Huvudmeny

Rihanna just in

Kakan 16:18 23 Mar 2015

hej

Var på gympa idag. Chockad över hur gubbar beter sig, men log ändå lite. Äldre män, med skavanker som hålls ihop med olika skydd och gud vet vad, ställer sig heelt ogenerat i mitten av gymparingen. Kommer såklart sist in men går igenom hela klungan av kvinnor och ställer sig längst fram. Ok, dålig syn kanske tänkte jag. Nä tror inte det. Dom va också ganska dåliga på gympa. Som ni vet har ju cismän ganska dålig koordination, och detta har inget med BIOLOGI som många har bestämt sig för. Nä karlar behöver liksom inte ta ansar för sina rörelser, deras kroppar är norm i samhället, dom tar och får sin plats och behöver inte anstränga sig. Kvinnor och transpersoner måste hela tiden skapa sina egna rum, i total kompromiss till samhällets lagar och regler. Tass tass tassar fram.

Well iaf, Rihanna tassar ju inte direkt fram, hon har släppt två nya låtar från nya albumet <3 Ni kan lyssna på dom här! Förlåt, så trött efter min gympa att jag inte ens försöker hitta ett sätt på att bädda in.

Hejdå alla koola

 

Julkalendern 2015

Kakan 21:00 22 Mar 2015

Det är ju inte direkt en hemlighet att jag just nu gör mitt drömjobb, nämligen Julkalendern 2015!!!!

Det är en blandning av Historieätarna (med Lotta och Erik, samt Shima Niavarani och Olof Wretling och lilla jag) och riddare, trälar, kollektivhus, mat från 1000 år i Sverige och massa underbara barn. Älskar och beundrar barnen vi jobbar med. Jag e så imponerad av alla i crewet som jobbar med detta, har aldrig upplevt så god stämning på ett jobb som detta! Praise the lord för Karin af Klintberg! Och Palmer! Och ALLA! Tack Gud för att jag får lov att utvecklas såhär!

Karin säger att jag e oroväckande övertygande i alla roller jag gör, haha. Hittills är det sju roller, och fler ska det bli! I veckan var vi uppe i Östersund och gjorde 80- och 70-talet, jag och Olof spelade ett mysigt par.

Gå och se BANGAREN i Göteborg!

Kakan 18:04 17 Mar 2015

I can't force you, but... Missa fan inte chansen att se Evin Ahmads lide omtalade pjäs Bangaren den 7e april. Räds inte denna sortens kultur, fattar att en kan vara det, jag är tex ganska rädd för teater, men jag tror verkligen att Bangaren erbjuder nåt utöver det vanliga! Efter pjäsen följer en föreläsning av Salem Yohannes om bla maktstrukturer och normer i det svenska samhället. gå gå gå!! Köp biljett här!

skarmavbild_2015-03-17_kl._17.56.30.png

BANGAREN av EVIN AHMAD
+ EFTERSNACK:”DON’T TOUCH MY HAIR – SALEM YOHANNES”

Pris: 100 kr // Längd: 50 min // Kl 19.00
"Vi hajade verkligen det här med stil och mode, jag, Samra och Hulya vår standard outfit var: vit t-shirt, basketshorts, Intersport tofflor och matchade Intersport strumpor. Vi förstod aldrig grejen med att ha på sig tajta jeans och söta toppar om vi ändå bara skulle sitta på en smutsig bänk hela dagarna. Men dom som VERKLIGEN hajade det här med stil och mode det var: Linda, Sofie och Angelica."

Bangaren är en berättelse om vänskap, drömmar och att växa upp. Om hur en som ung ständigt på olika sätt försöker att "passa in", om hur makt fördelar sig i olika rum men också vad som händer när vuxenvärlden sviker.
Manus, regi och medverkan: Evin Ahmad

OM EVIN AHMAD:
Evin Ahmad går sista året på Skådespelarutbildningen på StDH och tar sin examen till sommaren. Hon har redan medverkat i en rad TV- och filmproduktioner. Just nu är hon aktuell i SVT:s nya serie "Blå ögon" och i "Aina 112" på TV 6. Under 2015 kommer hon att synas i Kjell Sundvalls nya långfilm ”I nöd eller lust” samt i de nya Beckfilmerna.
PRESS:
" När vi inte byggde på fasaden levde vi en vanlig vardag. Fast vanliga vardagar bland miljonprogrammen är ingen intresserad av. Vardagar äger bara medelklassen. Sen kom Evin Ahmad" Nabila Abdul Fattah, ETC

EFTERSNACK
20.10 - 21 Föreläsningen "Don't touch my hair" av Salem Yohannes. belyser maktstrukturer och normer i det svenska samhället , med fokus på afrosvenska kvinnor. Salems föreläsning utgår ifrån svart hår (afrohår) som en markör för ras precis som hudfärg och i sin forskning har hon följt sju svarta tjänstekvinnor i deras uppfattningar och erfarenheter av ett professionellt utseende till jobbet. 

OM SALEM YOHANNES
Salem Yohannes är statsvetare, entreprenör och dansare och arbetar som konceptutvecklare på SVT Nöje.

Samarrangeras med STADEN ÄR DIN.
STADEN ÄR DIN är ett mobilt kulturhus, som verkar för att bryta ner stadsdelarnas segregationsmurar.

På bröllop med Kakan- Mitt nya program!

Kakan 22:19 27 Feb 2015

i snart ett år har vi jobbat med det här sjuka programmet! När vi började förra våren trodde vi att vi utan tvekan skulle få välja och vraka mellan örti bröllop som ba FILMA OSS. Men det va ganska svårt. Folk va picky, vi va picky. Vi ville inte ha de "klassiska" bröllopen. Och jag är så glad för att vi fick de sex bröllopen vi fick! Jag har lärt mig så mycket, grinat och flabbat. Åkt upp på fjället i Norrbotten med fem jackor, åkt till ett vårvarmt England och ätit en go paj och burit 90 flaskor specialtillverkad champagne. Ätit så gott igen, lärt känna underbara personer, inte bara brudparen själva utan deras vänner och familjer. Ja ni måste kolla!

På ett extremt högt fjäll med fem jackor på mig!

toppen_niklas_forshell_kopia.png

Aldrig känt mig så kool som på en scooter

scooter_1_niklas_forshell_kopia.png

Med Kuldip och Emily på deras tredje fest. Där jag vigde dom. Nä.

emily_kuldip_kopia.jpg

Har inte direkt INTE lagt mig i andras brudtärnors glans.

kakan_7_bill_watts_kopia.png

 

Ok onsdag 4e mars, kl 20.30 på 2an. Tror jag! PUSS

Senaste inlägg från Kakan

Kakan

Prenumerera: RSS-flödeKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny