hanapee's fantastiska kokbok

Min bästa moules (recept!)

HanaPee 15:52 14 Apr 2015

vscocam-photo-1.jpg

Mmmmmmm som i muuuumsiiig muuusslaaahh. Japp, jag har börjat gjort moules på senare dar. Kan få riktig längtan efter denna rätt och den är ju så jävla lätt att göra också? Och dessutom relativt billigt, trots det känns den ändå lyxig. En perfekt bjuda-på-mat-rätt.

Och kanske ska ni göra moules redan ikväll? Det tycker jag! Om ni inte är äkta veggos förstås (förlåt isf). Här kommer receptet jag brukar köra:


HP's moules för ca 4 pers

*Ingredienser*
> Ca 1,5 kg musslor 
> 3 st charlottenlökar
> 3 st vitlöksklyftor
> 3 dl vitt vin
> 3 dl grädde
> 3 dl fiskfond
> 1 kruka persilja
> Salt & peppar
> Olivolja

*Så gör du*

> Tvätta musslorna, släng de trasiga och knacka på de öppna och se så de stänger sig
> Finhacka vitlök + lök
> Fräs finhackade lökarna
> Häll på vin + grädde + fiskfond
> Salta & peppra
> Häll i musslorna
> Koka musslorna med lock (de ska "ångas") i 2-3 minuter (så att alla öppnat sig)
> Lyft ur musslorna ur spadet
> Koka spadet ett litet tag 
> Hacka persiljan
> Lägg två tredjedelar av persiljan i spadet
> Servera musslorna i djuptallrikar, häll på spadet och strö över persilja
 

Servera med gott bröd, aioli och massa starkt vitt vin! MUMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Läs mer

Hanapee

Älskade ni! Jag heter Hanna Persson och gör blogg, pod, programleder och HAR mig. Skicka hotbreven hit: hanna@nojesguiden.se

Kategorier:

Genus

Q&A

Lista

Outfittor

Video

Follow on Bloglovin

HanaPee på Instagram:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla