_FÖRNEDRINGSEXTRAVAGANZA: ATT GÅ TILL FRISSAN

Brita Zackari 15:54 16 Dec 2011

Kom så går vi igenom ett frisörbesök tillsammans. 

För det första: du har aldrig en snyggdag när du ska gå och klippa dig. Detta är en naturlag vi inte kan rå på, liksom tidvatten, gravitation och mello. Även om du tror att du har en helt ok dag lookmässigt så blir du strax varse att du EJ har det när du sätter dig i stolen och får ett slags operationsbelysning riktad i fejan på dig själv. Den kommer rakt uppifrån, så allt ljus är på din panna, och ögonen ser ut som två mörka hålor. Om du nångång undrat hur du skulle se ut om du levde på enbart redbull och heroin i några säsonger på nåt nasty säsongsjobb - här har du ditt svar. 

Då kommer lilla frisören och draperar dig i en lajvarkåpa i hal nylon. Som om du ska fingermåla med äggoljetempera blandat med hela förskolan Smultronställets samlade snorbuse-stash. Särken är självklart i en färg som accentuerar din uglyness i fejan. 

Ska du färga håret? Jamendåså, fram med en massa aluminiumfoliegrejer som ska klistras fast mot din skalp. Det sorgliga lilla hår som inte ska in i folie hänger som slakt sjögräs utanpå metallen. 

Ibland får man gladpack runt skallen istället. Man ba: tack. *osar sexappeal*. 

Man har nu nått en freaknivå på ca 80% (dock oklart i vilken enhet jag mäter detta).

Har du extra tur får du sitta en stund i denna rymdskepps-klo.

That's right jag har inte varit hos Koivistu sedan iPhone 3. Pga olika orsaker.

Sen är det dags för tvätten! Jag vet inte med er men det här är mitt stressigaste moment. Dels sitter man med huvet i en hybrid mellan en toalettstol och ett skruvstäd som alltid halkar ner lite så nacken blir som en ostbåge. Dels blir man SCHAMPONERAD AV EN ANNAN PERSON SOM DESSUTOM GÖR SKAPLMASSAGE GAAAH DET ÄR SÅ SKÖNT JAG DÖÖÖÖR: man vill ba dregla ut alla känslor, men har samtidigt denna smårtan i nacken dårå, man befinner sig i en smekning/smocka-loop som man vill asvluta direkt nu, fast samtidigt aldrig avsluta någonsin.

När tvätten är över kommer vi till momentet Gå i tight knuten turban tillbaka till sin plats. Detta är alltid längsta möjliga sträcka som går att uppbringa i salongen. Om du innan schamponeringen satt asnära kan du lita på att nån snott den platsen så du måste gå aslångt till den andra. 

Sen kamma ut håret. Nu ser du ut typ såhär:

 

Och när du för en sekund släpper uppmärksamheten på frissan och dyker in i en råspännande Se&Hör-artikel om hur nån Idolperson blivit ihop med en tant som också var med i Idol, så försiggår det ett slags fön på din skalle som får dig att se ut som att du önskar att du va med i Se&Hör. 

Slut på frissabesök, hem och tvätta håret för att se hur det egentligen blev.

Fler blogginlägg från Brita Zackari