om ni undrar

Kakan 08:25 22 Jul 2014

OM ni undrar vad jag gör i sommar;

ÄR LITE LEDIG, lyssnar och tar in detta på repeat:

00:53 Da TRUTH

tack det var allt

Gilla:
upp
18 röster

Feministisk filmsöndag tar EJ sommarlov!

Kakan 10:17 13 Jul 2014

Nu blir det lesbiskt! (who knew...)

När jag precis hade kommit ut fick jag en bok av en ny vän, Viktoria. Den heter Ficktjuven och jag frågade genast om den var lesbisk?! "Du får se!" sa hon, men jag fattade ju. Det känns som att jag skrivit om denna innan, men kanske om bokformatet. Ficktjuven är iaf den ultimata boken om en är intresserad av den vita överklassen i 1800-talets England. Sen kryddas historien av lesbianism och klassresa hit och dit, psykisk ohälsa, drama, sex och kärlek.

(no, we're just friends...)

11277317_gal.jpg
300fingersmith4.jpg

fsm.jpg

Trailern:

Sarah Waters har inte skrivit en bok, nonne nonne, hon har skrivit massa pangböcker. Förutom Ficktjuven har hon skrivit Kyssa Sammet som heter Tiping the Velvet på engelska. Ja Kyssa sammet förstår vi nog alla vad det betyder...

Hittar ingen bra trailer, men här e några goa bilder. Båda filmerna, eller serierna (om två avsnitt tror jag) är BBC-produktioner. Inte dåliga alls! För mig är lesbisk historia så himla viktigt, och detta är verkligen underhållande och intressant. och roligt. Asså victorian lezzies, strolling around. Tipping the Velvet är en historia om teatervärlden, också en klasskildring som Waters är jävligt vass på. Är du sugen, läs böckerna först, finns på både svenska och engelska. Jag har läst alla hennes böcker utom the nightwatch, den var för svår på engelska. Unna er!

2090388_l5.jpg
nan-and-kitty-mashers.jpg

mv5bmtu1ntqynjqxml5bml5banbnxkftztcwody0njqymq._v1_sy475_sx332_al_.jpg

 

Kram puss

Gilla:
upp
15 röster

Feministisk filmsöndag is on a roll!

Kakan 10:00 6 Jul 2014

Nu e det dags igen. Just nu ligger jag och solar vid en ekologisk pool i franska pyreenerna som ni vet. Äter kanske en ost, drcker ett dessertvin, gör 9 framåtvolter i poolen (det är mitt rekord på Lomma beach när jag var yngre...) och har semester. Men feminismen tar ju inte semester för patriarkatet vilar aldrig. Så i vanlig ordning kommer Feministisk Filmsöndag, även om den verkar ha varit ledig ett tag. 

 

SET IT OFF! Det här är en av mina bästa filmer nånsin. Queen latifah är med, och spelar lebb innan hon ens kom ut. Oroande övertygande om en säger så. Det är så snyggt, smärtsamt och ljuvligt. Det är systerskap och tårar och riktigt jävla heartbreak. Trailern är såklart väldigt avslöjande, men ni blir icke besvikna.

 

set-it-off_592x299.jpg

images.jpeg
hqdefault.jpg

Hallå tjejer

still-of-vivica-a.-fox-jada-pinkett-smith-queen-latifah-and-kimberly-elise-in-set-it-off-1996-large-picture.jpg

Som om dessa koola kvinnor inte var nog, så är det ju en vouges klassiska Don't Let Go som är the original soundrack till filmen. Svimma till. Stark film och stark låt. Videon inte minst.

Njut ut den ungdomar!

Gilla:
upp
24 röster

Kakan

Prenumerera: RSS-flöde

Kakan Hermansson 31 år gammal och ett geni. Med många strängar på sin R'n'B-lyra har hon lett sin egen talkshow Kaka på Kaka på SVT, medverkar i P3s program om populärkultur PP3 och är färdig Konstfackselev.

I bloggen, som tar sin början i USA, skriver hon om bland annat hiphop, naglar, svenska Game of Thrones och feminism. 

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!