Malmö: Utgåva 2014-05

Landets tio bästa husviner

Vad ska man göra när man bara vill ha ett glas och inte en hel flaska? Jo, gå till en krog där husets vin är riktigt gott.

Vollmers

1405.malmo_.krog_.vollmers-2536.jpg

 

Ebbe och Mats Vollmer driver idag ett mindre krogimperium i Malmö, inte mindre än tre krogar inom ett relativt litet område. Restaurangen som bär de båda brödernas efternamn, är att betrakta som hjärtat i deras verksamhet och också en av stadens högst aktade restauranger.

Mångkulturellt kök med nordiska råvaror

1405.malmo_.krog_.jo-rgenlloyd_lyranmatbar-2516.jpg
Foto: Christian Andersson

Jörgen Lloyd har lång erfarenhet av att arbeta med det italienska, franska och framför allt det nordiska köket efter flera år i köket på olika Malmökrogar.
Nu hämtar han inspiration av det mångkulturella Malmös mat. Och han gör det med hjälp av nordiska råvaror.

 

Eldsjälarnas förtjänst

 

För ett år sedan när jag tog över som krogredaktör på Nöjesguiden hade krogmalmö fullkomligt exploderat med nya spännande tillskott som öppnade under första kvartalet av 2013. Vi fick ett riktigt bra hamburgerställe i Casual Streetfood, en fantastisk dim sum-restaurang i och med Dubbel Dubbels intåg på möllan och en fenomenal krog med fokus på dagsfärska råvaror på Gamla Väster vid namn Tryne till knorr. Då har jag bara nämnt några. 

Tidens anda - Det vi pratar om mest just nu!

 

1. Snubbar i linne på stan

Det är sjukt hur pålitliga de är, snubbarna i linne på stan. Så fort temperaturen klättrar upp på rätt sida 17 grader är de där. År efter år. 

 

2. Vara smygliberal

Nu när alla snart är vänster börjar det plötsligt rycka lite i oss. Visst är det skönt att få skylla allt elände i samhället på strukturer, men… när vi gör något bra kan vi ändå inte sluta känna att det nog ändå är vi som individer som är genier. Kan man inte få kombinera de två? Snälla?

Ledare #5: En obehaglig förskjutning

ledare_eu.jpg

I skrivande stund är det bara dagar kvar till Europaparlamentsvalet och på hemmaplan rasar en flerfrontsdebatt som på samma gång rör allt ifrån rasism och främlingsfientlighet till opartiskhet och yttrandefrihet. Och man behöver inte vara särskilt klarsynt för att notera att det de senaste åren har skett en förskjutning i sättet vi diskuterar dessa frågor på. 

 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!