Huvudmeny

staycore lanseringsfest!!!!!!!!!

Kakan 14:26 31 Oct 2014

Mina koola kompisar Ghazal och Cristian Dinamarca har startat ett skivbolag. Både e koola dj's, Cristian är producent, Ghazal är it-girl sen hon var typ 15 år (true), och ja, båda är medlemmar i HAM CITY med Bella Boo och mig. Imorrn lördag har dom lanseringsfest!!! Gå på den you kool clubkid!!

webbflyer_staycore_finalversion.png

Ⓞ STAYCORE LAUNCH PARTY Ⓞ

///\\\\\/////\\\\\\\///\\\\\\//////\\\\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

• JAMMER (LDN/Boy Better Know)
• J-CUSH (NYC/Lit City Trax)
• KABLAM (Janus)
+
• DINAMARCA (Staycore)
• GHAZAL (Staycore)

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\
OBS OBS OBS OBS OBS
OBS! För att kunna komma in på festen + få adressen måste man osa på ---> http://staycore117.com/

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

Kom och fira lanseringen av vårt nya skivbolag STAYCORE tillsammans med världens bästa line-up:

• JAMMER (Boy Better Know)
Brittisk grime-MC slash producent slash dj slash legend. Medlem sen flera år tillbaka i kollektivet Boy Better Know bestående av bl.a. Wiley, Skepta och JME. Driver det omåttligt populära battlerap-konceptet Lord of the Mics. 
I höst är Jammer aktuell i en av Londons största musikhändelser; RBMA's culture clash, där Boy Better Know ska möta A$AP MOB i en slutsåld live-clash. 
http://lordofthemics.co.uk/
https://soundcloud.com/litcity/j-cush-skepta-jammer-live-at-lit-city-rave

• J-CUSH (Lit City Trax)
Dj och grundare av den hypade New York-baserade labeln Lit City Trax, som bl.a. uppmärksammats för sina släpp med footwork-kollektivet Teklife. Medlem i det elektroniska all-star-teamet Future Brown där även Fatima Al-Qadiri och Nguzunguzu ingår. 
I somras körde J-Cush tillsammans med Jammer och Skepta ett omtalat surprise-set på MoMA PS1 Warm Up.
https://soundcloud.com/litcity
https://soundcloud.com/future-brown

• KABLAM (Janus)
Resident-dj på den Berlinbaserade klubben (...gone label) Janus tillsammans med Lotic och M.E.S.H. Producent med en stor kärlek för nyskapande global klubbmusik. Spelade nyligen ett hyllat set på Berghain.
https://soundcloud.com/ka-blam
https://soundcloud.com/janusberlin

• DINAMARCA & GHAZAL (Staycore)
Skaparna bakom STAYCORE. Ingår sedan tidigare i dj- och klubbkollektivet Ham City tillsammans med Bella Boo och Kakan Hermansson. Dinamarca är aktuell som första artistsläpp på STAYCORE med en EP-release den 2 dec.
https://soundcloud.com/dinamarca117
https://soundcloud.com/staycore117

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

100 kr
22-03
18+
Billig bar, endast kontanter!

Glöm inte att osa för att kunna komma in + få adressen -> www.staycore117.com

/Dinamarca & Ghazal

Det är bara elände.

Kakan 23:51 23 Oct 2014

Vet ni. Världen e så sjukt ful. Den är ju det hela tiden. Jag försöker fylla mina tankar med olika ansiktskrämer, en go mask, det perfekta serumet, pelargoner och doftljus, men ibland är allt så kolsvart. Enligt Rosenlundstödet har gatuprostitutionen fördubblats i Göteborg på bara några veckor. I en artikel i Expressen beskriver en kvinna från Rosenlundstödet den vidriga terrorn som pågår nu. Jag känner mig maktlös och äcklad, alltså bottenlöst maktlös och yr. Prostitution finns för att män köper kvinnor och barn, men också män och andra personer med andra kön. Men mest kvinnor. 

Förra lördagen invigde Roxy Farhat och jag Borås Konstmuseums utställning Syster, med ett performance. Den finns inte filmad, den finns på bild. Performancet bygger bland annat på ett tal av Andrea Dworkin. Kanske borde jag spara det och chocka nån annan gång, men jag hittar inga andra ord för att förklara hur jag känner. Och hold it... just nu behöver världen NOLL PROCENT "sexpositiva" röster om hur prostitution är en kvinnas val osv. För de flesta är tortyren att sälja sin kropp till torskar som våldtar en gång på gång inte ett val. Den lögnen kan du spara till din klagosång.

 

Tack

Tack så mycket

Jag behöver lite vatten

Jag heter Andrea Dworkin och jag är mycket mycket glad för att jag är inbjuden hit. I det här sällskapet.

Jag uppskattar att vi pratar om det här på en internationell nivå.

Jag tror vi måste fråga oss frågan; varför älskar män prostitution så mycket?

Det gäller män till höger och det gäller män till vänster.

Dom globala proportionerna av trafficking uppvisar att män gillar att köpa och sälja kvinnor. Och att det finns en speciell kick i sex, där du kan betala någon och använda pengar som en symbol för slaveri. Jag tror att vad vi dealar med i prostitutionen är den mest grundläggande formen av makt. Det är stommen av makt och den säger; jag vill ha det, du gör det. Jag vill ha det nu, gör det nu.

Och sen bend over!

Och när nån har den makten, den makten är samma som kungar har i feodala samhällen. Och nu är det ALLA mäns makt, över ALLA kvinnor pga traffickingsystemen som existerar över hela världen.

 

Det finns uppenbarligen en tillfredsställelse i att förstöra mänsklig värdighet. Det finns en sexuell tillfredsställelse i en repetitiv personlig invasion i en person kropp. Du vet inte namnet på den personen och du bryr dig inte. Och hon är där för hon måste vara det.

 

Jag tycker prostitution är hjärtslagen av manlig överordnad. Om du tänker på det, så förekommer det dag in och dag ut hela tiden. Det är ett slående hjärta varje dag och natt överallt. Det finns i gathörn över hela världen, på bordeller över hela världen och på fotografier över hela världen.

 

Tillstånden för hur kvinnor som prostituerar sig; tänk på vad kvinnorna befinner sig. På gatuhörnen, bordeller är som burar för kvinnor, som är som dåligt behandlade djur. Och fotografierna gör kvinnan död, hon är tvådimensionell, det finns inget mänskligt kvar av henne.

Institutionen har en roll för alla kvinnor. Det är en institution av manlig dominans, där hela innehållet grundas på manlig dominans. Det handlar inte om oss som mänskliga varelser. Poängen är att det inte finns nån mänsklighet i förtryckets system. I systemet är kvinnor smuts. Och poängen med prostitution är att kvinnan är smutsig. Våra könsdelar är smutsiga, våra inälvor är smutsiga, och män som utnyttjar oss om och om och om och om och om igen gör oss smutsiga.

 

Och en del av tillfredsställelsen, en del av tillfredsställelsen är en del av erfarenheten av att kvinnor är smutsiga. Först är det den ekonomiska nyttan av prostitution, han är där och FÅR utnyttja henne.

Sen är det det romantiska äventyret, han är modig, han är ett äventyr, han går ut på dom där hemska gatorna och möter djävulen, och HON är jävulen. Och faktumet att nån var tvungen att misshandla henne, våldta henne, och sälja henne som en slav, lämna henne där, tar inte ifrån honom att han är den största, modigaste, tuffaste mannen i världen, när han köper en kvinna.

 

Att dela en kvinna med andra män, som männen gör när dom köper en kvinna liknar gruppvåldtäkt. Vad vi ser i prostitutionen, den förnedringen som kvinnan utsätts för, är en stor del av njutningen för män. Vi begår ett misstag när vi pratar om prostitution och prostituerade utan att inkludera manlig dominans. För inget existerar utanför den manliga dominansen.   

roxykakanboras.jpg

Feministisk filmsöndag; Ann-Sofie Back

Kakan 22:29 19 Oct 2014

Det är ingen hemlighet att jag avgudar Ann-Sofie Back, jag kanske inte är helt opartisk heller eftersom jag förekommit i en av hennes kampanjer. Men nu är det såhär att alla ni andra också kan börja avguda henne pga dokumentären om henne som finns på svtplay.

två gulliga på plåtning

skarmavbild_2014-10-19_kl._20.27.33.png

Ann-Sofie är askool och fräck, jag har den största av respekt för henne, hon känns så tvärtemot vad jag är och lite som jag skulle vilja vara mer. Hon är rakt på sak och allvarlig och inget fnuss, och så sjukt bra på det hon gör. Jag vet att många upfattar henne som ganska hård, och det gillar jag. Det verkar vara förbjudet om en är kvinna. Dokumentären följer verkligen henne, den kanske inte går in på djupet som person, men i hennes yrke iaf. Hon gör mode som jag respekterar och det är icke vanligt. Jag skulle säga att hon är min absoluta favorit i Sverige. 

Detta e verkligen en av mina bästa kollektioner, allt va chocksnyggt. Ann-Sofie ba jag hatar arbetskläder.

skarmavbild_2014-10-19_kl._20.17.58.png

Den här säsongens styling var underbar. Perukerna och glitterstenarna som var fästa på huden va så fina.

skarmavbild_2014-10-19_kl._22.10.45.png

Back har använt sig av "vanliga" modeller vilket verkar ha skavt i människors ögon. För mig skaver det när 17-åriga tjejer som väger 45 visar kläder och alla lajvar att det är normalt och låter det vara norm.

skarmavbild_2014-10-19_kl._20.19.30.png

För övrigt blir jag provocerad av att jag inte har den här klänningen. Men 2005 var jag ju crustare och hade bara kläder som jag hittat.

skarmavbild_2014-10-19_kl._20.19.22.png

Fult? NEJ.

skarmavbild_2014-10-19_kl._20.21.18.png

Hon säger saker som stämmer in väldigt bra på att vara konstnär, "man är aldrig klar, det kan alltid blir bättre". Och det är ju en känsla och verklighet som inbjuder till frihet men också hets och att aldrig va nöjd, att vara rastlös. 

För att sammanfatta. Back gör kläder där jag känner mig inkluderad, det händer nästan aldrig. Dels på grund av min storlek och dels på grund av hur jag vill sexualisera min kropp eller snarare inte. Jag e asglad att hon fick den där miljonen hoppas hos unnar sig nåt gött.

ALL HAIL

skarmavbild_2014-10-19_kl._20.13.32.png

Vernissage och ett performance

Kakan 12:07 17 Oct 2014

Imorn inviger Roxy Farhat och jag utställningen SYSTER på Borås Konsthall, det ska bli så himla kul. Jag känner mig verkligen stolt och nöjd, liksom lite så tuppig fast hönig att jag är med i denna utställning. Jag har också skrivit en text till utställningen. Det känns lyxigt att delta i samma utställning med sina vänner, och samtidigt skitspännande att inte känna andra som är med. Jag älskar att det finns feminister som en inte känner. Världen är stor.

syster_vernissage.jpg

Roxy och jag kommer göra ett performance på invigningen. Jag är ju keramiker och sysslar mest med lera, lite med video och då och då med performance. Jag har alltid tänkt att det inte ligger så långt ifrån mitt mediala jobb, att synas på tv eller höras på radio. Länge försökte jag separera konsten med med min mediakarriär, förmodligen för att de skiljer sig i status, men Roxy var en av de som ba NEJ KÖR. Jag tror jag var rädd för att inte bli tagen på allvar, men det verkar jag bli. Och nu är jag nöjd över att kunna verka i olika fält.

Perfomance är svårt. Men här har vi ett riktigt gött ett av Rashaad Newsome <3. Låt det ta lite tid!

Shade Compositions 2012 SFMOMA (27min. version) from RASHAAD NEWSOME on Vimeo.

Senaste inlägg från Kakan

Kakan

Prenumerera: RSS-flödeKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny