Guldet

Kakan 18:38 18 Jan 2013
Jag ligger i badkaret på hotellet med min telefon i högsta hugg vilket förmodligen ej är smart men yolo. Skoja. De senaste dagarna har TV4-jobbet för Veckans Svensk tagit fart och jag och teamet har flängt runt om i Sverige. Fick precis mitt schema och ja, i april kommer jag eventuellt spänna fast mig i Hägersten och aldrig vilja åka nånstans igen. Det kommer hålla två dagar sen är jag igång på samma ivriga spår jag svär. Men roligt är det och mina kollegor är fina. Dessutom har vi två inslagsproducenter som tävlar i lyxigast mat på vägarna. Här står jag tex utanför Gyllene Uttern i Småland. Vi har hittills träffat fantastiska människor. Mitt jobb är inte svårt när jag blir rörd vid varje möte. Ytterst tacksamt. Nu ligger jag här i karet efter ett pass på hotellets gym. Att varje maskin hade en liten tv!!!!! Snart kommer Linnea o Torehammar och ikväll kör Beatrice Eli och Namo live. Och nej frågestunden gäller for ever!! Puss kram Kakan
Gilla:
upp
60 röster

HAPPY PRIDE; roliga saker

Kakan 15:13 28 Jul 2014

Hello it's (det mest kapitalistiska där ALLA helt plötsligt knyter näven för hbtq-personers rättigheter men veckan efter och alla andra veckor återgår till sitt homo och transhatande liv) PRIDE och det kan va kul ibland och det innehåller fest och smart folk.

Tex kan ni komma till Ginko den 30 juli:

skarmavbild_2014-07-28_kl._15.10.52.png

Hanna och Kakan utmanar dig i GAY QUIZ aka vem va egentligen Queen Latifahs första offentliga tjej? Vad gör man med en ass-kicker och vem skrev låten I will always love you tex. Det är gay och det är frågor på det! 

Det blir underhållande och vinnarlaget får som vanligt massor av bubblor som de kan göra vad de vill med. Ibland kan det uppstå diskussion så fila dina argument.

Let it be gay heysvey!

Det e alltså jag och min chei som ställer frågor om hbtq, men era kunskaper kommer också att prövas gällande annat i det subkulturella alltet där gay ingår. Ja, och gay och trans ingå i nästan allt. Så läs på!

Ses där och kom i tid, the show is on!

 

Gilla:
upp
18 röster

hatar ej Robert deNiro om en säger

Kakan 00:28 28 Jul 2014

skarmavbild_2014-07-15_kl._12.48.21.png
Hej jag har semester. Om ni vill kan ni kolla på Casino med Robert deNiro och Sharon Stone. INTE DÅLIG. När jag var 12 blev jag kär i Robert deNiro och det har inte riktigt gått över. Jag tycker fortfarande han är en asgöttig skådis och jag förlåter honom för alla kassa komiderier han gör nu.

skarmavbild_2014-07-15_kl._12.45.35.png

Sharon Stones stil i filmen är oslagbar

skarmavbild_2014-07-15_kl._12.26.46.png

Strular

skarmavbild_2014-07-15_kl._12.25.40.png

Här sätter Robban ner foten!

skarmavbild_2014-07-15_kl._12.39.54.png

Hejdå gullisar

Gilla:
upp
22 röster

om ni undrar

Kakan 08:25 22 Jul 2014

OM ni undrar vad jag gör i sommar;

ÄR LITE LEDIG, lyssnar och tar in detta på repeat:

00:53 Da TRUTH

tack det var allt

Gilla:
upp
31 röster

Feministisk filmsöndag tar EJ sommarlov!

Kakan 10:17 13 Jul 2014

Nu blir det lesbiskt! (who knew...)

När jag precis hade kommit ut fick jag en bok av en ny vän, Viktoria. Den heter Ficktjuven och jag frågade genast om den var lesbisk?! "Du får se!" sa hon, men jag fattade ju. Det känns som att jag skrivit om denna innan, men kanske om bokformatet. Ficktjuven är iaf den ultimata boken om en är intresserad av den vita överklassen i 1800-talets England. Sen kryddas historien av lesbianism och klassresa hit och dit, psykisk ohälsa, drama, sex och kärlek.

(no, we're just friends...)

11277317_gal.jpg
300fingersmith4.jpg

fsm.jpg

Trailern:

Sarah Waters har inte skrivit en bok, nonne nonne, hon har skrivit massa pangböcker. Förutom Ficktjuven har hon skrivit Kyssa Sammet som heter Tiping the Velvet på engelska. Ja Kyssa sammet förstår vi nog alla vad det betyder...

Hittar ingen bra trailer, men här e några goa bilder. Båda filmerna, eller serierna (om två avsnitt tror jag) är BBC-produktioner. Inte dåliga alls! För mig är lesbisk historia så himla viktigt, och detta är verkligen underhållande och intressant. och roligt. Asså victorian lezzies, strolling around. Tipping the Velvet är en historia om teatervärlden, också en klasskildring som Waters är jävligt vass på. Är du sugen, läs böckerna först, finns på både svenska och engelska. Jag har läst alla hennes böcker utom the nightwatch, den var för svår på engelska. Unna er!

2090388_l5.jpg
nan-and-kitty-mashers.jpg

mv5bmtu1ntqynjqxml5bml5banbnxkftztcwody0njqymq._v1_sy475_sx332_al_.jpg

 

Kram puss

Gilla:
upp
24 röster

Feministisk filmsöndag is on a roll!

Kakan 10:00 6 Jul 2014

Nu e det dags igen. Just nu ligger jag och solar vid en ekologisk pool i franska pyreenerna som ni vet. Äter kanske en ost, drcker ett dessertvin, gör 9 framåtvolter i poolen (det är mitt rekord på Lomma beach när jag var yngre...) och har semester. Men feminismen tar ju inte semester för patriarkatet vilar aldrig. Så i vanlig ordning kommer Feministisk Filmsöndag, även om den verkar ha varit ledig ett tag. 

 

SET IT OFF! Det här är en av mina bästa filmer nånsin. Queen latifah är med, och spelar lebb innan hon ens kom ut. Oroande övertygande om en säger så. Det är så snyggt, smärtsamt och ljuvligt. Det är systerskap och tårar och riktigt jävla heartbreak. Trailern är såklart väldigt avslöjande, men ni blir icke besvikna.

 

set-it-off_592x299.jpg

images.jpeg
hqdefault.jpg

Hallå tjejer

still-of-vivica-a.-fox-jada-pinkett-smith-queen-latifah-and-kimberly-elise-in-set-it-off-1996-large-picture.jpg

Som om dessa koola kvinnor inte var nog, så är det ju en vouges klassiska Don't Let Go som är the original soundrack till filmen. Svimma till. Stark film och stark låt. Videon inte minst.

Njut ut den ungdomar!

Gilla:
upp
32 röster