Huvudmeny

Den söta ölen

Nanna Johansson 02:00 16 Oct 2012

Egentligen har jag mycket bättre saker för mig än att skriva om varenda produkt som riktar sig till kvinnor, men den här ölen som skvalpat runt i cyberspace de senaste dagarna är ju onekligen intressant.

På samma sätt som vi kvinnor har ett städa-toaletten-center i lillhjärnan (källa: forskning) och en klitoris i svalget (källa: porr) har vi alltså receptorer på våra tungor som gör att vi är o-er-hört känsliga för beska smaker. Själv måste jag stoppa en aspartamtablett i munnen var femte minut för att slippa den beska smaken av mitt eget saliv.

"Men", undrar ni dudes, "hur söt måste en öl då vara för att kvinnor ska gilla den?"

Jo, ungefär lika söt som:

Godis med sylt.

Babyuttrar i kopp.

My Little Pony-bebisar.

Koalor med Hello Kitty-mössor.

Darin och Justin Bieber inbakade i samma cupcake.

Sminkade chinchillor.

Regnbågar med hundögon.

Leif Pagrotsky i overall.

Så, om inte typ ALLT ovanstående finns med i innehållsförteckningen till den nya ölen, vänligen försök inte ens.

/ Nanna Johansson

PS: Hate to break it to you Carlsberg, men det finns redan en sötare version av öl. Den heter cider.

Lämna en kommentar, bild eller gif här

57 kommentarer

 1. Bild för johabbed
  johabbed

  Koala med Holly Kitty-mössa. Bästa bilden sedan nånsin.

 2. Bild för Saga, ALLT OM SIMS
  Saga, ALLT OM SIMS

  Hahaha, det var nog det dummaste jag hört! Och jag (18-årig tjej) som är den enda av alla mina vänner (kvinnliga som manliga) som faktiskt gillar öl!

 3. Bild för Mika
  Mika

  Det konstigaste tycker jag är att i tyskland finns ju radler (typ öl plus saft) å liknande i många andra länder. Ändå går carlsberg ut å får det att låta som om de ska göra en ny grej:)
  Fast det förstås radler är ju ingen tjejdryck kanske....

 4. Bild för Rosmarie Kälin
  Rosmarie Kälin

  Ja, annars gör man som här i Schweiz en Panaché: dvs öl blandat med sprite el dyl. INTE gott men... SÖTT. Många damer dricker det har jag sett. Det finns att köpa färdigblandat och riktar sig nog mest till en kvinnlig publik. Sen finns ju EVE-beer. Smakar inte heller mycket av ölen men mer av litchi, passionsfrukt och nåt mer. Finns alltså i tre olika smaker. Och trots att den är alldeles av-ölad tyckte en av mina tjejkompisar att det var för mycket ölsmak för henne. Smaken är som bekant... kluven.
  Jag gillade bilderna - Innovativt! Men Justin och Darin i SAMMA cupcake... bläääää. Måste nästan vomera tror jag. Har ingen vidare lust till frukost på ett tag. Men det kanske blir samma effekt som att ta en flick-öl till frukost, eller för många dagen innan?

 5. Bild för Jesper Dahl
  Jesper Dahl

  Jag passade på att skicka vidare till DNs ölskribent, som hör och häpna, är kvinna!... Carlsberg = puckon.
  Men det måste väl vara en gimmick eller?

 6. Bild för Edith Lata
  Edith Lata

  Det är ju inte direkt ett nytt fenomen det här att göra puttinuttig öl för för kvinnor. Chick Beer t.ex. har ju gått så pass långt att man köper ölen i formen av en handväska, den är söt och kalorisnål (vi vill ju inte äventyra DIETEN!) och så gör den att man "rapar mindre:" Check it out - http://chickbeer.com/. Det är vansinne, helt klart vansinne.

 7. Bild för Robin Nilsson
  Robin Nilsson

  Jag tycker inte att det finns något orimligt i resonemanget från Carlsbergs sida. Man vill ta fram en ny produkt för att attrahera ytterligare en målgrupp. Det som blir löjligt är när Nanna gör sig lustig över saken. Det blir som ett krystat inslag när den psykologiska indelningen hos oss Svenskar åtminstone är att män dricker öl och kvinnor dricker vin. Även fast verkligheten ser annorlunda ut så är detta någonting vi intalar oss och just därför kommer produkten att sälja. T om transor kommer dricka det här ölet på sina dildopartyn.

  Just sayin'.

 8. Bild för Sara
  Sara

  En får ju hoppas att den innehåller färre kalorier också, så vi tjejer slipper ha tjockångest när vi *unnar oss* en öl.

 9. Bild för elinor
  elinor

  Jag är så förvirrad nu. Jag har alltid trott att jag är en kvinna men jag gillar öl. Fattar ingenting!?!?!?!

