Behöver en balja

Peter Morath 01:06 8 Dec 2011

Jag har en ganska så modest liten dusch här i mitt HELVETE till boende i Uppsala. Men den gör väl sitt jobb, så att säg. Jag blir blöt och ren, antar jag. Men jag vill ha ett badkar. Jag saknar badkar. Jag undrar hur jag kan lösa den ekvationen (det kanske inte ens är en ekvation, jag har ingen aning jag fick IG i Matte C vilket är anledningen till att jag inte kommer in på en enda utbildning i det här landet men det är ju en annan sorgehistoria, vi sparar den). Så jag har tänkt om jag inte skulle ta och knalla ner till Clas Ohlson någon dag. Köpa mig en redig jävla balja. En blå. En blå plastbalja. Men den måste ju vara ganska kort och väldigt hög (djup?) för att den ska få plats och för att jag ska få plats. Duschen kan väl inte vara större än 50x50cm. Och jag är 179 cm. Så mycket fattar jag. Trots bristande mattekunskaper - jag kommer inte att kunna ligga raklång i denna balja. 

Men kanske om jag ligger böjd som ett U. 

Den måste vara djupare. Och ingen jävla nallebjörn. 

Och det där är en skål, inte en balja. Eller är det jag som börjar bli sinnessjuk? Jag googlar "balja" men jag ser bara en skål. Eller ser ni något som jag inte ser? Det där är, och kommer alltid att vara, en skål. Med handtag. På grus. 

Orkar inte skriva mer nu. Blev på sånt jävla humör. När jag är på sånt jävla humör brukar jag gå in på Facebook och "avsluta prenumerationen" på nästan alla jag känner. Trots att de mycket sällan är skyldiga till mitt jävla humör. Så det är vad jag kommer att göra nu. Och så kommer jag att vakna upp imorgon, utan vänner och utan balja och vara på sånt jävla humör. Sånt jävla humör att jag, om jag känner mig själv rätt, kommer att spotify:a kents "Din skugga" bara för att kunna bli ÄNNU lite surare när han sjunger "som en glasbit i en vattenpöl som frös" för jag har aldrig förstått vad det är de vill säga med det, mer än att vara jävligt konstiga. 

Kent. USCH

 

Fler blogginlägg från Peter Morath