(Förra) Veckans Musik

Hasan Ramic 23:22 28 Nov 2011

Alltså, ursäkta mitt keffa bloggande, men jag har så sjukt mycket att göra på jobbet nuförtiden att jag inte ens hinner smygblogga. Och de dagarna jag är ledig ligger jag utslagen i en pöl av min egentrötthet att jag inte orkar. Ohållbart, jag vet, men det ska bli bättring. Hursomhelst, det här inlägget skulle ha kommit igår, men jag glömde av, pga hade munnen full av pannkakor. Anyways: Förra veckans musikskörd från Youtubes:

 


Chris Martin - "You hold me" är på samma rytm som Chan Dizzys "21 gun salute" som jag postade förra söndagen. Mycket trevlig island pop, i någon slags "I wish riddim"-ådra.

 


2011 har gett oss en hel del bra one drops, både singlar och rytmer. Tarrus Riley - "Antique love" finns på Don Corleons "Antique riddim", som jag spår kommer bli det definitiva startskottet på en ny onedrop-period i jamaicansk musik. Till och med Kartel har gjort en cut på rytmen, och alla vet "Anyting him do, dem falla"

 


Okej, jag kanske tjatar, men det här låter verkligen som "I wish"! Det är anledning nog för mig att älska den, men jag har faktiskt haft svårt att välja vilken cut jag ska välja, för Alaine, Wayne Marshall och Demarco gör också strålande insatser. Jag är inte så överdrivet bekant med Washroom Entertainment, men efter att ha lyssnat på några av deras produktioner är jag ganska övertygad om att de kommer göra bra ifrån sig under 2012.

 


Jag dealar ju inte BARA med jamaicansk musik på den här bloggen, utan även en del "blandad bas". Mackan & Carli har gjort en nytt tankeväckande, djuplodande opus som beskriver människans innersta väsen på några få ord. Eller ja, den sammanfattar mig ganska bra när jag ska ut och roa mig: "Inge knas när du ser mig, flaska & glas fet bas när du ser mig". Lägg till gäris i ekvationen och du har hela mitt väsen.

 


Alltså det är trevligt med blandad bas, men det är mycket trevligare med riktig jävla dancehall. Det här är en av Busy Signals bästa sidor, stright up deejaying utan mycket tjafs. "Real spender" är precis den typen av dancehall som får mig att göra pistolskott med munnen och slå på klubbens inredning bara för att få en rewind. Nu hoppas vi på att Busy tar sig i kragen och levererar något nytt i samma hårda stil som när han gjorde "Badman place" med Mavado för alla dessa år sen.

/H

Fler blogginlägg från Hasan Ramic