I den lyxiga byggnaden på Sveavägen 48 låg det för ett antal ägarbyten sedan en flickskola. Rektorn på denna hette Clara, och när Nobiskoncernen tog över kåken lät de hennes namn leva kvar. I övrigt har det mesta i byggnaden fått gå igenom ett stålbad till renovering, sånär som på trappräcket som fortfarande är original. Restaurangen, som har plats för 80 sittande gäster, rattas av köksmästaren Danny Guest och källarmästare Jens Dossel, som senast kommer från Stockholmsprisvinnaren Tweed. Vinlistan visar sig också vara väl utvald, och vi fastnar för en utsökt Nebbiolo från Piemonte.
På menyn visar sig förrättslistan vara mest intressant, och vårt sällskap om två fastnar därför för tre rätter för att slippa välja bort något. Den koreanska råbiffen (129 kronor) med päron serveras med bakad äggula. Anrättningen hade dock tjänat på att vara aningen mer bitig i smaken. Samma gäller tonfiskcevichen med vattenmelon som är mer syrlig än stark. Kalixlöjrommen kommer däremot med en perfekt krispig rösti och är det solklart mest lyckade alternativet i trilogin. Den vietnamesiska biffsallad med inlagda grönsaker som vi tar in som varmrätt nummer ett är också habilt utförd och smakar gott.
Prismässigt ligger de flesta rätterna i det övre skiktet, och förväntningarna bör därför ställas därefter. Den gotländska ryggbiff ”Steak Diane” med svamp- och konjaksgräddsås som får agera huvudnummer får därför precis godkänt då prislappen på 329 kronor gör att man förväntar sig något extra, vilket det inte är.
Vi avslutar med en morotskaka från dessertvagnen, samt en hallonsufflé med vaniljglass som båda gör sitt jobb. Överlag är Miss Clara trevligt såväl för ögat som för gommen, så länge du inte bekymrar dig särskilt mycket över vad slutnotan landar på.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2014.