Huvudmeny

Gårdagen va kaoz

HanaPee 16:10 26 Nov 2014
ORKAR INTE MED ATT JAG SKALL "toka mig" PÅ BILDER HELA TIDEN. Aja. Så är det när man är en tooookaaaaa på sommarnöje! Hade en stor livesändning på Nalen igår för SVT och serien Portkod. Ni kan se det på mvh.svt.se (och svtplay förstås). Det var min första stora sändning och det gick faktiskt BRA. Var sen självklart tvungen att supa bort pärsen vilket resulterade att jag somnade 04.30 inatt och klev upp 08.00. Idag är det sändning igen :))))))) men det gör ingenting att jag är så otroligt trött för Ulrik Munther är gäst och jag har skrivit en dikt till honom..... TiHi. Klockan 19.00 ser ni det på mvh.svt.se. ANNARS DÅ? MÅR NI BRA? Saknar er och ska blogga en massa i möra. Puss??!?!!!!

NYTT PODCASTAVSNITT: "57. En 15-åring filosoferar"

HanaPee 23:59 24 Nov 2014

JAAAA! MÅNDAG = PODDAG! TJOHOhooosan.

Tror fan att denna pod blev en av de bättre på mycket länge! Vi snackar bland annat om:

Sundsvalls bro-fixering, småstäders obefintliga känsla, mina psyksika utomkroppsliga tankar, Martins märkliga 5-minutersmiddag, att filosofera som en 15-åring, Word Feud -bråk och mycket mycket mer! 

Lyssnar gör ni via apparna Acast och Podcaster. Dricker du enbart morotsjuice, äter spenat och bor i ett ekologiskt hus? Tryck då på play här nedan:

*50 frågor i brist på annat*

HanaPee 23:36 23 Nov 2014

<3 YES! Äntligen en kul lista. Hittade det hos mina gamla sajtvänner Flickpingis <3

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? - Päschon! Eller korta namn som typ Lo alternativt dubbelnamn! Det borde bli hett igen? Eller Elsa efter farmor. Elsa-Lo. Kan man heta det? OBS DEN SOM SNOR DET SKALL DÖ. I övrigt blir jag GLAD av att tänka på att få en dotter. Shit alltså. Tänk om man får en son som växer upp och blir sådär lång med stora fötter och mycket fotsvett. Förlåt alla söner, men det känns bara så.... främmande.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? - Sexlek ;)))))) *packar upp Antons gagball ur min lilla portfölj*

3. Vilken var den senaste filmen du såg? - Johnny English 2...... den gick på teven.... skrattade JÄTTEmycket när han satte sig på en katt.........

4. Har du bra självförtroende? - Ja jag tror det?? Fast blir blyg ibland. Men kan ärligt säga att jag tycker det blir bättre och bättre med åren. Det senaste året har det liksom bara kommit?

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? - Kunna knyta skorna utan att behöva sätta mig ner pga slemfyllda bihålor. 

6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? - Göra körschema inför onsdag, förbereda Portkods-galan på Nalen på tisdag, fika med Anton.

7. Beskriv ditt drömutseende.. - Vore kul att ha ett ansikte som inte alltid har en dunkande ömmande inåtfinne.

8. Skriv namnet på någon du ser upp till - Lena Dunham (gjort såå mkt kul fast så ung???) 

9. Någon du har kysst - En trettonåring när jag var sexton.... var full och tog fel på person 

10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? - Typ inte då mamma har ett maniskt släng-beteende. Men det här halsbandet hittade jag hemma för nåt år sen:

 bild_2011-02-10_kl._15.52.jpg

 

(Hanna, 6 år)

11. Den du senast sov över hos - Svärisarna i Sundsvall lörd-sönd! ÄLSKAR att sova där.

12. Vem skrev du senast med på Facebook? - Filippa Malmberg

13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? - Ja, har precis bytt till en med mig och Anton så att alla ska tänka att vi har ett perfekt förhållande *skenet bedrar*

14. Vad väljer du, godis eller chips? - Godis!!!!! HATAR CHIPS

15. Pinsammaste minnet från skoltiden? - När jag kissade på mig på bussen hem i åttan. När bussen äntligen stannade vid min väg så satte jag mig i en snödriva utanför och fortsatte kissa och minns hur jag blundade och LOG för att det var så skönt. Sen kom skammen.

16. Hur uppvaktar man dig? - Skrattar åt mig, ger mig komplimanger i enorma mängder plus att man själv är en person som KAN saker.

17. Har du rykten efter dig? - Ja.... att jag kom till världen genom ett jättelikt ägg. För nåt år sen fick jag också höra att jag kallat nån Frida från Sundsvall för "hora" ??? Så jävla märkligt och obehagligt rykte som jag kände låg ca 1000 ljusår från mig

18. Din absolut sämsta egenskap? - Rastlös och rädd för konstiga saker

19. Din bästa egenskap? - Gullig.......... kommer undan med grejen??? TROR JAG??? Kanske bara jag som tycker det iofs och då blir det en dålig egenskap

20. En låt du är beroende av? - Future Island - Seasons (Wainting on You)

21. Vad stod det i ditt senaste sms? - "Godnatt *emojis björn och en bebis* du och Bo" (till Martin)

22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? - Anton. Men absolut inte pga kär, utan av den anledningen att han är bra på: Att behålla lugnet, hugga grejer, bygga grejer, veta vad man kan äta och inte, simma, göra eld, skjuta djur, slakta, tillaga mat av konstiga grejer och andra saker som jag tror behövs på en öde ö.

23. Kan man vara vän med sitt ex? - VET INTE???? Har inget riktigt ex

24. Har du kysst en kompis? - Ja, men längesen nu :-/

25. Hur ofta dricker du alkohol? - För ofta, men konstaterade nyss att nu var det en hel vecka sen?!??! (minus en liten liten öl i fredags förstås.....)

26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? - Att det är fullkomligt SÄMST med missbruk, men kan ju samtidigt förstå den där verklighetsflykten och hur den kan börja. Missbruk av droger är ju ofta ett symptom på att själen lider på något sätt.

27. Vad hatar du? - Att va sjuk, ungar som skriker, sega teknikprylar, nariga nagelband, för stora skor, grabbig stämning, dåliga krönikor, pepparrot, mensfobi, att frysa, kissa på sig på bussen..... osv.

28. Hade du kunnat ha distansförhållande? - Nu när Anton jobbat i en annan stad de senaste 10 veckorna så känner jag: nja. Visst, det är inte så jobbigt i stunden, men när jag tittar tillbaka på det så ser jag ju hur mycket det tär på vår relation. Jag tror att jag är en person som måste vara fysiskt nära personen jag är ihop med.

29. Vad handlade din senaste dröm om? - Flög helikopter och låg på moln. Riktigt crazy feberdröm.

30. Vad väger du? Som en väldigt väldigt kort men bred person

31. Hur lång är du? - Som 172 äpplen som är 1 cm höga styck

32. Vilken är den bästa svenska filmen? - "En kärlekshistoria" ...som den här fina covern spelas till (ps. bröllopslåt-tips!!) :

33. De bästa svenska skådespelarna? - Kan ingen? Säger Happy Jankell & Fanny Klefelt pga e mina kompisar!!

34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? - Zzzzzzzzzznork

35. Ditt humör för tillfället?- Sjuk och LESS plus stressad och lite ångestfylld. 

36. En vacker person? - Hon i videon ovan!! 

37. Har du instagram? - Mmmm... och jag är jättekul. Fast här var jag mest bara falsk + höll på att tappa en lösögonfrans *classy*

skarmavbild_2014-11-23_kl._23.28.41.png

38. Vem kramade du senast? - ...ur en bajsguck

39. Vem träffade du senast? - En otroligt sur man på tåget ner till Stockholm som absolut inte kunde byta plats med Anton (så att vi fick sitta med varandra). Vad jag gjorde? Snöt och hostade på honom hela resan som STRAFF.

