_HEJ ALLA SKATOR; NU BLIR DET ÅKA AV

Brita Zackari 10:00 29 Nov 2011

I somras när jag och min BFF gifte oss köpte vi ringar åt oss själva. Det är två släta, väldigt enkla tingestar i vitt guld som vi båda tycker är råsnygga. Nu när folk får höra att jag gift mig så vill dom gärna kolla på ringen - inte superkonstigt, jag antar att min man och hans killkompisar gör samma grej. Men när vissa personer får se min ring får dom väldigt svårt att dölja den lilla mini-stroke som utspelar sig nånstans mellan mun och panna när ett ansikte laddat för excitement men blir berövat på utlösningen och måste motas tillbaka i sista sekund. Som en ansiktsvariant av blue balls (googla INTE det) ungefär. Sedan följer en väldigt spänd stämning där personen i fråga försöker svälja ner IIIHHHH!:et som stämbanden kallat in extrapersonal till, samtidigt som hen försöker ställa intresserade frågor om var den kommer ifrån ("postorder") och… nä, sen finns det inte mer att säga.  

Här tänker jag göra lite samma poäng som när jag skrev om underkläder i gamla bloggen (RIP) - bara för att man är en person med en önskan att bära smycken behöver inte det betyda att man gillar smycken-smycken. Därför tänker jag nu göra en insats för minoritetsgruppen *hata diamant* och tipsa om …annat. Jag kommer även att uppfinna en ny stilgenre! Händerna på täcket nu så kör vi.

Först ut: Cast of Vices.

Ett smyckes-sjukhusarmband i silver. Kan vi tillsammans konstatera att den tillhör vår nya, i detta ögonblick myntade, favoritgenre lyx-goth?

Fast sedan ballar Cast of Vices ur litegrann. Känns lite väl prozac nation (obs inte säker på den referensen pga var typ tio) att göra halsband som det står vicodin på. Varsågod för julklappstips till House-fans, dock.

Vi fortsätter med lyx-gothen och drar vidare till Delfina Delettrez

 

 

Ok Delfina, du är tydligen en Fendi men har ett way coolare namn som låter som hjältinnan i en film som Pixar snart gör i en dystopisk framtid där du ska lösa ett råsvårt kemi-mysterium för att kunna rädda dina enda riktiga vänner djuren? Ja, då kan man ju inte göra annat än halsband som ser ut som skjortkragar eller skitstora skelettklo-halsband med liksom blod-droppar på fingrarna.

OBS örhänge OBS

Sist men inte minst (för den HÄR gången) - ni har förmodligen inte missat att grungemodellen Erin Wasson börjat göra smycken, men det kan vara värt att credda henne lite extra för att som it-girl goes designer inte ha safeat helt och hållet, utan här och där ballat ur lite i nån sorts alkemi/trollpacka-stämning:

 

Nästa gång pratar vi om hur hon snott detta koncept från Anna Tascha, va?

 

Fler blogginlägg från Brita Zackari