Höstkonjak på Tweed

Redaktion 13:46 5 Dec 2013

I lördags ordnade Tweed en konjaksdrinkprovning. Tweeds barchef Jens Dossel fanns på plats, så vi passade på att ställa några frågor. 

Hur skiljer sig konjak som drinkbas från andra spritsorter?

– Konjak är svår att gömma bakom andra smaker, konjak har ju en mycket djup smakbild och ofta väldigt komplexa aromer, så man får anstränga sig för att matcha dem med smaksättare och utfyllnad.

Varför har man äggula i drinkar?

– För att man kan. Äggula ger en rundare karaktär till drinken, som skillnaden mellan curd och marmelad ungefär.

Finns det någon särskild drink som passar extra bra på vintern?

– Massor. Mörk sprit framför allt. Vår Danish Sidecar tycker jag är toppen eftersom den drar lite åt Eggnog-hållet. Den gör vi med Remy VSOP, Cointreau, färsk citronjuice, socker, äggula och lite muskot.

Vad är din favoritdrink?

– Varierar vid tillfälle, men jag kommer alltid tillbaka till Negroni och CampariSoda.

Vilken drinktrend borde dö?

– Samtliga. Alla borde fundera på vad de är sugna på istället för att följa det som är inne.

Hur kom det sig att du började jobba som barchef?

– Jag började jobba som barchef på Tweed eftersom Daniel Crespi ringde och erbjöd mig att få vara med och skapa min drömbar. Vi har ju gjort stället vi själva helst skulle vilja gå till – en alkoholromantisk oas, där man kan sitta bekvämt och bli full med viss värdighet.

Foto: Johan Hedinger

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!