40. När slog du dig senast? - Har ett jättestort blåmärke på låret från att jag kastade mig i soffan RAKT på tv-dosan...... HAHAHAHHAHA sån jävla lat-skada 

41. Någon du vill träffa? - Robin Hood (räven) för att han är sååå snygg

42. När grät du senast? Haha igår på min gamla gymnasieskola två gånger: 1. för att jag tyckte så synd om mig som var sjuk 2. när min kompis Sara sjöng

43. Sminkar du dig varje dag? - Nä, men rätt ofta ändå.

44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? - Samma huvudform som morsan och kropp som farsan

45. Är du helsvensk? - mmm skall nu gå och köpa en t-shirt med "100% svensk" på

47. En artist du inte gillar? - Scooter

48. En artist du gillar? - Rihanna

49. Vad är det bästa som hänt dig? - Födelsen

50. Vad vill du bli när du blir äldre? - Rik, trygg, förälder, kattägare och en som känner mycket mening med alltihopa

 

Viktigt meddelande! Sök estet!

HanaPee 19:10 23 Nov 2014

HEJ!

Det blev en snabbvisit i Sundsvall då jag är på väg hem nu. Är supersupersuperförkyld och lever ut den förkylningen genom att vara ett mycket ynkligt barn mot Anton. Igår bet jag ihop och var konferencier på min gamla gymnasieskola! Sista timmen spelade jag skivor för en klunga gärls som va så BRA. Alltid så himla att träffa härliga läsare/podlyssnare!!

I övrigt vill jag säga det här: tydligen är det jättefå sökande till estetlinjen nu. Och det gör mig så otroligt ledsen och framförallt förvånad. Kanske är det nån slags effekt av Björklunds åtta år av skolpolitik där estetämnen värderats lågt? Jag själv läste tre år teater på Skvaderns gymnasium - en linje som både var kreativ och rolig men också studieförberedande. Att läsa estetisk linje innebär med andra ord att du självklart KAN plugga på universitet efteråt. Jag gjorde det och behövde inte ens läsa till något ämne.

...Om du vill läsa vidare till läkare där många naturorienteradeämnen önskas, så behövs det såklart läsas till ämnen, men det jag vill poängtera är att om du är estetisk intresserad men känner att du kanske vill jobba med något annat i framtiden: sök estet! Jag gick ut med rätt bra betygssnitt trots enorm skoltrötthet pga att jag fick blanda tråkiga ämnen som matte och historia med roliga teaterlektioner. Det gjorde att jag orkade.

Så ja, det är ett tips från mig till er som gillar estetiska ämnen och står inför ett gymnasieval. Känn med hjärtat och försök välja linje efter det ni tycker verkar KUL. Hjärnan och därmed ens person utvecklas ju så enormt mycket mellan 16 och 18 år, så att få plugga en linje som ger en utrymme att ORKA med alla dessa förändringar är viktigt. För mig blev det alla fruktansvärt roliga teaterlektioner (ett till plus är ju att en ofta kommer väldigt nära sina klasskamrater när en läser teater eller musik, man tvingas liksom vara nära och samarbeta på ett helt otroligt sätt). 

PUSS!

Senaste inlägg från HanaPee

Hanapee

Prenumerera: RSS-flöde

HanaPee

Hej n00bs! Jag heter Hanna, är 25 år och gör allt som internet-tjejer gör mest (och bäst!) dvs. bloggar, jobbar med *media* och dj:ar. Jag gillar kall falukorv, feminism och att skriva.

Kontakt: hanna@hanapee.com

Kategorier:

Genus

Q&A

Lista

Outfittor

Video

Follow on Bloglovin

HanaPee på Instagram:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny