Huvudmeny

Feast your eyes! Och...mind. Amy Poehlers AMAA!

Parisa Amiri 17:28 31 Oct 2014

Det är dags att vi erkänner, för oss själva och varandra. Halva njutningen när våra favoriter släpper nya filmer, böcker eller lanserar en ny serie är just promo-perioden. När de gör rundan genom alla late nights, sitter mellan två ormbunkar och dyker upp i magasin och podcasts (det där sista la jag in för att göra det mer allmängiltigt, är den som lyssnar minst på podcasts i Sverige). Själva boken sen är en add-on, en del av en tvåstegsraket. 

Bland det bästa brukar vara när de kostar på sig att göra en AMA på Reddit, där läsarna kräver roliga svar på hög nivå och låter dig veta hur missnöjda de är annars. Amy Poehler valde att göra en AMAA istället, Ask Me Almost Anything. Ni vet hur jag känner för henne! Fick en avi idag som jag HOPPAS är hennes nya bok Yes, Please men som lika gärna kan vara vidrigt försenade Not That Kind of Girl, Lena Dunhams bok. Återkommer.

Låt oss titta på höjdpunkterna här sålänge. 

Om ödmjukhet:

Och det skulle vara svårt att följa upp Adam Scotts som Batman på P&R när Retta och Tom skulle lära honom Treat Yo Self-systemet (= man treatar sig själv). 

Om hur Amy gör när hon ska treat herself:

Börjar Treat Yo Self bli en vedertagen självhjälpsmetod? Sökte nyligen på det på Etsy för att fullborda min vision om ett hem som till 100% speglar mina egna intressen och jo, det här kunde jag tänka mig att köpa. Kommer jag undan med det? Är ni fellow gullisfans också sugna finns det här!

Om en av de tusen saker som gör Parks & Rec till det under det är, alla enorma gäststjärnor:

Hahaha, har Ginuwine någonsin nämnts i det sammanhanget förut? Mysigt att hon nämnde sin nya kille Nick Kroll. 

När Michelle var med! Gjorde...sex olika Vines utifrån det här avsnittet? Ni hör ju, ni måste följa mig. 

OCH! Det snyggaste en serie någonsin fått till, Ginuwines framförande av Pony (visst insåg man inte hur otroligt snuskig låt det är förrän nu i vuxen ålder? Jag mognade sent.) dedikerat till numera döda Lil Sebastian (...en häst som är viktig i serien). 

Om favoritserier och lite self-promotion:

Då hon faktiskt är en av producenterna ("exec") till Broad City! Dags att se om alla avsnitt igen. 

Om konkreta tips på hur vi ska överleva Parks & Rec-förlusten:

Försöker minnas hur jag krishanterade sorgen efter 30 Rock? Har jag kommit över det än?

Där har ni det. Mer om att krossa Nick Offerman mentalt, att Adam Scott luktar lojalitet och fiskar komplimanger osv kan ni alltså läsa i hela AMA-tråden här!

Trevlig helg hörni, ta hand om er. 

Låt er beröras av T-Pain utan auto-tune

Parisa Amiri 13:51 30 Oct 2014

Förutom gulligt skämt som angränsar till det pubertala om "pianist" i början får vi se något så sällsynt som en T-Pain utan sin ständiga följeslagare auto-tune. Auto-tune har fått ett välförtjänt dåligt rykte som kosmetiskt verktyg för artister som inte riktigt kan och inte heller borde sjunga. Som ett skägg för en svag haka. Det markerar bara det vi alla ser. 

Men det är inte fallet för T-Pain. Tveksam på alla möjliga andra sätt, men inte för hans sång. Minns ni när jag grät under hans spelning på Skeppsholmen, där han bytt ut sin mikrofon mot något som liknade ett blingat dammsugarmunstycke? Jag glömmer det iallafall aldrig, jag kan minnas för oss alla. 

Och nu får ni som i vanliga fall inte blir glansiga om ögonen av auto-tunade textrader om att bjuda någon på Patrón känna effekten av T-Pains själfulla sång. Unna er!

Saturday Night Live - Jim Carrey drog på sig trikåerna

Parisa Amiri 16:39 27 Oct 2014

Förväntningarna inför Jim Carreys tredje gästande av Saturday Night Live låg inte och dallrade på The Roxbury Guys-nivå utan vilade snarare lågintensivt på Dum och Dummare 2-nivå pga, well, Dum och Dummare 2.  

Kan Jim Carrey vara ensam med att göra så bisarr, fysisk humor på den kommersiella nivån? Det enda som flyter upp till ytan är Borat. Tänker på Amy Sedaris t.ex. som är känd för sin udda humor, märkliga sätt i intervjuer osv men vars karriär absolut inte motsvarar hennes begåvning. 

