Huvudmeny

HOT HOT HOT & Zara Larsson

Kakan 16:40 15 Apr 2015

img_0167.jpgskarmavbild_2015-04-15_kl._16.25.01.pngskarmavbild_2015-04-15_kl._16.24.48.png

Lord have mercy! Jag fick den goa äran att ta mig ett låååångt snack med sångerskan Zara Larsson igår. På ett ganska fult kontor, lyxdukat med godis, frukt och jos och allt tjejer behöver (skoja) hade Zara och jag ett så jävla gött snack om bla Rihanna, Lady Dahmer, Usa, killar, manshat och internet det stora. Detta samtal kommer i text i en tidning nära dig om nån månad! Jag är verkligen så imponerad av Zara. Tänker på när jag var 17 going on 18... Herre gud. Denna skärpa och koolness, och inte minst brains, nä vänta vi får ej glömma rösten! Älskar att unga kvinnor kan vara så mångfacetterade och fatta att det e kool. Jag är verkligen tagen av hennes radikalitet.

Detta här är min bästa låt med Zara och här med en Beyinspirerad dans:

 

Ja och den här lilla detaljen hehe. I nya numret av ELLE finns ett reportage och extremt snygga bilder på mig. Även 34-åriga kvinnor kan vara mångfacetterade.

 

img_0151.jpg

ps. jag ser att många kommenterar det där om den sårade rapparen. jag läser inte kommentarerna längre, men tänker att ni reder er bra själva. PUZz

Den sårade kvinnohataren Mr Cool gråter ut

Kakan 13:32 12 Apr 2015

–Jag ville ju aldrig förstöra någons festival. Vissa skrev att de inte skulle känna sig trygga på festivalen om jag uppträdde där och då valde jag att hoppa av. Jag gillar ju ändå inte att spela live, säger Anton Magnusson till Sydsvenskan.

"Komikern" Anton Magnusson aka Mr Cool gav igår ett kortfattad besked på twitter att han ställt in sitt uppträdande på Emmaboadafestivalen. När festivalen offentliggjorde att Mr Cool var en av de bokade akterna skapades bla en facebookgrupp för att samla in en namnlista på de som motsatte sig Mr Cool på festivalen. Well well, inte så svårt att förstå. Med goda texter som innehåller både kvinnohat, funkfobi, homofobi och rätt och slätt hjärndödhet, reagerade många på bokningen. Här är ett exempel från en fräck låt han gjort:

Jag hatar kvinnor för alla är horor 
jag hatar bögar för dom är äckliga
jag hatar cp skadade idioter , för dom är cp
jag hatar negrar för dom är svarta, jävla svarta jävla idioter är ni bögar?
Kvinnor är skapade av gud bara för att mannen ska ha nått och knulla.
bögar är inte skapade av gud , gud hatar alla bögar och undrar vad dom vill?
Kvinnor är inte inkompetenta , jo det är dom jag bara skämmta.

Ja det är sjukt att Mr Cool ens har rappat så här länge, han e RIKTIGT dålig på att rappa, om vi nu får fokusera på det musikaliska också. Genom att titulera sig själv komiker försöker Anton Magnusson provocera genom att vara fullkomligt körd i huvudet, oldest trick in the book. Är det inte konstigt att en vuxen man försöker provocera på detta sätt så säg?

mrcool.png
"Provocerande" och dålig rappare 

Nu kryper således Anton till korset och meddelar att han aldrig ville förstöra någons festival. Undra just vems festival han inte ville sabotera. Kanske en heterosexuell, vit man som uppskattar värdelösa rhymes och inte så prövade hjärnor. Inte homosexuella män, inte kvinnor, inte rasifierade och inte människor med funktionsvariationer. På en bild i sydsvenskan är Anton porträtterad med seriös uppsyn, något förvånad kanske över vad han ställt till med. men han hävdar fortfarande sin rätt till humor och att provocera, för att det är så självklart och "fel". Jag tycker det här citatet säger allt:

"Det finns ju ingen som stör sig på homosexuella idag, förutom kanske några gubbar och tanter. Homofobi är ju så fel i tiden, så därför känns det roligt att skämta om det."

Att leva i Sverige i samtiden, dels med det politiska klimatet vi har men också med den historian, måste en vara totalt klippt om en inte har insikt i dessa självklara förtryck. Jag tror många försöker komma undan sin egen del i förtryck genom att säga, att det e väl ingen som tycker homosexuella är konstiga? Men det är total kunskapsförakt. Vi i hbtq-familjen berättar varje dag hur utsatta vi är. Rasifierade lider och påtalar detta om och om igen. Men ändå ska en vit, straight man "skämta" om detta, på våra villkor.

