_BRÖST-IGELN KAN BLI DIN!!

Brita Zackari 13:00 5 Dec 2011

När det gäller bröst så verkar det vara så att det alltid är grönare bröst på andra sidan bröst-staketet. Dom tjejer som har små vill ha större, och dom som har stora får ryggproblem och dålig hållning och kan aldrig springa efter bussen utan att hålla i pattarna lika hårt som man håller i handväskan på Pite dansar och ler. Jag har sedan sextonårsådern tillhört den senare kategorin, hukat mig genom gymnasiekorridorerna så att killarna inte ska skrika nåt opassande, och noga aktat mig för såväl studsiga idrotter som att sova på mage. Jag har dessutom gjort allt i min makt för att dölja dom - aldrig haft urringat, aldrig tight skjorta (glipar mellan knapparna) eller polotröja (ser helfreaky ut, som att kroppen enbart består av hals + bröstmage). Det värsta är när det blir vår och sommar och alla andra strippar ner till vind-fladdriga linnen som visar en massa hud, medan vi går där med våra amningsbehåar, för det var det enda som fanns i VÅR storlek på rean på Lindex, under maximalt täckande linnen och svettas avundsjukt. Nu på senare tid har jag börjat närma mig en viktnivå som inte absolut KRÄVER minimizer (=bröstutplattare, dom har blivit mycket mindre alltså), och i somras kom jag på mig själv att tänka att jag kanske är redo för en klänning med bar rygg. Ja, fellow bröstfior, jag fattar att ni kippar efter luft nu. Men the mind works in mysterious ways och nu verkar det som att jag på allvar trodde att detta skulle funka. Min naivitet blir extra tydlig med val av klänning.

Ja exakt. Jag kunde liksom inte nöja mig med att ha axelbandslöst, det skulle liksom va en jäkla hybrid mellan klänning och födelsedagskostym. MEN. Männen och kvinnorna i bh-forskningslaboratorierna* har såklart en plan. Dom stiger inte upp tidigt på morgonen och går till bh-forskningsinstitutet varje dag bara för att göra sina föräldrar provocerade, utan gör sitt bästa för att vi ska kunna ta med oss brösten in i framtiden och beyond. Deras senaste påhitt är en otroligt lolig grej som är lika svår som obehaglig att förklara. Men jag ska verkligen försöka att inte tappa er, och jag ska göra mitt yttersta för att inte behöva använda ordet "mördarsnigel". Ok? Då kör vi: Tänk dig att du har en mördarsnigel (doh!) på ett hårt underlag. Du tar en kavel och kavlar ut tills mördarsnigeln liknar en rödspätta till formen. Ta tag i fisksnigelfilén med båda händerna och för den till ditt bröst. Nu ska detta alltså fästas på själva patten genom en specialteknik som mer eller mindre går ut på att man ska låta dom förenas i en kyss. Upprepa på andra bröstet. Fäst dom två på mitten. Grattis, du har blivit med Freebra™. Såhär ser du ut:

Kändes det svårt att tro på att den skulle fästa ordentligt endast med lite petting? Känns det nojigt att bära en klump silikon utanpå dina redan alldeles för tunga titties? Och, viktigast, verkar det svårt att tro att man på BH-institutet av alla ställen helt plötsligt lyckats trotsa naturlagarna och hittat något som kan hålla något på plats utan att ha något att ta spjärn mot eller fästa i?! Alltså bröna är kopplade till VARANDRA. Som två fyllon på väg hem efter happy hour på Diset i Örnsberg. Det är inte STÖD det är blind som leder en blind. Men om du vill ha en i E-kupa (JA, alla som känner mig i verkligheten, jag har fått mindre nu men ytan är tyvärr lika stor) som inte ens är använd, bara applicerad och sedan tvångsomhändertagen - holler så får du.

Gilla:
upp
83 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

18 kommentarer

 1. Bild för Sara
  Sara
  Jag vill såklart gärna snigeln. Risken finns att den blir tvångsomhändertagen här med förstås. Men då får jag väl också skicka vidare.
 2. Bild för Soffan
  Soffan
  Haha! Du får mig att skratta och det måste jag tacka för. Tack!
 3. Bild för Frida
  Frida
  En lösning på mitt problem sen 14 år tillbaks! These titties are always in da hidin'! Hade vart supernajs att för en gångs skull få ha på sig lika festliga slash somriga outfits som mina småbystade vänner. Äntligen!
 4. Bild för Sandra
  Sandra
  Haha, helt underbart! Känner igen mig och skrattar så jag kiknar!
 5. Bild för Brita Zackari
  Brita Zackari
  ...but only one can be the winner. Jag beundrar er båda för ert mod att bli uppslickade av slemkopparna men Sara, du var snabbast. Sara, maila adress? Frida, du går utan Freebra men pga ovan artikel kan man väl på sätt och vis se dig som en vinnare just därför. Soffan och Sandra: tack, ni är underbara.
 6. Bild för louise
  louise
  I brist på annat som suger på mina titties så varför inte. Kanske inte tillverkarens plan men det är väl sweet om innovationen kan fylla fler funktioner...
 7. Bild för Ebba
  Ebba
  Alltså jag blev alldeles till mig nu av detta inlägg! Igenkänningsfaktorn! Senast jag köpte en bh gick jag till tanterna på nk som efter en timmes lyftande och klämmande konstaterade att bh:n jag skulle ha var i storlek 65F,(hur störd storlek?!) jag som annars brukar jobba med D-kupa. ok sidospår, men ville bara bevisa att jag fattar problemet. Har hört om gelésnigeln men varit mycket skeptisk, och nu kan jag alltså avfärda den helt. Tack! Så. De som behöver en free bra kan alltså inte använda den pga naturens lag, och de som kan använda den behöver den ju inte egentligen efter som deras bröst håller sig på plats av sig själva?!
 8. Bild för Ebba
  Ebba
  Glömde ju fråga, vad händer nu med klänningen?
 9. Bild för anna
  anna
  haha! då behöver jag aldrig prova den. senast jag köpte bh (hatar hatar hatar det, så händer ytterst sällan) fick jag veta att min storlek minsann inte var 80 e som jag trott ett tag utan 70 h!
 10. Bild för Å.Ö
  Å.Ö
  Hej hej hallå. Det finns snygga och bekväma bhar (med sjukt bra stöd) för bystigt folk också, jag lovar (sitter alltså själv på ursnygga 70H, tack generna) och vill därför tipsa dig om bh-märkena primadonna och chantelle. Priset är högre än tex. lindex, men så jävla värt
 11. Bild för Anna
  Anna
  Gud. Vad. Äckligt. Men värt ett försök, jag med min nätta D-kupa kanske kanske... Ah, vem lurar jag? Som att jag varje år går och sneglar på de där trekantsbikinisarna.
 12. Bild för Brita Zackari
  Brita Zackari

   jag krigar på med klänningen men kör med silvertejp?

 13. Bild för Brita Zackari
  Brita Zackari

   hear, hear. man ba *hårt åtnuten rem runt halsen som skär in i huden pga ska bära all patt-tyngd*

 14. Bild för Brita Zackari
  Brita Zackari

   Jag känner mycket väl till Chantelle- Deras kupor FUNKAR EJ på mig?! alltså jag får strutpattar?!

 15. Bild för Brita Zackari
  Brita Zackari

  varsågod för konsumenttest och grattis till diagnos!

 16. Bild för Brita Zackari
  Brita Zackari

   hallå tyvärr var sara före dig. kan fila på ett tröstpris, känner ett ansvar att provida dig med nåt, verkar så sorgligt med avsaknad av bröstsug.

 17. Bild för S
  S
  :P:pPp:P:PPPP
 18. Bild för Julle
  Julle
  MEN ÅHHH VARFÖR SÅG JAG DET HÄR NU JAG VILL HAAAAAA!!!! Jag har E-kupa och min DRÖM e fan att studsa runt m BAR_RYGG88 ÅH FAN GUD. SNELA. Kram....

Till mig själv för några veckor sedan:

Brita Zackari 14:09 17 Apr 2014

Hej mig själv för några veckor sedan, när jag tyckte att det verkade helt sjukt jobbigt att springa en halvmara.

Det verkar inte så jobbigt längre! Det är säkert svettigt och slitigt, men inte för jobbigt för att jag inte ska klara det. Att TRÄNA inför en halvmara har visat sig vara ganska lätt. När man hittar tid för det och inte behöver jiddra med dubbeljobbande och stulna pass i Costa Rica (mer om det sedan), det vill säga. Ber om ursäkt till alla löpexperter om jag uttrycker min inkorrekt, men enligt mitt träningsschema så så tränar man inte på att springa jättejättelångt jättefort. Man tränar dels på att springa snabbt (men då springer man inte så långt) och dels på att springa långt (men då springer man inte så snabbt). Sen när det är dags för själva halvmaran så sätter man ihop dom två olika grejerna, och då är man ju så full av stämning att vara på tävling och pepp osv att det mer eller mindre går av sig själv.

Och eftersom jag nu är utan pass i Costa Rica så kanske alla mina träningspass kommer se ut så här, att jag kör t ex "20 min allmänstyrka" på stranden, och tar ett litet dopp sen efteråt. Det är helt ok, slipper ju hon som nakenstretchar i bastun på Sats Odenplan i alla fall.

Det ser litegrann ut som att jag håller på att falla bakåt men det är en råsnygg squat, jag lovar.

Älskar att klicka i pass! Obs gjorde måndags-intervallerna sen! Det får man tydligen, enligt löpcoach.

Gilla:
upp
17 röster

Snart är jag här:

Brita Zackari 15:25 13 Apr 2014

Har aldrig längtat efter en semester så mycket som jag längtar efter Costa Rica. Fatta att det här är min kompis Toves hus?! En gillar ju spontant klimat där väggar känns överflödiga.

Gilla:
upp
16 röster

Tävla om biljetter till (slutsålda) Göteborgsvarvet

Brita Zackari 13:44 9 Apr 2014

Jag och fightern Simon Sköld ska ju som bekant springa Göteborgsvarvet. Radioprataren och Fightern, det låter som en riktigt dålig Bellmanhistoria, va? Aja. Men när du såg det kanske du tänkte att det verkar kul att springa en halvmara, men synd att det är helt slutsålt, noll biljetter möjliga att köpa ens för allt guld i världen? Då säger jag (lite hurtigt): sluta deppa direkt, för nu har du chans att vinna en startplats, och jag är chef* för tävlingen! 

(Paus för hurrarop)

Observera alltså att det typ är din enda chans, om du inte redan är anmäld. Har du funderat klart på hur mycket du vill ha en sånhär biljett nu? Ok.

Tävlingen är jätteenkel och funkar så här:

Berätta varför du vill springa Göteborgsvarvet tillsammans med mig och adidas Tribes 365. Maila din motivering till tavling@adidastribes.com och glöm för allt i världen inte att uppge fullständigt namn, adress och personnummer. 

Du har t o m på fredag på dig att delta. 

Lycka till!

 

*jag tror inte att det direkt går att vara "chef" över en tävling eftersom en tävling inte direkt har några anställda och inga firmafester osv. Men just därför kan jag kalla mig chef utan att någon blir sur va? 

Gilla:
upp
11 röster

Vann över mig själv i dag

Brita Zackari 22:30 8 Apr 2014

En av mina gymregler är att en får fuska. Detta för att överhuvudtaget orka ta sig till gymet när allt annat känns mycket roligare. Tycker att det är viktigare att se all träning som plus, i stället för att se det som inte blev gjort som ett minus. Och i dag var en sån dag då jag gick till gymet i tron att jag skulle fuska. Kanske göra typ 75% av passet. Ja, jag vet jag är dålig människa. Ja, jag vet att jag signat upp för att springa Göteborgsvarvet och det kommer inte gå om jag ska hålla på att fuska. Men i dag var en sån dag bara. Ni vet vilken typ av dag. Plus att jag har lite ont i ena knät efter söndagens spring med Martina. 

Ni har redan gissat det eftersom det stod i själva rubriken men på nåt sjukt sätt* så lyckades jag tvinga mig själv att stå kvar på bandet när fusket skulle kicka in. Mycket tack vare min, om jag får säga det själv, briljanta spelliste-taktik som innebär att jag gjort spellistor som heter respektive hastighet på löpbandet, så om en springer på 8, vilket jag gjorde i dag, så lyssnar en på 8-spellistan och då är det låtar som går i takt med det. Det var inte mitt bästa träningspass någonsin, och jag har fortfarande ont i knät. Men jävlar vad skönt det var när löpbandets klocka tickade in 59 min 57 sek, 59 min 58 sek, 59min 59 sek och sen: noll, du är klar. Gå med i min tribe så kan vi känna detta tillsammans! 

När jag kom hem så frågade Kalle hur långt det blev.

Så hade jag glömt kolla det. 

 

...

Men på den här bilden har jag fortfarande förmåga att känna lycka:

Stretch med hund, kallar jag den här. Tights, adidas running. Tröja, Stella McCartney for adidas. 

Gilla:
upp
31 röster

Största prestationen förra veckan (om jag måste välja en)

Brita Zackari 11:00 1 Apr 2014

Jag efterlyste ju bra krigarhistorier från er för att peppa lite när tränings-energin ligger på minus tio, och i potten var det lyxiga återuppstånden-igen-från-de-döda-kitet från TRESemmé. Jag menar alltså att håret bildligt, liksom Jesus, återuppstår från de döda. Inte att TRESemmé kommit på hur man skapar evigt liv. (Vad jag håller på med Jesu död på sistone?)

Jag fick många bra historier och alla är ju vinnare eftersom ni gjort nåt skitjobbigt, men om jag måste välja en vinnare så blir det LINDA - proffset som blev utmanad av sin karl att göra...nåt sorts brandpersonstest och gjorde det! Så här skriver hon:

Låt mig berätta om de jobbigaste 8 MINUTERNA I MITT LIV!
I söndags var jag kanske en smula tuff och talade om för mannen (a.k.a brandmannen) att det där med gångbandstest kan ju inte vara så jävla jobbigt och han lös då upp och sa -men vad bra, då kan ju du följa med mig till brandstationen och testa att göra testet! Självklart!
Sagt och gjort, vi sladdade in på stationen, bytte om till lämpliga kläder (dvs brandkläder + 24kg rökdykarpaket, huva och hjälm, inte ett dugg varmt -tackar som frågar) och sen var det bara att ge sig upp på bandet...
Styva 8 minuter i 8 graders lutning, hur svårt kan det vara liksom?
SKITSVÅRT visade det sig!
När jag var klar låg jag i ett hörn och spydde av utmattning och kände redan där och då att brandman blir jag nog aldrig... Träningsvärken kom krypande efter 1h och sen har den bara ökat och ökat. Mina lår känns som 2 blyklumpar och jag kan knappt sätta mig ner och ännu värre resa mig upp när jag väl har satt mig. 8 minuter gångbandstest är lätt det jobbigaste jag någonsin gjort (och då har jag ändå cyklat Vätternrundan och åkt tjejvasan)...
Men lärdomen är ju att sluta vara så styv i korken!

Linda, jag tycker lärdomen är att du är jävligt grym. Märk väl att ni bara drog direkt också! Jag hade nog måstat göra lite andra grejer innan, kanske äta nåt och var det inte tvättid nu? Ni bara körde. Och även om jag är emot att köra tills man spyr så älskar jag när tjejer går in och krigar på klassiskt killutrymme. Heja Linda, maila mig din adress på brita.zackari *AT* gmail.com (livrädd för spamrobotar).

Gilla:
upp
21 röster

Tack för i går!

Brita Zackari 19:10 31 Mar 2014

Det var inte asvarmt i går, direkt, just därför är jag så sjukt glad över det tappra gäng adidas tribes-medlemmar som kom till Gärdet i går och tränade löpsteg med mig och min löpcoach Lisa "jo, jag har några SM-medaljer" Nauclér. Det som var lite knäckande på träningen var att jag var sämst i gruppen, men å andra sidan kämpade ju jag kanske liiite hårdare just för att alla andra var så bra och jag inte ville total-geupp. Nu har jag iofs varit sjuk hela förra helgen men herre gu vad alla andra var superspänstiga och jag inte alls. Men det kommer ju såklart bli bättre, eftersom jag springer efter superschemat.

Här står vi färgsorterade och tänker på omöjligheten i att våra skutt någonsin kommer bli så skuttiga som Lisas. Det var vad jag tänkte i alla fall. Det och lite på wrapen som jag skulle få efteråt. Dom andra tänkte säkert på löpsteg enbart, så duktigt och fokuserat gäng.

Nu står jag med ansiktet bortvänt så man ser inte mitt ansiktsuttryck som är jätteimponerat  "VA?! Ska du springa MARATHON??!!". 

OJDÅ, några har visst redan lärt sig studsa bra! 

Jag och Jessie från adidas hade synkat våra outfits rätt bra. Jag vill att ni noterar att det är färskpressad äppeljuice i mitt glas och inte rödvin. Färskpressad som i pressad för tre sekunder sedan av personalen på Runbase-bilen. Kolla vad mysigt vi hade det! Gå in och joina så ni kan vara med på nästa träff den 27 april. Det är inte svårt men man blir ordentligt genomtränad.

- Får man ta av wrapsen som ligger där?

Kakan lockade fram sin inre högstadieperson och vände sin snygg-sida mot kameran. 

Gilla:
upp
28 röster

Nude kid on the block

Brita Zackari 08:00 28 Mar 2014

Om Jesus hade åkt till Costa Rica över påsk (som jag ska alltså) så hade han kanske valt ett par såna här snygga som jag hittade på ATP ateliers instagram, Unni heter modellen. Eh, sorry, kanske inte läge att skämta om Jesus och påsk #too soon. Å andra sidan om han hade åkt till Costa Rica över påsk så hade han kanske sluppit ett och annat. Inga spikar, ingen törkrans - lite skrubbsår från surfingen, lite nipple-mot-bräda-svid på sin höjd. Just sayin.

Gilla:
upp
18 röster

Kimono dress

Brita Zackari 11:06 27 Mar 2014

Lucy Print Kimono dress från Filippa K hänger i vårsolen för jag blir tokig av hur snyggt mönstret är och ännu mer tokig av att se vårsolen genom det. Hur mycket jag än drog upp exponeringen lyckades jag dock inte eliminera skitet på balkongdörrarna som jag tänker ducka att tvätta i minst en vecka till. Vadå, vem ska tvinga mig, liksom?

 

Gilla:
upp
22 röster

Hatar ju inte min påskresa, direkt

Brita Zackari 08:00 26 Mar 2014

Har bokat resa till COSTA RICA! Är borta tio dagar över påsk. Tänker gå upp på vulkaner, springa över hängbroar och surfa (nya innesporten jag vet, men please, jag har varit brädburen sen Wu Tangs 36 chambers). Det finaste är att vi eventuellt får vara med om skölpaddskläckning, alltså små skölpaddsbebisar som ska simma ut till havet, det är säsong då! Om du varit där får du gärna tipsa, kommer nog ha tid och åka runt en massa. 

Gilla:
upp
29 röster

Vi måste prata om "page"

Brita Zackari 21:41 25 Mar 2014

Ska till min älskade frisör Joanna i morgon och har en massa risigt hår som måste bort. Har därför börjat tänka så smått på page. Fick dock underkänt av Kakan när jag kallade det på bilderna här för "lång page" för hon tycker det är bara ett helt vanligt långt hår, men det skulle ändå innebära att jag kapar en deci. Eller vill jag ha långt, om än lite halvslitet, hippiehår till sommaren? Jobba mycket fläta? Tankar kring detta emottages med öppna armar fram till kl 11 i morgon förmiddag. Hej.

Gilla:
upp
38 röster