Guldet

Kakan 18:38 18 Jan 2013
Jag ligger i badkaret på hotellet med min telefon i högsta hugg vilket förmodligen ej är smart men yolo. Skoja. De senaste dagarna har TV4-jobbet för Veckans Svensk tagit fart och jag och teamet har flängt runt om i Sverige. Fick precis mitt schema och ja, i april kommer jag eventuellt spänna fast mig i Hägersten och aldrig vilja åka nånstans igen. Det kommer hålla två dagar sen är jag igång på samma ivriga spår jag svär. Men roligt är det och mina kollegor är fina. Dessutom har vi två inslagsproducenter som tävlar i lyxigast mat på vägarna. Här står jag tex utanför Gyllene Uttern i Småland. Vi har hittills träffat fantastiska människor. Mitt jobb är inte svårt när jag blir rörd vid varje möte. Ytterst tacksamt. Nu ligger jag här i karet efter ett pass på hotellets gym. Att varje maskin hade en liten tv!!!!! Snart kommer Linnea o Torehammar och ikväll kör Beatrice Eli och Namo live. Och nej frågestunden gäller for ever!! Puss kram Kakan
Gilla:
upp
60 röster

Äntligen, Ginas Värld!!

Kakan 10:59 28 Aug 2014

Gina Dirawi släpper nya svtflowavsnitt nu, 28 min pure göttis. Jag älskar att se henne helt omelodifestivalen, ute i verkligheten och va sig själv. Älskar hur hon inte håller upp en fasad av att va en kool person utan ställer ärliga frågor, lyssnar och är nyfiken på riktigt. 

I första avsnittet träffar Gina Felicia som spelade Snoop i The Wire. SKrattade rakt ut när Snoop mekkar på Gina. Och blev typ lite avis men jaja. Se det underbara här!

skarmavbild_2014-08-28_kl._10.41.19.png

skarmavbild_2014-08-28_kl._10.41.34.png

Gilla:
upp
36 röster

Beyonce och Lauryn Hill visar var skåpet ska stå

Kakan 20:32 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Ord överflödiga. Har ändå inga idag.

 

 
 
såhär skriver Lauryn på soundcloud om låten: 
An old sketch of Black Rage, done in my living room. Strange, the course of things. Peace for MO.
 
hela texten här:
skarmavbild_2014-08-25_kl._20.38.22.png
      
 
skarmavbild_2014-08-25_kl._20.38.42.png
 
som ju är en cover på

Inte helt uppfylld av livet idag. Men här har ni nåra goa tjejer. <3

Gilla:
upp
43 röster

Feministisk filmsöndag: GREY GARDENS

Kakan 00:01 24 Aug 2014

Nu är hösten fan här. På en dag bytte livet från svettigt och varmt, helt fuktigt, till kallt och regnigt. Nu blev det höst. Och då måste vi ge varandra tips och kraft för att orka fortsätta, även om vi vet att hösten inte är värsta årstiden för depression, det är våren. Hösten är kränkande i alla dess former. Mer kläder tycker jag är skönt, men nån gång i oktober känner väl alla att nä nu får det räcka, kallare än såhär får det inte bli, och det spelar ju ingen roll för det blir askallt sen. Snö och slask. Då kommer feminsitisk filmsöndag, det e det enda jag kan ge dig.

Flera av er har säkert redan sett GREY GARDENS, kanske dokumentären och kanske tom spelfilmen. Om icke, spring och se.

grey_gardens_1975_film_poster.jpg

Det är fascinerande, de två kvinnorna som bor ihop, mor och dotter. De bär samma namn, Edith. Big Edie och Little Edie kallas dom. Det finns såklart, och det är också därför dokumentären är så attraktiv, en så stor del galenskap. Den psyiska ohälsan är närvarande hela filmen igenom, likaså huset som är en sanitär olägenhet. Katter och tvättbjörnar trampar runt, äter från marken i stora högar av utspilld mat. Men dom är välkomna.

Edith Bouvier Beale, mamman, är faster eller moster till Jackie Kennedy senare Onassis. Denne sköt in lite pengar för att restaurera huset förstod jag det som. Antar att det e därför det stora intresset för dessa kvinnors liv funnits och varit så stort, att dom är släkt med Jackie O. Men det är njutbart att se en film om kvinnor, som pratar med varandra. Ibland figurerar män men så är det ju i livet. Det är inte mer med det.

skarmavbild_2014-08-17_kl._15.28.50.png
skarmavbild_2014-08-17_kl._14.50.53.png

skarmavbild_2014-08-17_kl._14.38.26.png
skarmavbild_2014-08-17_kl._14.15.12.png

skarmavbild_2014-08-17_kl._14.49.06.png
skarmavbild_2014-08-17_kl._15.30.27.png

Det är mycket sång och dans i denna goa film. Det gjordes faktiskt en musikal av filmen, den första i stitt slag, ingen musikal hade då kommit till från en dokumentär. Den hette oväntat Grey Gardens och vann priser och grejer, speciellt för bästa kostym kan ni ju tänka er.

Just modet i Grey Gardens, alla crazy outfits som Little Edie bär, har liksom genomsyrat alla rykten och hypen kring filmen. Speciellt fick den väl en revival när tv-filmen med Drew Barrymore och Jessica Lange kom 2009. Dessa två skådisar är alltså HELT strålande i rollerna som mor och dotter. Spelfilmen gör mer ont än dokumentären, se den sist. Spelfilmen bjuder in oss till fler känslor, till ett dramaturgiskt djup, som vi ju inte vet är på riktigt eller bara för filmen. Det finns massa tillägg och historieskrivande och det som jag ställer mig mest kritisk till; hur galenskap skildras, eller avgörs. Jag förstår inte hur det egentligen låg till, och kanske spelar det ingen roll. Men dessa kvinnor lämnar mig törstig på så mycket mer, speciellt unga Edie. Överklassen har alltid fascinerat mig vill jag lova och detta är inget undantag. Hur galen kan en familj vara, eller sjuk. Ett helt lyxhus i East Hampton förfaller succesivt framför ögonen på alla inblandade. Hurvida detta är en överdrift i spelfilmen får vi aldrig veta, men Al Maysles som gjorde dokumentären har varit advisor, det kanske betyder något.

I det stora hela tycker jag spelfilmen gav mig lite mer kött på benen, men den blir ju inte lika magisk och förtrollande som de Riktiga Edith och Edith. Och även om spelfilmen ger djup, ger den också smärta, den är ångest och förtvivlan och sorgsna jävla könsroller. Det är lätt att avfärda som stackars rika vita flicka, vi får iaf en inblick i det där livet och det kan va kul, intressant och äckligt. Vad vet jag. Det är skönt med variation iaf. "Variation".

wallpaper1024x768.jpg

Redan -99 gjorde Italienska Vouge, Steven Meisel och modellen Amber Valletta en Grey Garden serie foton, som ser fantatiskt ut. Det här att driva med galenskap vet jag inte om jag gillar. Men jag vet ju som sagt inte ens om hon var galen. Se efter själv. Jag tycker att det där modereportaget är slående likt, dom ahr verkligen fångat stämningen. Men jag tycker också mode är töntigt.

vogue_italia_may_1999_amber_valletta_by_steven_m-0.jpg
vogue_italia_may_1999_amber_valletta_by_steven_m-19.jpg

vogue_italia_may_1999_amber_valletta_by_steven_m-11.jpg

SE den, den e ljuvlig.

Ses nästa söndag!!

POSS KAKAN

Gilla:
upp
54 röster

Gala för Gaza <3

Kakan 12:28 21 Aug 2014

På måndags stundar stödgalan för Gaza, den heter rätt och slätt Gala för Gaza och är en solidaritetshandling för Palestina.

Biljetterna köper på billetto och det e skitenkelt. Ser ut såhär: tryck på den gula dekalen för att köpa. 200 spänn och allt går oavkortat till kampen för ett fritt Palestina.

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.09.15.png

INFO:

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.18.31.png

 

Gala för Gaza – vårt stöd och vår solidaritet till Palestina! 25/8 på Trädgården i Stockholm.Palestina har varit under illegal israelisk militär ockupation sedan 1948. Israel ägnar sig åt systematisk diskriminering av palestinier i Israel och på de ockuperade områdena Västbanken och Gaza. En institutionaliserad diskriminering som närmast kan liknas med apartheidsystemet. 

Under de senaste veckorna har våldet mot Gaza åter eskalerat. Gazas befolkning lever i en fullständig humanitär katastrof. Ca 2000 Gazabor har dödats, varav minst en fjärdedel barn, och ytterligare tusentals sårats. FN uppger att 70-80 % av de dödade är civila. 65.000 människors hem är sönderbombade. 
En halv miljon palestinier har tvingats till internflykt, där Israels blockad gör det omöjligt för dem att sätta sig i säkerhet. Gazas befolkning är fast i vad som har kallats världens största fängelse. Hela bostadsområden har utplånats. Sjukhus och skolor som fungerat som flyktingläger har beskjutits, med många döda som följd. 
Blockaden av Gaza gör att det råder akut brist på mediciner, vatten, mat och andra förnödenheter. 

Gala för Gaza äger rum den 25 augusti, på Trädgården under bron! Det blir en dag med workshops, föreläsningar, panelsamtal och tal. På kvällen intar en rad artister och dj:s scenen. 
Alla insamlade medel går oavkortat till International Solidarity Movements (ISM) verksamhet i Gaza.

Du kan redan nu stödja insamlingen genom ett bidrag till BG 5588-2732. Märk betalningen med "Gaza". Betalningsmottagare är ISM Sverige. Alla donationer går oavkortat till International Solidarity Movements (ISM) verksamhet i Gaza.

ISM är en människorättsorganisation bestående av palestinska och internationella volontärer. som sedan 2001 är verksamma i Palestina - på Västbanken och i Gaza. Genom dokumentation, närvaro och icke-våldsaktioner arbetar ISM för att stödja civilsamhället och för att uppmärksamma den illegala israeliska ockupationen. ISM är religiöst och politiskt obundna. 
ISM:s volontärer betalar med egna medel alla sina utgifter för resa, logi, telefoni, personlig utrustning, utebliven arbetsinkomst, försäkring, osv. Donationer används enbart för ISM:s infrastruktur, vilket i relation till aktivisternas insats motsvarar ungefär 10% av ISM Palestinas verksamhetsutgifter. Genom att donera till ISM möjliggörs därför en tiofalt större verksamhet i Palestina.

Bakom stödgalan står en rad privatpersoner med engagemang för en rättvis fred och ett självständigt Palestina. Galan är partipolitiskt och religiöst obunden. Alla involverade i Gala för Gaza arbetar ideellt. Under galan går hela inträdet och all vinst från barförsäljningen till insamlingen. 

Tveka inte att höra av dig med eventuella frågor till galaforgaza@gmail.com


 

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.19.53.png

Bla kommer dessa goa uppträda:

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.21.13.png
skarmavbild_2014-08-21_kl._12.21.04.png

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.20.47.png

Vi ses där <3 <3 <3 ÄLSKAR detta initiativ <3

 

Gilla:
upp
42 röster

Mapeis nya låt!!!

Kakan 15:36 20 Aug 2014

mapei.jpg
Chef ChefssonNu släpper Mapei snart sitt hela album, här e en ny låt som visar på mångdimensionen i hennes konstnärskap. Tycker jag.

Hallå, ni såg Mapei på WOW va? Blev lite irriterad över att hon fick den där lilla scenen, men antar att den gav känsla av intimitet. Asså Mapei på scen, kan vi tala om detta? Kliver in i hatt och äger ut en hel festival. Rev dessutom av Don't Wait riktigt snabbt in i sitt framträdande, så extremt kaxigt, haha.

Brukar tjata om första gången jag såg henne. På rookiescenen på Hultsfred med Mackan Price i dj-båset. Ett par mockashorts som var höga i midjan, detta var alltså långt innan högt i midjan ens blev populärt. Skutta runt på scenen och lät oss alla veta att här e jag och ni har aldrig sett nåt som jag innan och jag är här för att ta över. Älskar också hur hon tagit över långsamt. Senare såg jag henne på en mindre scen, också på Hultsfred. Med Zhala som nån slags sidekick på scen. Minns att jag var helt mezmerized och jag tror fan Lilla Namo va med på scen och dansade...?!?! Tänk att en har fått följa dessa stars så länge!!!!

Gilla:
upp
58 röster

Starkt skoltobak

Kakan 12:00 20 Aug 2014

Såhär ska skolan va!!!!! OBS på min sista engelsklektion på gymnasiet recenserade jag en bo på detta sättet, men genom att sjunga en egenkomponerad text till Tracy Chapmans "Fast Car". Texten handlade dessutom om en kvinna som hade mördat en lastbilsschaufför. Och jag var inte ens lesbisk då haha (asså referensen till Tracy Chapman, denna uppenbara referens...). Då släckte jag ner hela skolsalen och tände overheaden, som fungerade som en strålkastare mot mig och sen sjöng jag för fulla muggar. Redan då kids, visste jag att et kontorjobb 9-5 icke va min grej. Fick VG på kursen.

 

Gilla:
upp
47 röster

Hunkarna.

Kakan 23:32 19 Aug 2014

killarna.jpg

Sparade denna bilden som "killarna". Nu har dom kommit. Sen var det bara simple psychology. Tjejerna allierade sig direkt med hunkarna för dom tycker dom är i samma liga. Det blev penetrationssex. 

Är det inte äckligt hur dom pratar om tjejerna som "sina"? Jag tycker det. För övrigt inte så mycket att säga om dagen avsnitt. Saknar Aina så det värker i bröstet. Och Samir. Kommer denna säsong bli lika stark som förra, är det möjligt?????

 

Gilla:
upp
55 röster

SKRIKER; Jean Paul Gaultier för Lindex

Kakan 13:34 19 Aug 2014

Fy fan, fick så mycket spratt i kroppen när jag såg detta. haha och jag ba "gillar inte mode". Känner också en stark oro äver att den där kimonon inte kommer bli min. Den västerländska kapitalismen äger mig. Det är hemskt. Men kolla så fint!!! Här e några smakprov!

s0000007184871_ps_f.jpg
s0000007192577_ps_d.jpg

s0000007190563_ps_f.jpg
s0000007190551_f.jpg
s0000007185038_ps_f.jpg
s0000007193348_f.jpg
diff_1248_w1441_50924_st_cutout.jpg

Gilla:
upp
62 röster