Malmö: Utgåva 2014-07

Världens bästa fittkonstnärer

Varför är fittan så kontroversiell inom konsten? Den frågar ställer sig Julia Holst och passar på att tipsa om världens bästa fittkonstnärer.

Koka soppa på politik

 

1407.malmo_.krog_.henrik_karoline_kaos-3621.jpgFoto: Christian Andersson

Nöjesguiden tog en pratstund med Karoline Palmqvist
och Henrik Öhlin på den veganska restaurangen Kaos i Malmö om hur synen på veganism har förskjutits från kollektiv aktivism till en personlig kosthållningstrend, och vilka större politiska beslut som påverkar hur man driver en restaurang. 

 

Det är dags för något nytt

freddie_gibbs_by_peter_beste.jpg

Freddie Gibbs.
 

Kan vi prata om den här klubbdöden? Så trött ämne, tänker ni, men eftersom jag bara hoppar in på klubbsidan den här månaden kan jag lika gärna ta tillfället i akt.

 

Allt vi har, vi delar på hälften

 

Ett av de största problemen med oss människor är vårt uppmärksamhetsspann. Då syftar jag inte på den kroniska åkomman ”plocka upp telefonen så fort något inte händer en sekund” utan på att något alltid konkurrerar ut något annat.

 

Vårt fokus är som en strålkastare, dit den riktas syns alla detaljer. De saker man ser är egentligen bara de som är mest aktuella. I ljuset kan man dissekera, analysera, vrida och vända på begrepp. Det är nästan vår skyldighet att hänga med i samhällsdebatten och titta dit strålkastaren riktas. Medan det strax utanför den tänkta ljusringen är obönhörligt nattsvart.

 

Knights of Sidonia

 

knights-of-sidonia.jpg

Anime är en extremt svårorienterad genre (egentligen lika lite genre som ”tecknat”). Du måste gräva djupt ner i det tentakelporrinfesterade och skolflickefetischerande avskrädeshålet innan du finner guld som Paprika, Akira och Ghost in the Shell.

 

Orange is the New Blacks orättvisa porträttering av män

 

I en av sommarens mest uppmärksammande tv-artiklar skriver Noah Berlatsky långt och länge om Orange is the New Blacks ”orättvisa porträttering av män”. Noah har, förstår du, fått nog av tv-mediets onyanserade porträttering av könssläktet män, som Noah anser sig tillhöra.

 

I Orange is the New Black får kvinnorna orättvist mycket skärmtid. Jag menar, vad är det här? Någon slags ”kvinnoklubb”, eller? Åh, just ja. Strunt samma. I vilket fall, Noah är medveten om att Orange är en serie som utspelar sig i ett kvinnofängelse. Så han brasklappar med ett ”This may seem like a silly complaint” vartefter han följer upp med ett 7 867 tecken långt silly complaint.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!