krävande och imponerande om ansvar.

≈ [ungefär lika med]

Nyskrivet av Jonas Hassen Khemiri, i regi av Farnaz Arbabi (tänk tidigare samarbeten som Invasion! och Jag ringer mina bröder) med skådespelare som bland andra Bianca Kronlöf, Hamadi Khemiri, Pablo Leiva Wenger och Ardalan Esmaili. Det blir ≈ [lika med] månadens förhandstippning.

Works

Nyskapat för Cullbergbaletten: Tones & Bones av den svenska koreografen Stina Nyberg (som bland annat har samarbetat med The Knife) och 11th Floor av den kanadensiske koreografen Edouard Lock.

Senaste filmrecensioner

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!