Jag eftersöker: HYFS!

HanaPee 20:02 30 Sep 2014

68s6smj.png

Jo såhär va: jag ser ju mig själv som en rätt avslappnad person. Inte särskilt pedant, rätt relaxad med mycket och med ganska dålig personlig hygien. Men. Det finns vissa punkter där jag är lika konservativ som typ Alf Svensson... Jag pratar om HYFS i vardagen. Det finns nämligen få saker som får mig att brinna av som när människor i min vardag, ofta ute i "offentliga utrymmen" inte kan det här med vanligt hyfs. Låt mig få lista dessa grejer (så att ni kanske kan lära folk, eller rannsaka er själva).

 

1. Att inte resa sig upp för penisonärer/skadade/gravida på bussen. Detta var det som fick mig att ens skriva det här blogginlägget. Stod på bussen hem från jobbet och en jävla UNGDOMSJÄVEL satt med sina air max uppe vid fönstret(?) och en skrupplig gammal pensionär försökte förvirrat leta plats. Ungdomen såg, men gjorde ingenting. Ingen annan runt omkring. Jag försökte titta argt och hosta till åt de sittande medpensionärer. Till slut KLÄMDE sig den stackars gubben ner på platsen bredvid ungdomen (där hen hade halva sin halvliggandes kropp). GUD. OHYFSAT!

2. Att inte hålla upp dörrar. Det här händer mig allt för ofta på jobbet, att folk bara "släpper" dörrar när jag går ca 50 cm bakom dem? VAD? HALLÅ??? HJÄLP ÄR JAG OSYNLIG????  Så jävla otrevligt att få en dörr rakt i ansiktet. OHYFSAT!

3. Att inte tacka när någon håller upp en dörr. Ja, det är som sagt inte jobbigt att hålla upp en dörr, men det är ett hyggligt beteende som en kan TACKA för. Inte bara gå rakt igenom utan att ens möta mitt snälla lill-öga. GAAAH. OHYFSAT!

4. Att inte säga det som gör någon glad. Det här gör mig kanske mest arg av allt? Eftersom jag tycker det här är en vidrig jävla härskarteknik från samma personer som ofta försvarar dåligt beteende med "jag är bara ärlig". Låt säga att jag är hemma hos någon för första gången är det väl helt jävla självklart att jag säger något i stil med "åh va fint!" eller "va mysigt ni har det!" eller liknande OAVSETT vad jag tycker. Samma sak gäller saker/kläder etc. Om någon kommer med en ny tröja bah "jag har en ny tröja" då säger en självklart "fin!" eller "den passar dig jättebra!" för det är så man är SNÄLL och har HYFS! Man kan inte bara vara tyst och svara "ok" det är direkt elakt och ....OHYFSAT!

Minnen från en svunnen tid

HanaPee 18:37 30 Sep 2014

bild_2014-09-30_kl._18.19.jpg
bild_2014-09-30_kl._18.18.jpg

 

Mmmmm. Att komma hem, det är tomt hemma, sätta sig i soffan, känna den kurrande magen, veta att jag inte ska på middag förrän 20.30 med Yrsa, och inse att: JAG HAR FALUKORV I KYLEN.

Jag skär upp tre skivor, tar fram ett iskallt glas mjölk, placerar skivorna på ett varsamt hopvikt hushållspapper och sen bah: RAKT IN I MUNHÅLAN.

Det där är barndom för mig. Just kombon hushållspapper och falukorv. Farmor gav oss alltid en skiva i väntan på matan, då också inlindad i hushållspapper. Mmmm. 

Ett annat barndomsminne är SUR disktrasa mot munnen. Mamma (och alla mammas systrar tror jag?) torkade ju sina barn med disktrasan runt munnen......... mums. Alltså, det blir bara sjukare och sjukare ju mer jag tänker på det....? En halvblöt DISKTRASA liksom?! Men å andra sidan, de bakterierna gjorde mig ju till den ulitmata person jag är idag ;-))))

Nä, nu ska jag se Million Dollar Listing New York. Mitt nya favvoprogram! TJOhoooOOo.

NYTT PODCASTAVSNITT: "49 Trivs i lysrör"

HanaPee 20:39 29 Sep 2014

SÅååååå....

Måndag igen. Ny vecka = ny pod. FAN vad trevligt det var att ha Martin här ikväll. Han kom hit som ett litet lyckopiller till mig som, innan podden, kände mig less. Den här veckan snackade vi bland annat om:

Att se på sig själv utifrån. Gör NÅGON människa saker annat än halvdant? Hissdrama. Big Brother. Testosteron-vakter. Martins längtan efter att vara fast. Hannas fest. Martins pappas psykiska hus. Lysrör. OCH MYCKET MYCKET MER!!!!!!!!!! 

Missa inte det här avsnittet. Tror det blev rätt bra. Du kan lyssna när du ska sova, när du går promenader, på gymmet, när du städer eller på bussen. 

Du hittar den på iTunes eller i apparna Podcaster (iPhone) eller Beyond pod (Android). Vägrar du ha blöja på ditt barn, kokar långkok och sitter vid windows 98? Tryck på play här:


Senaste inlägg från HanaPee

Hanapee

Prenumerera: RSS-flöde

HanaPee

Hej n00bs! Jag heter Hanna, är 25 år och gör allt som internet-tjejer gör mest (och bäst!) dvs. bloggar, jobbar med *media* och dj:ar. Jag gillar kall falukorv, feminism och att skriva.

Kontakt: hanna@hanapee.com

Kategorier:

Genus

Q&A

Lista

Outfittor

Video

Follow on Bloglovin

HanaPee på Instagram:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!