Tina Fey tog emot ett pris nyligen och dedikerade det till SNL-stjärnan Jan Hooks efter hennes bortgång, följt av vad som började som ett uppskattande minnestal och som mynnade ut i mer eller mindre en krigsförklaring mot rådande förhållanden. Hon rekryterade Jan som Jenna Maroneys mamma i 30 Rock (!) och beklagade sig över att det är the Rob Schneiders i världen som tillåts ta till extremerna och som ändå plockas upp av nöjesindustrin och når kommersiell framgång. 

 “Jan should have had a bigger career. Jan deserved a big movie career. Certainly as big as Rob Schneider's fucking career. She was a bigger star on S.N.L."

Mmmm! Finns nog inget jag älskar mer än truth telling som detta. För er som fått upp aptiten, ni kan ju se om när Cate Blanchetts tal höll på att kapas på SAG Awards och hon vände sig mot att Matthew McConaughey fått ordbajsa obehindrat och osammanhängande precis innan. Saknar henne på galor. 

Vad pratade vi om, SNL? Okej. 

Vi skulle få ett Halloween-avsnitt! Monologen kunde ha varit en, två, nej, tre minuter kortare, allt värt det för att få se Bobbi Moynihan som en motsägelsefullt levnadsglad smådjävul dock. 

Det märktes att de kläckt ordvitsen "Helvis", blev otroligt nöjda med den och sen fick kämpa med att bre ut det tunt, tunt över hela monologen om pecanpaj. Vågar gissa att gospelkören med djävulshorn gjort halva USA förbannade. 

När Jim Carrey gått med på att göra ett avsnitt bränner man givetvis 50 papp på att göra en Helvis-skylt också. 

I sketchen där the Carreys har släktträff på en bar och vi får alla Carreys karaktärer presenterade för oss hade man gjort det utsökta valet att låta Bobby Moynihan leka The Mask. Ja, jag måste göra något åt min besatthet av honom. 

Varning dock! Kyle Mooney blir mer och mer min favorit. Här på kontorets halloweentävling som valfri erogen zon. Visade sig senare vara en persika. 

Den erogena zonen toppades av två genier i beige body! Hade mycket hellre gått på Halloween-fest som kroppsknöl.

Av allt utlämnande både Jim Carrey och älskade Kate McKinnon gjort så måste detta vara topp fem, att klä sig i body och fejka underbarnet Maddie Zieglers performancedans i Sias Chandelier-video. Naket på alla sätt. Och roligare än hans eminenta spoof av den redan parodiskt skrattretande Lincoln-reklamen av Matthew McConaughey

Hahaha. Är glad för världshistoriens skull att detta hänt. 

En Lorne-cameo! Låt honom bli SNL-maskot på heltid!

Och det bästa vi fick se från - en i övrigt rätt obekväm? -  Iggy Azalea! 

Jeff Daniels dök upp en sväng, måste jag väl nämna. Visst skiter vi i att se Dum och Dummare 2? 

Apple närmar sig sin dröm från 1983

Parisa Amiri 14:50 27 Oct 2014

Apple har ändrat sig, more is more!

Först lockar de in oss i Apple-träsket med platta, lätta mobiler, får oss att förlita oss helt på deras produkter så att det nu är omöjligt att lösgöra sig. Och nu satsar de på att vi alla ska gå runt med deras första prototyp för en touch screen-telefon från 1983.

Dags att leta fram sin gamla Nokia 3310. Hälften så stor som iPhone 6. 

Senaste inlägg från Parisa Amiri

Parisa Amiri

Prenumerera: RSS-flöde

Jag, Parisa Amiri, är redaktör för Nöjesguiden.se. 

Tvångsmässig Tyckare™ med förkärlek för osund konsumtion, komediserier, sliskig rnb och tunga magasin. Ibland äter jag middag också. 

Maila mig och gör min dag på: parisa.amiri@nojesguiden.se.

*header-referens*

Sugen på att RSS:a bloggen? Klicka här!

bloglovin  

KTH-världsturnéen (Tokyo, New York, Sao Paulo)

Ämnen/allt jag älskar:

Arrested Development

Amy Poehler

Always Sunny in Philadelphia

Beyoncé

Community

Game of Thrones

Girls

Mad Men

New Girl

Mindy Project

Parks and Recreation

Saturday Night Live

Tina Fey

TV-serier

Äldre Parisa-verk:

Ur tidningen:

Klubbmat: smaken av skam

På besök i vuxenvärlden!

 ---  ---- ---- ----- ---- ----

VMA's 2013 - falsk punk

Tv-seriers syn på internetkontor

Beyoncés Super Bowl-show

När Arrested Development hälsade på

Game of Thrones-karaktärerna

Parks and Recreation-karaktärerna

Kvinnliga karaktärer vi hatar

Gubbarnas revival i komediserier

Tuttchock, really?

Jack and Jones-äcklet

Hårmunken

WOW-11, Engångskamera-mingel

Betygsatta zoo-djur

Leila K

Daglig blogginjektion:

Emi Guner

Jonas Adner - den modiga lilla grisen

Lisa "Lil Mil" Milberg

Man Repeller

Knivlisa

Jennie Hammar

Agnes B

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny