Välkomstintervju: möt Nöjesguidens nya barskribent Josefin Günther!

17:14 11 Sep 2014

Josefin Günther är Nöjesguidens nya bar- och dryckesskribent, och tillhör bland sådana de få som faktiskt kan skryta med att vara sommelier på riktigt.

Vi pratade med henne om drömartiklar, druvor och "burgundisk karaktär".

Vilken artikel drömmer du om att skriva?
–En som får idioter att sluta vara idioter. Men det är ju högst subjektivt vilka som är det och varför, så det är fullständigt omöjligt. Mer rimligt: en redogörande lång artikel om smaker och dofter och hur det översätts i ord skulle vara roligt att skriva.

Vad har du för tips för oss lekmän som gärna vill bli lite mer haj på det här med vin?
– Hitta en druva du gillar och läs om den druvan, samtidigt som du provar viner från olika delar av världen gjorda på den. Det är bra att lära sig lite om hur det funkar i en vingård och hur ett vin görs för att förstå hela processen också. Fast det allra viktigaste är ändå att dricka vin och fundera på vad det är du gillar eller inte gillar med de viner du dricker.

Vad tycker du saknas i dagens bar- och dryckesjournalistik?
– Det saknas ett lätt sätt för läsaren att knyta an till vad som skrivs. Jag tycker ofta att dryckesjournalistik överlag har en tendens att bli högtravande och rätt tråkig. Det behövs ett nytt språkbruk som är mer förklarande och som slår an känslor hos alla, inte bara hos de som förstår innebörden av vad burgundisk karaktär är för något.

Vilken är den bästa baren du besökt i världen och varför var den det?
– Vet inte om det klassas som en bar egentligen, men en sjukt härlig upplevelse var i Berlin en gång när jag köpte drinkar i pappmuggar to go. En liten portabel vagn med is och sprit och det nödvändigaste i ett gatuhörn, och Sex on the Beach i take away-mugg för några euro.

Vilka komponenter söker du alltid efter när du besöker en bar?
– I bästa fall har baren sköna stolar, goda cocktailbär och bra sprit. Har baren inte bra sprit dricker jag hellre en stor stark. Ljudvolym är viktigt också, det finns alldeles för få ställen som har en pratvänlig ljudvolym.

Vilka är dina favoritbarer i Stockholm?
Tweed för sköna fåtöljer och behaglig ljudvolym, Little Quarter för hysteriskt goda drinkar och Häktet Vänster för all of the above.

Vilken drink beställer du alltid när du är på krogen?
– Jag är en sucker för god gin, så gin & tonic ligger alltid nära till hands, samma sak med campari & juice. Annars brukar jag vara rätt bra på att variera mig. Just nu vill jag mest dricka saker med smak av körsbär, ros eller olika bitters.

Josefin har redan hunnit lista det man absolut inte får göra på krogen och bevaka den nordiska finalen av bartendertävlingen World Class.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!