Huvudmeny

Hög tid att sluta. Tack för allt!

Peter Morath 13:03 4 May 2012

Här skulle det vara en bild på när jag sitter vid datorn och gör tummen upp, men jag ser fan inte klok ut idag, påsar under ögonen, sönderbränd från Valborgssolen, fortfarande skräckslagen efter en sömnlös natt på jakt efter vad jag trodde var en ondskefull nattfjäril men vad som visade sig vara en fluga, så det är väl lika bra att ni minns mig så som jag ser ut på den där gräsliga jävla photoshop-bilden i headern. 

Nej, det här gick inte. Tyvärr. Jag drar nu ut sladden. Har försökt fortsätta, som ni har märkt, skrivit att jag ska uppdatera oftare, känna mindre press, sluta tro att jag måste leverera ett Veckorevyn Blog Awards-inlägg varenda jävla gång. Vilket jag i och för sig tycker att jag har gjort. Herregud vad jag har varit bra och rolig och trevlig och fantastisk. Och intressant. Och snygg. 

Men det gick ju inte. Satt uppe sent igår kväll och filade på ett långt comeback-inlägg. Tänkte på fullaste allvar göra ännu en kraftansträngning. Men jag fattar ju att bloggen har gått på sparlåga alldeles för länge. Eller konstgjord andning. Dödsrosslat sig fram. Nu är den i alla fall fett med död. Och det var jag som dödade den. 

Grejen är att det har varit svårt för mig att komma på vad jag ska skriva om. Jag kan inte bara skriva om vad jag har ätit till frukost. Eller vad jag ska göra ikväll. Eller var jag har lunchat idag. För det är inte intressant. Inte för mig och inte för någon annan. Så jag har använt den här lilla plattformen till att skriva om andra saker. Saker som jag tycker är roligt. Jag har gillat att överdriva min person. Framställa mig själv som den mest sorgliga lilla varelsen på jorden. En orolig, plågad cyniker med tvångstankar och fördomar och en rad andra tvivelaktiga beteenden. Men efter ett tag tar det stopp. Efter ett tag finns det inte så mycket mer att hämta. Jag vill inte fortsätta tjata om lingongrova, undergångsteorier, korridorsliv och hur sorgligt det FORTFARANDE är att isbjörnen Knut dog (för att han ju blev utstött av sin mamma och sen flyttades han till Nazityskland av alla ställen och som om det inte vore nog blev han mobbad av de andra jävla isbjörnsidioterna och sen, ja, sen dog han). 

Allt känns redan sagt. Allt som jag kan komma på, i alla fall. Och det känns ganska... tomt. Och tråkigt. Och faktiskt ganska vemodigt. Samtidigt har jag känt att det faktiskt bara är en jävla blogg. Att jag inte ska ta det så seriöst. Men jag har verkligen tyckt att det har varit roligt att skriva här. Nästan terapeutiskt befriande. För även om jag ofta överdrivit och ljugit (för att överhuvudtaget ha något att skriva om) så har jag ändå varit lite utlämnande och personlig. Och ni har varit med. Kanske inte så många, men ni har hängt med. Så självklart känns det lite sorgligt att ta avsked. 

För det är verkligen det som har varit det absolut bästa med att skriva den här bloggen. Att få er respons, era komplimanger, era likes, era kommentarer. Det har varit enormt glädjande. På riktigt. Och jag vill tacka er för att ni har hängt med och haft roligt. Ni är grymma

Kram och hejdå!  

Lämna en kommentar, bild eller gif här

18 kommentarer

 1. Bild för Utredningsmannen
  Utredningsmannen

  Vad kommer hända nu då?!

 2. Bild för Ebk
  Ebk

  Neeeeeeeeej!

 3. Bild för Lina Fröding
  Lina Fröding

  Äej fy fan vad trist :(. Först HJS och nu detta.

 4. Bild för Johannna
  Johannna

  Usch vad tråkigt! Har skrattat MÅNGA gånger och framförallt väldigt ofta.

