Huvudmeny

_VELFORMA, RÅLEKKER, MEGADEILIG

Brita Zackari 13:24 10 Dec 2011

 I torsdags hängde jag med ett helt råbra gäng i världens mysigaste Emelielägenhet. (brukar inte värdera hem som "mysiga" ursäkta men det här var verkligen MYSIGT - juligt och så). Inga smala gussar-snacket dök upp, det är dock inte så mycket mer att säga om det än det Rebecka redan sagt så jävla bra, men på det temat kommer här den sjukaste utvärderingen av min kropp jag någonsin blivit utsatt för.

Under en förvirrad period i mitt liv bodde jag i Oslo, och jobbade bl a på en hälsokostbutik. Eftersom det var just en förvirrad period vägde jag ganska mycket mer än jag gör nu. En del av det satt på rumpan. (mycket satt också på ryggen, och i fejan. var dock rätt gullig i det)

En av hälsokostbutikens stammisar var en lätt autisktisk, ryggsäcksbärande vuxen som kom in och köpte minst 10 liter sojamjölk åt gången, kanske tre dagar i veckan. Han hade 52 i skor och var alltid anfådd och för varm, en hjärtattack waiting to happen. En dag när han kom förbi var han lite extra konstig, det märktes att han hade något på gång. Han bad att få låna papper och penna, och jag anade oråd och höll mig undan, hjälpte systematiskt alla kunder i butiken före honom, tills det bara var han kvar, väntandes vid kassan med en hög sojamjölk till ett värde av Greklands BNP. Då räckte han fram lappen han skrivit, jag tog motvilligt emot och hann skymta nåt klotter med typisk crazyperson-handstil innan jag vek ihop den och stoppade i fickan med motiveringen att jag skulle läsa ordentligt sen när jag hade tid. Han blev lite frustrerad, men gick efter en stund (bl a efter att ha tömt en liter straight outta tha box).

Geez vad jag var tacksam för min magkänsla, att stora laktosintoleranta ryggsäcksmannen inte stod bredvid när jag läste detta:

Lesson learned: hur äckligt det än är att folk ska utvärdera ens utseende blir det ändå svårt att hålla sig för skratt när dom använder sig av trollspråket norska. 

Lämna en kommentar, bild eller gif här

3 kommentarer

 1. Bild för Manis
  Manis
  Blendende megadeilig blogg
 2. Bild för oROSHJÄRTA
  oROSHJÄRTA
  Nog är det trollspråk! Fantastiskt!
 3. Bild för Ebba
  Ebba
  Gud vad läskigt och otroligt roligt på samma gång! Vad hände sen, fortsatte han att komma tillbaka och vad sa du då??

Fler blogginlägg från Brita Zackari

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

1/11
RIP
31/10
Att sopsortera hos någon annan är inte kul
31/10
Feast your eyes! Och...mind. Amy Poehlers AMAA!
31/10
Gästblogg: En lista med alla listor
31/10
staycore lanseringsfest!!!!!!!!!
31/10
Din ultimata guide till RBMA Weekender 2014
31/10
Folkets val till Halloween
31/10
Rösta bort folkomröstarna
31/10
Jag är Sims
31/10
Förslag på halloweenutklädnad
31/10
Undra när vi ska lämna tillbaka den här hunden vi lånat
31/10
1987 gör åter dansant melanokoli bättre än alla med Bomb
31/10
Systembolagets öppettider allhelgonahelgen
31/10
Fältstudier på Press Stop
31/10
Den lille mannen strikes again
31/10
Findus Imam
30/10
Best of BT
30/10
Filmer jag sett på sistone: lösnäsor och skogsväsen
30/10
LYSSNA: SKAPARNA # 10 LISA NILSSON
30/10
En lyckad lunch på Cevicherian
30/10
Låt er beröras av T-Pain utan auto-tune
30/10
kvinnan som talar med hästar
30/10
Boktips: Triologin om kråkflickan
30/10
Anita Sarkeesian på The Colbert Report
30/10
jag <3 amie
30/10
En modenyhet som glömdes bort
30/10
Missa inte nya Nöjesguiden!
30/10
VIDEOPREMIÄR: Finess - Innan stjärnorna faller med J-Riz & Dida
30/10
Håååååår
30/10
Har du spelat bingo någon gång i Colombia?
Meny