Casual Streetfood–opretto hak av bättre stuk

Björn Gadd 15:26 1 Mar 2013


casual_street_food.jpg
Foto: Christian Andersson

Casual Streetfood
Spångatan 32 i Malmö.

De gjorde slag i saken i våras, sa upp sig från sina jobb inom event- och it-branschen och började fila på en egen restaurang. Valet av inriktning föll på streetfood av det bättre slaget. Några veckor efter premiäröppningen säger sig Casual ha Malmös bästa hamburgare.

– Streetfood verkar ju vara det nya svarta, vi hade andra idéer också men den här var starkast, säger Peter Martinsson, en av delägarna.

Han och kompanjonen Christopher Fergusson, båda uppvuxna i Vinslöv, har tillsammans rustat upp lokalen på Spångatan 32. Här har många restauranger och kaféer sett dagens ljus, för att ganska kort därpå gå i graven. Det är inget som oroar Casual Streetfoods ägare.

– Vi har ett koncept som vi tror på och får folk bara upptäcka oss kommer de att komma tillbaka, säger de.

Dinersofforna går i en dov lila nyans och väggarna har en sober beige färg. På väggarna hänger foton på några av rätterna ur menyn. De är nöjda med känslan de lyckats skapa i lokalen som rymmer 30 personer och tycker att den återspeglar det tänk de har kring maten.

– Det ska vara vällagad streetfood, men samtidigt inte pretentiöst. Vi vill gärna plocka favoriterna från en amerikansk diner, utan att det för den sakens skull bara ska bli en hamburger joint, säger Peter Martinsson.

Köttet som ligger till grund för Casuals stolthet, hamburgaren, kommer från skånska naturbetande kor. Tillsammans med en slaktare har de experimenterat fram en bra mix av högrev och bringa.
Kanske inte pretentiöst, men ambitiöst. För att kunna hålla hög kvalitet rakt igenom har de satt en begränsad meny. På den återfinns fyra varianter av burgare, en lammkorv, fish tacos och den serbiska korven Sremska, som serveras i bröd med hemlagade tillbehör, för att nämna några. Efter maten kan man låta en milkshake, paj eller en kopp hederligt bryggkaffe slinka ner. Även alkoholutbudet blir litet, men handplockat. De hoppas kunna servera både amerikanska mikrobryggeribärs och lättsammare, klunkvänliga öl när de har fått sitt alkoholstillstånd.

Om streetfood av den bättre skolan är en etablerad trend eller nästa stora grej vill de låta vara osagt, men det är något som de funderar på.

– Gränsen är hårfin, men vad vi vet är att många är beredda på att lägga lite mer pengar på streetfood av högre kvalitet.

Som namnet antyder vill de skapa ett avslappnat ställe med lite bättre käk. Det går inte att boka bord och det är full insyn i köket varifrån kockarna gärna vill slänga käft med sina gäster som droppar in.

– Det är riktigt bra käk för en liten peng, säger Peter Martinsson. Och så har vi har Malmös bästa hamburgare.

Öppet: tis–tors 11.30–22.00, fre 11.30–23.00, lör 12–23, sön 12–17.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.