Atmosfär

Redaktion 15:13 3 May 2011

Henrik Regnér var först om att förutspå Malmös fine dining-död. Han förekom alla andra och gjorde om sin finkrog till en fin krog.

Historien är gammal och nu är den omtalade Malmökocken och hans restaurang det goda exemplet som många andra följt efter. Här äter man vällagad mat av kunniga kockar och dricker riktigt bra viner rekommenderade av en lika kunnig som snäll servis, till ett väldigt snällt pris.
Det finns anledning att fråga sig vad som kom först i det här fallet, namnet Atmosfär eller atmosfären själv. Man skulle kunna tro att namnet kommit till i efterhand. Det är nämligen väldigt passande. Det här är en av de restauranger i Malmö som har mest atmosfär. Och mat smakar förstås extra bra i en väldigt skön sådan.
Lokalen är full av rymd och har fått ännu mer ljus efter ombyggnaden. De har kvar sina svarta bord över röda klassiska mattor men nu har de även fått en bar så att vi kan slinka in och njuta av de väl utvalda vinerna på glas och ta något lätt, som Pata Negra och ostron till. Annars är rätterna mellanstora så att man kan prova flera stycken från menyn, i stället för att låsa fast sig vid en förrätt och en huvudrätt. Här är de varma, kalla och söta helt enkelt, och byts efter säsong. De lyckas servera löjromen så ren och avskalad som den ska, så att varje komponent träder fram medan terrinen på husets hemliga recept är mjuk och len av foie gras. Den rätt som gör oss mest överraskade är det pocherade ägget från Långhult som blir månadens bevis för att råvaror spelar all roll. Det hade egentligen inte behövts någon havskräfta till, det milda skummet på jordärtskocka och ägget gav intryck nog för att längta tillbaka.
Ett bra tecken på en bra restaurang är att personalen är kvar länge. Så är det här. Det gör oss glada att köksmästaren kommer ut och pratar med gästerna. Lika glada som vetskapen om att vi säkert känner igen servisen när vi kommer nästa gång och vet att de kommer att göra oss gott hela kvällen.

 

Öppettider: 
mån–lör kl 17–01, lunch mån–fre 11.30–14.30.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.