_BILLIG TJEJ ERKÄNNER:

Brita Zackari 14:10 28 Nov 2011

Inte för att skryta men jag är en _väldigt_ billig tjej. 

Det krävs inte särskilt mycket för att smickra mig, och jag är relativt billig i drift. En helt ny herrgårdsost, med det första plastiga lagret avhyvlat, är på allvar en möjlig väg till i mitt hjärta. Men nu när butikernas kapprustningar i julstämning börjar bli omöjliga att blunda för så grips jag av en otroligt dålig smak i munnen. Anti-konsumtion, tänker ni? HELL no. Men jag har lyckats göra julen PLUS min födelsedag till superinfekterade sår, och eftersom jag är född i juni (exakt samma dag som Olsen-twins och Margret, reds anm) så är det preciiis så att sårskorpan börjat läka innan jag måste pilla upp den igen.

Det handlar om presenter. Jag är helt sämst på att få presenter. OBS av min kille. Alla andra presenter är jag bäst på att uppskatta (kom ihåg herrgårdsosten, y'all!), och förväntar mig aldrig att få några så jag blir skitgla av själva greppet ba. Men mellan mig och min kille har det blivit så otroligt dålig stämning kring detta, och när jag försöker avdramatisera t ex genom div blogginlägg i detta ämne så gräver jag bara en djupare och djupare girighetsgrop åt mig själv.

Storyn bakom? Ja, rent objektivt så är det helt och hållet hans eget fel. Jo.

Låt oss göra en resa tillbaka i tiden, en sommar för ett par år sedan. En andrahandsetta med gigantisk kungsballe (hehe) på Sågargatan är vår scen. Upphovsmakerskan till denna blogg har träffat en kille det EVENTUELLT är allvar med. Man vet inte än. Upphovsmakerskan till denna blogg försöker streta emot lite pga olika larviga orsaker. Killen har dock en annan plan. Ungefär så här var det, något förenklat:

Scen 1. INT. Kväll.

Killen och upphovsmakerskan av denna blogg sitter och pratar i sängsoffan (andrahandsetta, ju).

Killen: - Jag tycker att vi ska vara ihop.

Upphovsmakerskan till denna blogg: - Vi kan väl ta det lite lugnt?

Killen: - Nej.

Upphovmakerskan till denna blogg: (i hemlighet lite tänd av denna stränga stil) - Men jo?

Killen: Ok. Grattis på din och Olsen-tvillingarnas (han vet inte när Margret fyller, reds anm) födelsedag i alla fall (räcker fram ett paket)

BOOM!

Helt omöjliga skor, oklart pris, Acne. Kan ni fatta att man får dessa av nån som föraktar butiker som varken säljer GoreTex eller byxor man kan stoppa in knäskydd i?

Upphovsmakerskan av denna blogg är nu chockad och lite trängd. Detta sätter helt klart käppar i hjulen för livsregeln att hennes kärlek inte går att köpa ba sådär. En bra regel att ha, förresten. Men Upphovsmakerskan av denna blogg saknar uppenbarligen Karaktär.

Som alla vet är det tanken som räknas. Och utan att överdriva så kan man ju konstatera att tanken med detta var att ta sikte snäppet över en fabriksny hårdost och snärja mig med ett par sjukt onödiga skor som jag fick hitta på ursäkter att inte bära heeela den sommaren och nästa (mer om det nedan). Så när jag då nästa födelsedag fick något annat (nej jag KAN inte outa detta), något …praktiskt, så trodde jag såklart att han slutat tycka om mig. Sån är jag tydligen. Och jag skäms ihjäl. 

Så denna jul kommer jag tvinga syrran att kolla på Elf på repeat med mig och sedan fejka epilepsi-anfall. 

Jo, ett sidospår men: antal gånger jag burit dessa skor: NOLL. För dom är helt jävla omöjliga att gå i. Totalt. Vi snackar bajsnödig transa dagen efter ett spinningpass med juck. På rullskridskor. I jägarvila. Nedför en lite fuktig gräsbacke med tuvor. Kanske ett parti med makadam också jag vet inte eventuellt har jag redan fått fram poängen men poängen är: det ser inte bra ut. Det går inte ens att ta en vettig bild när jag har på mig dom, jag var tvungen att LÄGGA MIG NER PÅ GOLVET. Plus att dom är skitkrångliga att få på sig så en maska gick. Såklart.

 

 

 

Gilla:
upp
106 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

5 kommentarer

  1. Bild för Bokapa
    Bokapa
    Rekryterad efter typ två sekunder – bra jobbat! (Av Nöjesguiden alltså.) Blir för övrigt avis – har aldrig fått skitsnygga skor av min man.
  2. Bild för Brita Zackari
    Brita Zackari

     Ja fast nu följdes ju detta påhitt av en oerhört praktisk grej.

  3. Bild för Magdalena
    Magdalena
    Jag fick ett par mörkgrå skyhöga sandaler med mängder av spännband från "Blank" av min fästman vår första jul. Jag sa för första gången att jag älskar honom och gav honom en fet tomte. I år köpte vi en Ikea-möbel som mest han ville ha i gemensam present till varandra. Det går utför.
  4. Bild för Ann-Katrin
    Ann-Katrin
    Han: -Har jag chans på dig? Jag: (tonårsfnittrigt) -Jaa! Han: langar fram ett par sneakers, straight from da box
  5. Bild för Brita Zackari
    Brita Zackari

    magdalena: jag vet EXAKT vilka Blank-skor, och är lite kär i din kille för det. Vad är "fet tomte"? Knark eller porr?

    ann-katrin: nu är det ju inte nåt att skryta om. men bra att vi förstår varandra. 

Kom och svettas med oss!

Brita Zackari 15:36 20 Apr 2014

Om en vecka, på söndag den 27 april, kommer det här glada gänget adidastribes-bossar - Simon Sköld, Caroline Roxy, Linda Pira, Martin Hansson (ok han är inte med på söndag, men kändes taskigt att ignorera honom) och jag - ha en gemensam träff i Tanto på Södermalm i Stockholm, och jag tycker att ni ska komma. Allvarligt, kom så blir jag svinglad. Det spelar ingen roll om ni inte följt tränningsschemat tills nu, det är bara jag och Simon som ska springa våra lopp nu snart (iih om en månad!) de andra ska köra i höst, så det kommer vara väldigt varierad kondition på folk. Det kommer säkert bli mycket folk men ta med en kompis, det är ju extra roligt att springa tillsammans med nån som man kan väsa arga grejer åt när man blir trött. 

Vi ses kl 13 och kör i nån timme. På plats finns adidas runbase-bil som har en juicebar och kanske nåt att knapra på. Anmälan sker på adidastribes.com

Gilla:
upp
4 röster

Till mig själv för några veckor sedan:

Brita Zackari 14:09 17 Apr 2014

Hej mig själv för några veckor sedan, när jag tyckte att det verkade helt sjukt jobbigt att springa en halvmara.

Det verkar inte så jobbigt längre! Det är säkert svettigt och slitigt, men inte för jobbigt för att jag inte ska klara det. Att TRÄNA inför en halvmara har visat sig vara ganska lätt. När man hittar tid för det och inte behöver jiddra med dubbeljobbande och stulna pass i Costa Rica (mer om det sedan), det vill säga. Ber om ursäkt till alla löpexperter om jag uttrycker min inkorrekt, men enligt mitt träningsschema så så tränar man inte på att springa jättejättelångt jättefort. Man tränar dels på att springa snabbt (men då springer man inte så långt) och dels på att springa långt (men då springer man inte så snabbt). Sen när det är dags för själva halvmaran så sätter man ihop dom två olika grejerna, och då är man ju så full av stämning att vara på tävling och pepp osv att det mer eller mindre går av sig själv.

Och eftersom jag nu är utan pass i Costa Rica så kanske alla mina träningspass kommer se ut så här, att jag kör t ex "20 min allmänstyrka" på stranden, och tar ett litet dopp sen efteråt. Det är helt ok, slipper ju hon som nakenstretchar i bastun på Sats Odenplan i alla fall.

Det ser litegrann ut som att jag håller på att falla bakåt men det är en råsnygg squat, jag lovar.

Älskar att klicka i pass! Obs gjorde måndags-intervallerna sen! Det får man tydligen, enligt löpcoach.

Gilla:
upp
21 röster

Snart är jag här:

Brita Zackari 15:25 13 Apr 2014

Har aldrig längtat efter en semester så mycket som jag längtar efter Costa Rica. Fatta att det här är min kompis Toves hus?! En gillar ju spontant klimat där väggar känns överflödiga.

Gilla:
upp
19 röster

Tävla om biljetter till (slutsålda) Göteborgsvarvet

Brita Zackari 13:44 9 Apr 2014

Jag och fightern Simon Sköld ska ju som bekant springa Göteborgsvarvet. Radioprataren och Fightern, det låter som en riktigt dålig Bellmanhistoria, va? Aja. Men när du såg det kanske du tänkte att det verkar kul att springa en halvmara, men synd att det är helt slutsålt, noll biljetter möjliga att köpa ens för allt guld i världen? Då säger jag (lite hurtigt): sluta deppa direkt, för nu har du chans att vinna en startplats, och jag är chef* för tävlingen! 

(Paus för hurrarop)

Observera alltså att det typ är din enda chans, om du inte redan är anmäld. Har du funderat klart på hur mycket du vill ha en sånhär biljett nu? Ok.

Tävlingen är jätteenkel och funkar så här:

Berätta varför du vill springa Göteborgsvarvet tillsammans med mig och adidas Tribes 365. Maila din motivering till tavling@adidastribes.com och glöm för allt i världen inte att uppge fullständigt namn, adress och personnummer. 

Du har t o m på fredag på dig att delta. 

Lycka till!

 

*jag tror inte att det direkt går att vara "chef" över en tävling eftersom en tävling inte direkt har några anställda och inga firmafester osv. Men just därför kan jag kalla mig chef utan att någon blir sur va? 

Gilla:
upp
16 röster

Vann över mig själv i dag

Brita Zackari 22:30 8 Apr 2014

En av mina gymregler är att en får fuska. Detta för att överhuvudtaget orka ta sig till gymet när allt annat känns mycket roligare. Tycker att det är viktigare att se all träning som plus, i stället för att se det som inte blev gjort som ett minus. Och i dag var en sån dag då jag gick till gymet i tron att jag skulle fuska. Kanske göra typ 75% av passet. Ja, jag vet jag är dålig människa. Ja, jag vet att jag signat upp för att springa Göteborgsvarvet och det kommer inte gå om jag ska hålla på att fuska. Men i dag var en sån dag bara. Ni vet vilken typ av dag. Plus att jag har lite ont i ena knät efter söndagens spring med Martina. 

Ni har redan gissat det eftersom det stod i själva rubriken men på nåt sjukt sätt* så lyckades jag tvinga mig själv att stå kvar på bandet när fusket skulle kicka in. Mycket tack vare min, om jag får säga det själv, briljanta spelliste-taktik som innebär att jag gjort spellistor som heter respektive hastighet på löpbandet, så om en springer på 8, vilket jag gjorde i dag, så lyssnar en på 8-spellistan och då är det låtar som går i takt med det. Det var inte mitt bästa träningspass någonsin, och jag har fortfarande ont i knät. Men jävlar vad skönt det var när löpbandets klocka tickade in 59 min 57 sek, 59 min 58 sek, 59min 59 sek och sen: noll, du är klar. Gå med i min tribe så kan vi känna detta tillsammans! 

När jag kom hem så frågade Kalle hur långt det blev.

Så hade jag glömt kolla det. 

 

...

Men på den här bilden har jag fortfarande förmåga att känna lycka:

Stretch med hund, kallar jag den här. Tights, adidas running. Tröja, Stella McCartney for adidas. 

Gilla:
upp
36 röster

Största prestationen förra veckan (om jag måste välja en)

Brita Zackari 11:00 1 Apr 2014

Jag efterlyste ju bra krigarhistorier från er för att peppa lite när tränings-energin ligger på minus tio, och i potten var det lyxiga återuppstånden-igen-från-de-döda-kitet från TRESemmé. Jag menar alltså att håret bildligt, liksom Jesus, återuppstår från de döda. Inte att TRESemmé kommit på hur man skapar evigt liv. (Vad jag håller på med Jesu död på sistone?)

Jag fick många bra historier och alla är ju vinnare eftersom ni gjort nåt skitjobbigt, men om jag måste välja en vinnare så blir det LINDA - proffset som blev utmanad av sin karl att göra...nåt sorts brandpersonstest och gjorde det! Så här skriver hon:

Låt mig berätta om de jobbigaste 8 MINUTERNA I MITT LIV!
I söndags var jag kanske en smula tuff och talade om för mannen (a.k.a brandmannen) att det där med gångbandstest kan ju inte vara så jävla jobbigt och han lös då upp och sa -men vad bra, då kan ju du följa med mig till brandstationen och testa att göra testet! Självklart!
Sagt och gjort, vi sladdade in på stationen, bytte om till lämpliga kläder (dvs brandkläder + 24kg rökdykarpaket, huva och hjälm, inte ett dugg varmt -tackar som frågar) och sen var det bara att ge sig upp på bandet...
Styva 8 minuter i 8 graders lutning, hur svårt kan det vara liksom?
SKITSVÅRT visade det sig!
När jag var klar låg jag i ett hörn och spydde av utmattning och kände redan där och då att brandman blir jag nog aldrig... Träningsvärken kom krypande efter 1h och sen har den bara ökat och ökat. Mina lår känns som 2 blyklumpar och jag kan knappt sätta mig ner och ännu värre resa mig upp när jag väl har satt mig. 8 minuter gångbandstest är lätt det jobbigaste jag någonsin gjort (och då har jag ändå cyklat Vätternrundan och åkt tjejvasan)...
Men lärdomen är ju att sluta vara så styv i korken!

Linda, jag tycker lärdomen är att du är jävligt grym. Märk väl att ni bara drog direkt också! Jag hade nog måstat göra lite andra grejer innan, kanske äta nåt och var det inte tvättid nu? Ni bara körde. Och även om jag är emot att köra tills man spyr så älskar jag när tjejer går in och krigar på klassiskt killutrymme. Heja Linda, maila mig din adress på brita.zackari *AT* gmail.com (livrädd för spamrobotar).

Gilla:
upp
23 röster

Tack för i går!

Brita Zackari 19:10 31 Mar 2014

Det var inte asvarmt i går, direkt, just därför är jag så sjukt glad över det tappra gäng adidas tribes-medlemmar som kom till Gärdet i går och tränade löpsteg med mig och min löpcoach Lisa "jo, jag har några SM-medaljer" Nauclér. Det som var lite knäckande på träningen var att jag var sämst i gruppen, men å andra sidan kämpade ju jag kanske liiite hårdare just för att alla andra var så bra och jag inte ville total-geupp. Nu har jag iofs varit sjuk hela förra helgen men herre gu vad alla andra var superspänstiga och jag inte alls. Men det kommer ju såklart bli bättre, eftersom jag springer efter superschemat.

Här står vi färgsorterade och tänker på omöjligheten i att våra skutt någonsin kommer bli så skuttiga som Lisas. Det var vad jag tänkte i alla fall. Det och lite på wrapen som jag skulle få efteråt. Dom andra tänkte säkert på löpsteg enbart, så duktigt och fokuserat gäng.

Nu står jag med ansiktet bortvänt så man ser inte mitt ansiktsuttryck som är jätteimponerat  "VA?! Ska du springa MARATHON??!!". 

OJDÅ, några har visst redan lärt sig studsa bra! 

Jag och Jessie från adidas hade synkat våra outfits rätt bra. Jag vill att ni noterar att det är färskpressad äppeljuice i mitt glas och inte rödvin. Färskpressad som i pressad för tre sekunder sedan av personalen på Runbase-bilen. Kolla vad mysigt vi hade det! Gå in och joina så ni kan vara med på nästa träff den 27 april. Det är inte svårt men man blir ordentligt genomtränad.

- Får man ta av wrapsen som ligger där?

Kakan lockade fram sin inre högstadieperson och vände sin snygg-sida mot kameran. 

Gilla:
upp
31 röster

Nude kid on the block

Brita Zackari 08:00 28 Mar 2014

Om Jesus hade åkt till Costa Rica över påsk (som jag ska alltså) så hade han kanske valt ett par såna här snygga som jag hittade på ATP ateliers instagram, Unni heter modellen. Eh, sorry, kanske inte läge att skämta om Jesus och påsk #too soon. Å andra sidan om han hade åkt till Costa Rica över påsk så hade han kanske sluppit ett och annat. Inga spikar, ingen törkrans - lite skrubbsår från surfingen, lite nipple-mot-bräda-svid på sin höjd. Just sayin.

Gilla:
upp
21 röster

Kimono dress

Brita Zackari 11:06 27 Mar 2014

Lucy Print Kimono dress från Filippa K hänger i vårsolen för jag blir tokig av hur snyggt mönstret är och ännu mer tokig av att se vårsolen genom det. Hur mycket jag än drog upp exponeringen lyckades jag dock inte eliminera skitet på balkongdörrarna som jag tänker ducka att tvätta i minst en vecka till. Vadå, vem ska tvinga mig, liksom?

 

Gilla:
upp
25 röster