Food5 rycker ut

Josefin Lindberg 22:37 2 Jun 2009

På mindre än ett år har killarna recenserat över hundra restauranger, flera krogar länkar till webbplatsen, och när klockan börjar närma sig tolv om vardagarna stiger trafiken till bloggen. Jag följer med Food5 till Doc Italiano och äter en bankad kalv med tomatsås, kapris och potatismos; en lunch som får "5 av 12 köttklubbor" av killarna. Jag försöker få en syl i vädret.

Ni är fem jobbkompisar som gör detta varje dag, hur kommer ni överens?
- Alla är ganska olika, eller någon är lite mer grinig än någon annan, men vi snackar ihop oss och sätter betyg under tiden vi äter, sen turas vi om att skriva. Vi recenserar alltid en rätt även om vi äter olika.
Hur hemliga är ni egentligen?
- Inte så hemliga, men vi har inte tänkt att restauranger ska veta vem vi är.
-    Jag har inte berättat det för mer än kanske två personer. Det tillhör liksom jobbet.
-    Min mamma går in på bloggen varje dag.
-    Min med!
Vilken är den bästa lunchen i Malmö?
- Plockepinn är ett jävligt säkert kort. De har alltid tre olika rätter, en fisk, en kött och en mittimöllan.
-    Om vi bara får säga ett ställe är det Skogströms. De har levererat högt flest gånger.
-    Ja, tuppen på Skogstöms är min favorit.
Vilken är den sämsta lunchen?
- Blå caféet var extremt dåligt. Och Sporren.
-   Ja, fy. Tidningen Metro hade utsett den till "årets lunchställe". Det ligger i Kirseberga och vi tänkte; hur har vi kunnat missa det? Man ville bara vända i dörren, usch den lukten. Hur tänkte de på Metro när de gav det betyget egentligen?
Ni kan ju erövra världen med ert koncept. Vad är planen?
- Vi har kört lite olika temaveckor. Vi åt lasagne varje dag i en hel vecka och fick tips från besökarna om var vi skulle gå, det är skitbra med den internet-interaktiviteten. Vi har även haft studentvecka, det kanske blir mer sånt.
- Någon ringde och frågade om de fick starta en "Lunch i Barcelona" men den lades ner efter tre inlägg.
- Vi kommer fortsätta att utveckla bloggen, men vi kommer inte att göra det till ett helt företag. Vi måste tänka på anledningen till att vi startade och hålla kvar vid det.

Läs recensionen av Doc Italiano och andra luncher på www.lunchimalmo.se

Text: Karin Ericson

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.