Helgen

13:44 22 Nov 2010

Jag märker att Anton har bloggat fyra gånger på raken. Jag ber verkligen om ursäkt. Ingen ska behöva bli lämnad ensam till Antons idioti. Ingen. Jag har suttit fast med ett icke samarbetsvilligt Internet och har därför lagt bloggen åt sidan under helgen. Ni förstår säkert. 

Anton beskriver gärna sina helger som ett par helt crazy dagar av fylla och ligga och Alors On Danse. Jag ser att han desperat vill att ni ska veta att han var ordentligt bakfull igår och att någon minsann sov i hans hall. Crazy. Skulle man be Anton summera sin helg skulle det förmodligen låta ungefär såhär: "Shit man shit. Asså du skulle varit med. Först Tures med ett bättre jävla middagssällskap. Kåken sen. Riche. V. White:an. Och så Gubbrummet. Måns Zelmerlöw var där. Alla var där. "

Min helg var kanske inte lika glamourös. Fredagskvällen delades med tre lika apatiska idioter som jag själv. Vi drack Pripps och lyssnade på häftig hiphop. Youtubade kraschlandningar. Försökte få igång någon form av konversation men gav omedelbart upp när vi insåg att vi inte hade ett skit att prata om. Så vi Youtubade ännu en kraschlandning. Boeing 747 rakt ner i havet. Vingarna flög av. "KRASCH!" skrek vi upphetsat i kör. Med mina Retorik A-kunskaper lyckades jag efter många om och men övertala de tre idioterna att gå till någon bar. Kanske se lite nytt folk. 

Vi gick till Dovas på St Eriksgatan. "Vad fan ska vi göra här" frågade idiot 1. "Dricka öl och umgås" svarade jag. "Kanske prata om någon bra film vi har sett?" tillade jag. "Sist jag var här kostade ölen 19 kronor" muttrade idiot 2. "Nu kostar den 35 och det är fortfarande billigt" sa jag. "Sugit" väste idiot 3 och blängde på dörrvakten. Den kvällen gick inte till världshistorien, om man säger. 

I lördags lade jag pussel. Ett sånt därnt tusenbitarspussel, ni vet. Det tog ett tag. Hela dagen faktiskt. Det svåra var att veta var man skulle lägga första biten. Men tillslut var pusslet färdigt. En söderhavsö. Blå himmel, blått hav, en liten ö och en palm. Skrattade och grät hysteriskt om vartannat när jag såg bilden som helhet. Märkligt, kan tyckas, eftersom jag redan efter tjugo bitar tydligt kunde se att det skulle bli en söderhavsö. 

Ja, sen blev det söndag. Då låg jag som en ofödd på duschgolvet och lyssnade på den här spellistan. Varken mer eller mindre. 

/ Peter

Fler blogginlägg från Anonym