 5. Bild för Androgyn
  Androgyn

  :)

 6. Bild för astrid
  astrid

  Noooooooo

 7. Bild för Emilia
  Emilia

  Neeeej, jag blir så ledsen!

 8. Bild för Josef
  Josef

  Fan va synd! Du lyckades göra vardagliga och enkla saker väldigt roliga. Jäkligt skön humor hörru, har garvat här. Ha det fint då.

 9. Bild för jonie
  jonie

  Fast du har fel i att det inte är intressant. Jag känner ingen annan som skulle kunna komma undan med femton, sexton, sjutton inlägg om Lingongrova och fortfarande behålla en kreativ höjd. Dessutom är din blogg välskriven och det är sällsynt. Tyvärr får bloggar som är kvalitativa inte den publicitet de förtjänar och det är sååå tråkigt att du slutar!

 10. Bild för Hanna
  Hanna

  Neeej! Du ska veta att vi är många som uppskattar allt du skriver, även om du själv inte tycker det är särskilt roligt eller intressant. Du har fått mig att skratta högt framför datorn ett antal gånger, stort tack för det!

 11. Bild för Carolinemj
  Carolinemj

  Det är du som är rolig och grym! Kommer sakna din blogg. Lova att göra comeback på ett eller annat sätt.

 12. Bild för AdamSz
  AdamSz

  Detta händer bara inte.

 13. Bild för Äna
  Äna

  Men va faaaen ska min favvo stockholmare kasta in handduken? Du kommer bli saknad, var så säker!

  Kram från Gööötet!

 14. Bild för S
  S

  FÖR trist.

 15. Bild för annika
  annika

  Synd! Du skriver väldigt bra, och dessutom har du fantastisk humor. Take care, och välkommen tillbaka när du känner för det!

 16. Bild för Lois
  Lois

  Detta var ett tråkigt besked minsann! Helvete vad jag skrattat högt och bara älskat dina inlägg och din träffsäkerhet. Ett sjukt bra inslag i alla vår vardag har du varit. Hoppas du och din storslagna person gör goda ting på andra plattformer. RESPEKT till dig.

 17. Bild för belle
  belle

  Sluta larva dig nu

 18. Bild för Hanna
  Hanna

  Hallå jag saknar dig

Fler blogginlägg från Peter Morath

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

21/10
Min nya karriär, presenterad av aliens?
21/10
Baton Rouge-rappare med samma namn som gamlingar
21/10
När någon talar om teknik...
21/10
ÄT & GLO
21/10
Se första avsnittet i ny tecknad serie om Mike Tysons kapacitet för våld
21/10
Weekday + RFSU = sant
21/10
Farväl Oscar de la Renta
21/10
Beyoncés cameo i Bojack Horseman
21/10
Uppläxning förklädd till intervju
21/10
Talar Hannibal Buress sanning när han kallar Bill Cosby för en våldtäktsman?
21/10
Had the club going up on a Tuesday
21/10
Happy Socks x Snoop Dogg(!)
21/10
#minhemmaplan avslöjar bara Aftonbladets självgodhet
21/10
Jag kan inte sluta titta på det här
21/10
Fira att det är tisdag med Drake och Makonnens nya musikvideo Tuesday
21/10
Blondinbellas nya parfym
21/10
Addera lite fräschör och lyx här i livet
20/10
Roma dag 3!
20/10
NYTT PODCASTAVSNITT: "52. Vår rasse till podlyssnare"
20/10
Trailer: Jönssonligan återvänder nästa år och vi fruktar redan resultatet
20/10
Gubbsvamp
20/10
Malou von Sivers broccolidans
20/10
Yves Saint Laurent via Roxanne Lowits lins
20/10
Förlåt för the never ending story (WANGxHM) men...
20/10
Drönarrejsa som i Star Wars
20/10
Som bloggare får jag ta del av riktigt intressant information
20/10
PODCAST: Avsnitt 73
20/10
Vad pågår?
20/10
Ta ert ansvar TV4!
20/10
Drake är återigen bitter över ett ex med nya låten How About Now
Meny