 10. Bild för Johanna Lind
  Johanna Lind

  Detta ar ju valdigt interessant da jag finner att det ofta ar man, snarare an (eller i alla fall lika val som) kvinnor, som inte ar sa fortjusta i beska smaker utan garna smaskar sotsaker och snacks. Dock vill vall manga man helst inte ses dricka ol med saft i och har darfor lart sig att tycka om den beska olsmaken. Personligen vet jag fler man som inte gillar ol, an kvinnor.

 11. Bild för Ric
  Ric

  Skrattretande och irriterande att behöva läsa sånt dumt dravel. Vad e det för folk som jobbar med marknadsföringen på Carlsberg?

 12. Bild för emelie
  emelie

  Roliga bilder, absolut! Men en tanke som slog mig var att Carlsberg antagligen har gjort en vanlig marknadsundersökning för att komma fram till en ny produkt/smak. Något som då kan ha framkommit i denna undersökning kan ha varit att många kvinnor inte gillar den beska ölsmaken. Sen kan det både vara flipp eller flopp att kalla en produkt utan den "beska" ölsmaken för just öl.

  Och missförstå mig rätt, jag motverkar inte jämställdhet eller att folk skall få vara som de är. Men ibland undrar jag om det verkligen hjälper, eller faktiskt mer stjälper, att dramatisera sig över saker som en "tjej-öl".

 13. Bild för emelie
  emelie

  majoriteten av kvinnor i undersökningen*

  rätt skall vara rätt :)

 14. Bild för Jonathan
  Jonathan

  @emilie: Du förstår inte. Det spelar ingen roll om de gjort en opinionsundersökning som visar att de har på fötterna. Det blir ändå en bra artikel där författaren kan glänsa med sin holier-than-thou-attityd och slå lite på de dumma, dumma männen som bara vill förtrycka stackars, stackars (oj, jag menar starka, starka!) kvinnor.

  Min empiriska erfarenhet är densamma. Mina tjejkompisar dricker gärna söta drinkar i pimpinetta glas och mina killkompisar dricker öl. Naturligtvis finns undantag, men det är ändå huvuddraget av vad jag själv har sett med egna ögon. Men vad är det värt, stämmer det inte in med en absolut androgyn beskrivning så har jag helt enkelt sett fel och borde skämmas. Säger jag annorlunda, ja, då kommer härskarteknikerna och plötsligt har jag förtjänat epitetet en "vit, kränkt man". Så kan det gå.

 15. Bild för Fian
  Fian
 16. Bild för Fian
  Fian

  Edith Lata... Det är ingen väska... Det är ju en ölbehållare så att man kan bära 6 öl samtidigt.. Många ölsorter har såna Corona tillexempel.

 17. Bild för Johan Malm
  Johan Malm

  Jag har för mig att de försökt med sånt här tidigare, det brukar funka en vecka eller två sen har alla insett att öl smakar som det gör av en anledning... Sen är det ju pinsamt att ett seriöst företag går ut med en sån lansering och att folk faktiskt kommer köpa den...

  Jag tror att snart kommer hela skiten ersättas av en app...
  "Välkommen till baren i atmosfären" Hur full vill du bli?
  1. Fredagsmysfull, som efter en halv flaska rött.
  2. Som om jag skulle dricka en öl på krogen men vaknade upp, nerpissad i rännstenen.
  3. Lika full som Christer Pettersson en onsdag förmiddag.
  4. Salongspackad.
  5. Stureplansfnittrig efter lite för många gratisbubbel.

  Du har valt alternativ 3, låtsasdrick nu en white russian ur din smartphone (som du för övrigt kommer att supa bort innan kvällen är slut)

 18. Bild för J.Strauss
  J.Strauss

  Ja, det här var ju ganska så fånigt. Men, har alla redan glömt denna? Året var 1998.

 19. Bild för Pica pica
  Pica pica

  En annan sorts tjej-alkohol: http://www.gspirits.com/
  "To create the perfect taste we let every single drop of our spirits run over the breasts of a special woman, one whose characteristics we saw reflected in the liquor."

 20. Bild för ka
  ka

  Babyuttrar i kopp!!! Måste ha!

 21. Bild för Lisa
  Lisa

  I Holland för ett par dagar sedan hamnade jag bakom en buss med reklam för ROSA öl. Den bars upp av en tecknad storbystad tjej, samt massa psykedeliska mönster i rosa och turkos.

 22. Bild för Calleism
  Calleism

  En skojig grej är att Carlsberg inte har gjort någon marknadsundersökning utan låtit företagets ETTHUNDRATRETTIO forskare forska fram den där tjejölen.
  Många kloka huvuden som slagits ihop där...

 23. Bild för emelie
  emelie

  Då föll mitt "argument", kort och gott :) Däremot, att Carlsberg då INTE gjort en marknadsundersökning är rent utsagt korkat. Något man lär sig på grundnivå inom marknadsföring är att målgruppskännedom är A och O.

 24. Bild för Akan-Kakan
  Akan-Kakan

  Jag dog lite av söt-chock när jag såg Pagrotsky! Herregud, jag måste ha en sån!

 25. Bild för katla
  katla

  tjejer älskar ju beskt eftersom de klunkar sperma (källa: porr).
  ps. carlsberg - probably the worst beer in the world.

 26. Bild för CC
  CC

  Jag står och serverar herrejösses-IPA, till tjejer i alla åldrar, dagligen. Vill man ha något med lite humle så kan man dricka en Carlsberg. Nuff said.

 27. Bild för Magnus
  Magnus

  Det finns redan söta (maltiga) öltyper, som är sötaktiga på grund av lågt humleinnehåll och hög alkoholstyrka. Belgiska blonde och abdij är söta. Wiener och münchner är också söta, många porter är det också.

 28. Bild för Emily
  Emily

  Fantastiskt roligt skrivet!

 29. Bild för valie export
  valie export

  Men du har sett de nya tjej-tändarna?

 30. Bild för Nina Jansson
  Nina Jansson

  You made my day! Tack!!!

 31. Bild för Patrik W.
  Patrik W.

  Gör inte det här till en könsfråga där de dumma männen som grupp förtrycker kvinnor som grupp.

  Jag tror alla, män som kvinnor, är eniga om idiotin.

  Det här är ett fullständigt korkat beslut av ett företag för att sälja skit till varje pris. Det är deras marknadsavdelning som behöver lite allmänbildning. Sen att hela deras bryggaravdelning behöver utbildning i allmän ölkonst är en helt annan fråga.

  Här är min syn på det till Carlsberg och deras hyfsat generiska och intetsägande svar:

  https://www.facebook.com/Carlsberg/posts/129822240498217

 32. Bild för Patrik W.
  Patrik W.

  För att förtydliga ""Men", undrar ni dudes, "hur söt måste en öl då vara för att kvinnor ska gilla den?""

  Vi män har INTE bestämt detta så ingen mening att adressera OSS. Än mindre har alla vi män som grupp bestämt någon annan idioti som kan råka drabba kvinnor och som automatiskt tilldelas alla män att känna skuld för.

  Idioter oavsett kön bestämmer sånt här och jag kan slå vad om att de som har varit involverade i detta beslut består av BÅDE män och kvinnor.

 33. Bild för Eva
  Eva

  Det är därför alla vi tjejer hatar svart té, grapefrukt och vin.

 34. Bild för Eva
  Eva

  Och Valie, denna nya tändare råkar inte vara anpassad för våra små och svaga händer som inte klarar av barnlåset på en vanlig tändare och vars tummar går av så fort man försöker tända en tändare, oavsett om det är tryck eller snurr för att tända dom?

 35. Bild för hen
  hen

  kul! ett liknande exempel är rosa skrot i stockholm. förundrad över den obefintliga kritiken. "ett gym anpassat för tjejer", står det på deras vattenflaskor. lättare vikter, "enklare maskiner" och rosa inredning. allt det där som vi förknippar med tjejer. eh... "pojkar får inte träna här. de luktar så...", säger ägaren. på riktigt?? varför inte bara skita i genus och ha ett rosa gym för alla! dessutom kallar hon sig feminist. snacka om björntjänst. "hej, jag har precis avrättat feminismen. alla tjejer är gjorda av porslin".

 36. Bild för hen
  hen

  och håller med ovanstående. även en "dude" kan skriva under på att d där är skitsnack. och allt är heller inte patriarkatets verk. tjejer håller också på, t ex genierna bakom rosa skrot... money talks heter det. unga tjejer med pengar är en köpstark grupp. vill man bli rik ska man rikta sig till dem.

 37. Bild för Anna
  Anna

  När varenda 90-talskvinna gick på grapefrukdieten lade hon först plastfolie på tungan för att inte utsätta sina delikata smaklökar för beska. True story. Var det inte till och med så att en skulle äta beska saker för att de ofta hade en bättre eekt på ämnesomsättningen? Äh, jag svamlar, men det gör Carlsberg med.

 38. Bild för carolina malmborg
  carolina malmborg

  TACK, själv blev jag dödstrött och lamslagen av denna jävla nyheten, men nu fick jag energi av ett stort skratt!!!

 39. Bild för Gun
  Gun

  Detta innebär även att män bara gillar bäskt. Humm. Trist för dom. Men vad gör man inte för att tjäna pengar. Det som är mest beklämmande är väll att man fortfarande är så inskränkt år 2012.

 40. Bild för frida
  frida

  alltså nanna det här är det roligaste jag läst denna vecka!! darin och justin i samma cupcake, mmmmm!!

 41. Bild för Hanna
  Hanna

  Åh, fattar inte att de inte kan smyga lite med det & bara säga att det är en söt, billig öl för vem som helst? Då skulle det inte låta som att alla kvinnor är för svagsinta för den vanliga.

  & sen lol, nej "Hen" det är inte konstigt med tjejgym, det är en helt annan grej. Jag som är kvinna vill helst inte träna med gymkillar pga de raggar på mig och visar ca noll respekt (det är min upplevelse iallafall). Att då träna på ett ställe med bara kvinnor och den fina färgen rosa (googla gärna fanny ambjörnsson för övrigt!) skulle kännas som en härlig dröm.

 42. Bild för Lotta Larsson
  Lotta Larsson

  Det måste ju bli en variant på babysham som man kan få i Storbritannien. Som barn fick jag hälften öl och hälften sockerdricka men sen jag kunnat försvara mig själv har jag föredragit öl med stor beska. Efter fyra barn så tror jag att ajg är kvinna iallafall...............

 43. Bild för Frillan
  Frillan

  Tycker det är lustigt att alla killar som kommenterar påstår att det "visst är så att tjejer inte dricker öl" och "mina tjejkompisar dricker bara drinkar i pimpinetta glas" medan alla tjejer som kommenterar dricker bärs...Har nyligen börjat plugga så det blir mycket afterschool och varenda jäkla brud i klassen dricker öl, och alla jag känner - vad är det för skitsnack? Roligt också att de inte ens gjort en undersökning om det och det som är ännu roligare är du Nanna - du ger mig alltid ett gott skratt!

 44. Bild för Sofia
  Sofia

  varför är du så rolig?

 45. Bild för Sofia
  Sofia

  Varför är du så rolig?

 46. Bild för Hans Odeberg
  Hans Odeberg

  Cider - söt? Nej för tusan, cider för riktiga karlar är besk som ett vildäpple. Och det bästa är att den passar lika bra för kvinnor.

 47. Bild för Hans Odeberg
  Hans Odeberg

  Sen får det här mig ju att börja fundera. Svenska bryggerier använde decennier till att brygga smaklöst öl som hängde på 4.5%-gränsen. Innebär det att de ansåg att svenska män var en bunt kärringar?

 48. Bild för Adrian
  Adrian

  Jag saknar verkligen en öl som är lika söt som "Kiwi (fågel) med rosett".

 49. Bild för Kratz
  Kratz

  Regnbågen ser jätteläskig ut! känns som den ser in i min själ :(

 50. Bild för Tomas
  Tomas

  Fakta: Öldrickande kvinnor (till skillnad från icke-öldrickande kvinnor/män) föredrar BESKA öl.
  Källa: Ölexperter, blindtester och valfri öldrickande tjej, tant eller 5-åring med dåliga föräldrar.

  (Plöjer igenom arkivet i omvänd kronologisk ordning, därav den sena kommentaren...)

 51. Bild för Edvin
  Edvin

  Goa kollage!

Fler blogginlägg från Nanna Johansson

SENASTE FRÅN ALLA BLOGGAR

31/10
Gästblogg: En lista med alla listor
31/10
staycore lanseringsfest!!!!!!!!!
31/10
Din ultimata guide till RBMA Weekender 2014
31/10
Folkets val till Halloween
31/10
Rösta bort folkomröstarna
31/10
Jag är Sims
31/10
Förslag på halloweenutklädnad
31/10
Undra när vi ska lämna tillbaka den här hunden vi lånat
31/10
1987 gör åter dansant melanokoli bättre än alla med Bomb
31/10
Systembolagets öppettider allhelgonahelgen
31/10
Fältstudier på Press Stop
31/10
Den lille mannen strikes again
31/10
Findus Imam
30/10
Best of BT
30/10
Filmer jag sett på sistone: lösnäsor och skogsväsen
30/10
LYSSNA: SKAPARNA # 10 LISA NILSSON
30/10
En lyckad lunch på Cevicherian
30/10
Låt er beröras av T-Pain utan auto-tune
30/10
kvinnan som talar med hästar
30/10
Boktips: Triologin om kråkflickan
30/10
Anita Sarkeesian på The Colbert Report
30/10
jag <3 amie
30/10
En modenyhet som glömdes bort
30/10
Missa inte nya Nöjesguiden!
30/10
VIDEOPREMIÄR: Finess - Innan stjärnorna faller med J-Riz & Dida
30/10
Håååååår
30/10
Har du spelat bingo någon gång i Colombia?
30/10
Taylor's Secret
30/10
RECAP - Anna Books natt i spökhuset
29/10
Sjukaste finnen sen -04
Meny