Scen

Bäst just nu: Scen

Jag minns dig som du var då

Minnen, människor, platser, relationer, händelser, föremål. Koreografen Malin Hellkvist Sellén intresserar sig i sitt nya verk för saker som människor håller fast vid och inte kan släppa taget om. Då gör jag också det.

Lammungarnas fest

"Ungdomar möter så mycket på tv och i samhället som är så ... fejk. Teater här är här och nu, vi pratar om angelägna saker där ungdomarna får vara med och tänka kritiskt och reflektera", sa Ardalan Esmaili när jag i Nöjesguiden nummer 3 frågade varför teatern på Unga Klara är viktig. Han spelar varulven i Unga Klara-skaparen Suzanne Ostens sista uppsättning som kreativ ledare där. Hon har gjort ett vansinnig, påfrestande, obehaglig och underbar gotisk fest till grand finale av brittisk-mexikanska Leonora Carringtons surrealistiska drömspelsorgie från 1940-talet. Här och nu, och aldrig fejk.

Djungelboken

Den fortsätter att förföra, underhålla och boxas i magen - klassikerförvandlaren Alexander Mørk-Eidems version från 2007 av Rudyard Kiplings äventyr som har fått nypremiär. Igen. I den postapokalyptiska storstadsdjungeln på Sergels torg år 2107 utspelar sig återigen en svängig familjeföreställning om identitetspolitik, rasism och kapitalism.

Bloggar

Mest läst på Nöjesguiden.se idag

Laddar innehåll…


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!