Matthew McConaughey, källan till allt hat

Peter Morath 18:58 12 Dec 2011

Att jag "hatar" en hel del, är väl ingen nyhet. Det märker till och med en blind bloggläsare. Som Täppas. Om Täppas läste min blogg skulle även han kunna konstatera att jag är en "hater". 

Men ofta överdriver jag ju. Ordet "hata" har liksom mist sin betydelse. Jag hatar förstås inte mina korridorsgrannar, jag hatar naturligtvis inte "alla ekonomer", och jag kan väl för fan inte gå omkring och aktivt hata folk som inte kan uttala Schweiz. Det skulle vara ohållbart. 

Men något jag verkligen djupt och innerligt HATAR, i ordets rätta bemärkelse, är bilder på Matthew McConaughey när han tränar på stränder i Malibu.  

Fy fan i helvetes jävla skit i helvetes fa-an vad jag hatar bilder på Matthew McConaughey när han tränar på stränder i Malibu.

Och jag tror verkligen inte att jag är ensam. Jag tror att 99 % av jordens befolkning (alltså sex miljarder niohundratrettiomiljoner människor) HATAR bilder på Matthew McConaughey när han tränar på stränder i Malibu. 

Då har vi visserligen sjuttio miljoner människor som INTE hatar bilder på Matthew McConaughey när han tränar på stränder i Malibu. Jag skulle väl inte säga att jag HATAR dig om du skulle tillhöra en av dom, men, ja, jag skulle väl inte bjuda hem dig på middag, om man säger. Jag skulle barrikadera dörren men dessförinnan kasta vigvatten och vitlök efter dig och fräsa som en katt och hålla upp någon form av hemmasnickrat krucifix, så att du håller dig på behörigt avstånd. Förmodligen.

Ja men ta och kuta mitt i vägen också, ditt jävla as. 

Fler blogginlägg från Peter Morath