Stockholm: Utgåva 2014-05

Landets tio bästa husviner

Vad ska man göra när man bara vill ha ett glas och inte en hel flaska? Jo, gå till en krog där husets vin är riktigt gott.

Applådtackets illusions-brott

 

ingentingavmig.jpg
Ingenting av mig- Foto: Petra-Hellberg
 

Ibland blir applådtacket en del av föreställningen. Ett litet ögonblick som markerar en gräns – nu slutar teatern, skådespelarna blir sig själva, står där på rad och tar mot publikens applåder. Mycket kan hända i det ögonblicket.

Månadens klubbprofil: Jacqueline – Sveriges dancehall queen

jaqueline.jpg

För några år sedan bildades Enough Dance Crew i Blue Hill i Solna av Stephanie Bergström, JacQueline N’Diaye Sahlin och Alexandra Sannerblom. Fler har tillkommit till gruppen sedan dess, i en snabbare takt än medias trevande försök att förstå den kulturyttring som är dancehall. Möt Sveriges Dancehall Queen 2014, JacQueline, som har mer att lära ut än hur man äger ett dansgolv.  

Hur ser ni på dancehallscenen som finns i Stockholm? 

Tidens anda - Det vi pratar om mest just nu!

1. Snubbar i linne på stan
Det är sjukt hur pålitliga de är, snubbarna i linne på stan. Så fort temperaturen klättrar upp på rätt sida 17 grader är de där. År efter år. 

 

2. Vara smygliberal
Nu när alla snart är vänster börjar det plötsligt rycka lite i oss. Visst är det skönt att få skylla allt elände i samhället på strukturer, men… när vi gör något bra kan vi ändå inte sluta känna att det nog ändå är vi som individer som är genier. Kan man inte få kombinera de två? Snälla?

 

Ledare #5: En obehaglig förskjutning

ledare_eu.jpg

I skrivande stund är det bara dagar kvar till Europaparlamentsvalet och på hemmaplan rasar en flerfrontsdebatt som på samma gång rör allt ifrån rasism och främlingsfientlighet till opartiskhet och yttrandefrihet. Och man behöver inte vara särskilt klarsynt för att notera att det de senaste åren har skett en förskjutning i sättet vi diskuterar dessa frågor på. 

 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!