HUR kan Emmaboda ens boka en sån här akt undrar jag, men framför allt varför rappar han? Han e så sjukt dålig. Varför skäms han inte?

Läs mer: Emmabodas bokning av "Mr Cool" får folk att rasa.

När jag mötte en värre hudvårdsnörd än mig själv.

Kakan 23:49 8 Apr 2015

Igår besökte Elle mig, närmare bestämt skönhetsredaktör Mariah Ahlgren. Jag ligger i sånt extremt lä när det kommer till kunskap, nörderi och intresse när det kommer till Maria. Eh asså hon kan ALLT, hon vet allt och tycker det mesta är intressant. Det finns så många sånna i vårt lilla land. Elle gjorde ett besök i mitt badrumsskåp och jag fick prata om HUDVÅRD i flera timmar! Fy fan vad gött. Det är första intervjun i hela mitt liv där jag inte pratar om våldtäkt, hot och hat. Jippie! Reportaget kommer nån gång i framtiden. Tack Maria, jag lärde mig så sjukt mycket!!! 

kakan_2maria.jpg

foto Beata Holmgren och hennes grymma assistent Fanny <3

När hudvård blev ofeministiskt.

Kakan 20:44 6 Apr 2015

Jag bevakas inte bara av nazister eller random män som vill se mig dö, utan även av feminister som granskar varenda litet andetag jag tar, varje stavelse jag publicerar och varje bild på Instagram. Följer den inte till punkt och pricka vad just DIN feministiska övertygelse lyder får jag det hett om öronen. "Kritiken" låter sig icke vänta. Och då pratar jag inte om konstruktiv kritik, som när någon påtalar min vithetsnorm eller vad det nu kan vara. Nä, då handlar det om hudvård,  eller hur jag hälsade på en hund i tre sekunder i mitt tv-program, eller om jag synts på bild med någon. ALLT jag gör granskas.

Jag kan för allt i världen inte förstå hur nån kan ta sig friheten att skälla ut mig och jämföra mina 10 skrubbtips med att rekommendera bantning. BANTNING?

Jag vet att jag är den ofrivilliga queen av flaws, att jag har blivit ett ansikte för det tjocka, adhdiga och obekväma. Många stärks i det och hittar hem. Men det betyder inte att jag inte kan ha normativa intressen. Jag älskar hudvård. Läppstift också. Femininitet är inte farligt och jag gör vad fan jag vill utan att DU legitimt ska kunna claima att det förstörde din dag/hopp om feminismen/självkänsla. Nej, jag står inte ansvarig för nåt av dessa.

Jag ber inte om att vara din förebild. Jag "gråter inte inombords" för att jag har en blogg, skriver en bok, jobbar på P3, gör julkalendern och är konstnär. Nej, jag lägger en mask och umgås med mina vänner. Jag äter en god middag med min tjej. Ibland har jag asmycket ångest. Nä, det är inte "djupt problematiskt" att vara intresserad av hudvård och sedan prata om det. Människor aka feminister är mångfacetterade och Gud nåde oss om vi gör något som vi mår bra av.

Mina texter på den här bloggen handlar ofta om kvinnohat; våldtäkt, prostitution, kvinnomisshandel och annat triggervarnande. Om en läser min blogg vet en att jag är tydlig och det kan göra ont. Men just hudvård är inte det blodigaste jag skrivit om. Även om det var första gången en besökte min blogg förra söndagen stod det klart och tydligt att det handlade om skrubb. Är det jobbigt så hoppa över det. Låt fan inte mig ta ansvar för din ångest. 

Jag älskar mina bloggläsare, jag känner ett stort ansvar och älskar att kommunicera med er. Men asså, jag kan inte pleasa alla. Ni får helt enkelt plocka russinen ur kakan. Nästa gång blir det fuktmask. Håll till godo alla gullisar. 

Läs även Lisa Carlssons reaktion på Kakans text: "Jag sotar eyelinern, tar en selfie, lägger upp på Instagram och suger i mig bekräftelse".

Den Nya Kvinnogruppen - Radikal Vänskap

Kakan 11:25 30 Mar 2015

Tack alla goda glada (över 500 pers) som kom och slog besöksrekord i lördags på vår vernissage! Jag är utmattad och tom, som sig bör efter en utställning. Tack Foujan som invigde utställningen med ett riktigt starkt och ogenerat tal om vad radikal vänskap och solidaritet är. Tack för du klippte bandet i form av den svenska flaggan, tack för du finns och för att du är en av de viktigaste aktivisterna Sverige nånsin har haft. Och tack DNK I <3 u

Senaste inlägg från Kakan

Kakan

Prenumerera: RSS-flödeKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny