Huvudmeny

Konflikter och förtryckets fördelar som turist

Parisa Amiri 11:10 24 Oct 2014

Ah, när amerikanska livsstilsajter (i detta fall Huffington Post) översätter vad oroligheter i ett land betyder för DIG, som välmående turist! Den viktiga i sammanhanget!

Får jag vara nyfiken på hur ni resonerar när ni väljer resemål? Vissa menar ju att turismen ger en viktig insyn i ett slutet land och att det kan vara en del av en demokratiseringsprocess, andra att man direkt stödjer ett skadligt styre. 

Vill verkligen inte vifta med några pekpinnar, undrar bara vad ni brukar välja utifrån och om ni faktiskt har bestämt er för att vissa länder är no-nos!

Veckans konstigaste pressmeddelande: Wille Crafoord tar tempen på din relation

Parisa Amiri 12:02 17 Oct 2014

Att sitta på mottagarsidan av pr-utskick i jakt på publicitet innebär framförallt att bli nedringd om en ny juicekiosk, men ibland kommer de riktigt gyllene nyheterna! Så gyllene att man måste skriva ut dem för att riktigt kunna bearbeta och ta in alla delar i det man just fått läsa. 

Jag hade alltså turen att få ett sånt gyllene utskick nu i veckan. Intrycken är för många vid en första titt, här måste vi stanna upp och deala med detta steg för steg. 

Personen som ligger bakom denna mirakulösa uppfinning som känner av i din relation är ingen mindre än Wille "Oombedd" Crafoord! Han debuterar alltså som skapare av sista minuten-presenter och tar ett starkt första steg med en relationsinriktad problemlösare. 

Om ni undrar över Willes kärleksfulla smeknamn "Oombedd" råder jag er, även ni som känner till det sen gammalt pga njutningen, att se när Wille medverkade i en nu legendarisk paneldebatt om politisk musik och Rickard Olsson beskriver hur han "oombedd, egentligen" skrivit låtar för Moderaterna. Och hur Andres Lokko blir "jätttearg, riktigt upprörd, äh fyfan, käften". Kolla från ca 02:00 här!

Vill återuppliva och följa TV-Shop nu bara för att få se Wille Crafoord berätta den här – garanterat efterkonstruerade – bakgrundshistorien. Halva bekantskapskretsen nappade! Wille blev en relationsguru bland sina polare och resten är historia. 

Är ni nyfikna på vad det är för redskap Wille har använt för att få en bättre helhetsuppfattning av sin relation?

Termometern är alltså ett rör! Ett rör som du får 300 kulor till, i tre olika färger. Det här betyder kulorna:

AH, man ska alltså betygsätta sin relation och alltså sin partner varje dag! "Älskling, idag får du en svart kula faktiskt." Kan ju inte uppstå några problem här? 

Och, hahaha, Wille har t.o.m. tänkt på att irrationalitet vid fylla och PMS (?!) ska undvikas. 

De passar på att upplysa om eventuella biverkningar: 

Wille.

Det här kan orsaka tillfällig upprördhet, men du får en svart kula. För evigt. 

Grattis: Brad Pitt kör dubbel breakdance med Jimmy Fallon

Parisa Amiri 11:30 17 Oct 2014

I sin nya film Fury får vi äntligen se Brad Pitt så som vi vill ha honom igen, så som vi fick uppleva senast i Inglorious Basterds. I uniform. 

Och! Tack vare den nya filmen får vi se Brad Pitt så som vi inte visste att vi ville se honom: breakandes med Jimmy Fallon i en källare med temporära kartonggolv. Det firas också ett 15-årsjubileum sen vi fick se honom tröjlös och svettig i en fuktig källare, i Fight Club! Varning dock för att tröjan förblir på här. Han är ju en cool pappa nuförtiden.

Trodde ni att jag skulle låta den ansiktsbehåringen passera okommenterad?

Som alla utseendeprivilegierade kan ju Brad Pitt fritt laborera med sitt utseende. Inspirationen för den nuvarande håriga läpplinjen känns rätt självklar. 

Marmormayhem på Granit

Parisa Amiri 11:20 16 Oct 2014

Något som säger allt om mig och mitt hem är att jag har marmorstopp. Det vidrigaste ordet någon (okej, jag) uppfunnit. Köpte med andra ord en till stenbit igår. Marmor har ju på det stora hela gått från att vara älskvärt tacky till trendigt och stilrent (låt detta vara över) och nu slutligen överexponerat och hyperkommersiellt.

Vilket betyder att vi som inte köpte Hays marmorbricka för några tusen när det begav sig istället kan köpa Granits knock off för 400. Fyra. Hundra. Varsågoda för tips jag önskar att jag hade fått själv!

Obs, hade velat lägga upp det här inlägget som Hannas budgetskryt, för att hetsa henne till att börja med det igen. Alltså:

Marmorbricka, 3499 kr, Hay.

 

 

Nä: marmorbricka, 399 kr, Granit!

Senaste inlägg från Parisa Amiri

Parisa Amiri

Prenumerera: RSS-flöde

Jag, Parisa Amiri, är redaktör för Nöjesguiden.se. 

Tvångsmässig Tyckare™ med förkärlek för osund konsumtion, komediserier, sliskig rnb och tunga magasin. Ibland äter jag middag också. 

Maila mig och gör min dag på: parisa.amiri@nojesguiden.se.

*header-referens*

Sugen på att RSS:a bloggen? Klicka här!

bloglovin  

KTH-världsturnéen (Tokyo, New York, Sao Paulo)

Ämnen/allt jag älskar:

Arrested Development

Amy Poehler

Always Sunny in Philadelphia

Beyoncé

Community

Game of Thrones

Girls

Mad Men

New Girl

Mindy Project

Parks and Recreation

Saturday Night Live

Tina Fey

TV-serier

Äldre Parisa-verk:

Ur tidningen:

Klubbmat: smaken av skam

På besök i vuxenvärlden!

 ---  ---- ---- ----- ---- ----

VMA's 2013 - falsk punk

Tv-seriers syn på internetkontor

Beyoncés Super Bowl-show

När Arrested Development hälsade på

Game of Thrones-karaktärerna

Parks and Recreation-karaktärerna

Kvinnliga karaktärer vi hatar

Gubbarnas revival i komediserier

Tuttchock, really?

Jack and Jones-äcklet

Hårmunken

WOW-11, Engångskamera-mingel

Betygsatta zoo-djur

Leila K

Daglig blogginjektion:

Emi Guner

Jonas Adner - den modiga lilla grisen

Lisa "Lil Mil" Milberg

Man Repeller

Knivlisa

Jennie Hammar

Agnes B

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny