Huvudmeny

Feministisk Filmsöndag; GIRL HOOD & andra koola kvinnor

Kakan 09:00 16 Nov 2014

Det här är inte den nya filmen Girlhood som visats på Stockholm Filmfestival, utan en äldre med samma namn. Som vi vet är jag intresserad av historier om kvinnor, tjejer och hbtqi, och det här är en äkta bra film om just detta. Den inkluderar så mycket, det är smärtsam och rolig och tyvärr ganska kass kvalitet. Men om ni bara tänker att det e som ett vanligt VHS-format från 90-talet e allt ok.

Det är så sårbart på så många sätt, som att tjejerna sjunger "back that thing up", istället för originalversionen "back that ass up". Så gulligt att dom bara hört radioversionen. dessa hårda unga flickor, sjunger en censurerad version, då blir det så påtagligt, att dom inte har någon frihet, kanske inte heller nåt val innan dom åkte in.

PINK SARIS

Kanske har ni hört talas om Pink Saris? Jag blev helt golvad när jag läste om dessa för förasta gången. Det finns säkert massvis med dokumentärer och intervjuer med this pink crew, googla, streama, leta upp det, här är en trailer till att börja med:

Hitta din vrede, och ta hand om den. Ilska och aggression är excellenta vapen mot patriarkatet, rasismen och klassamhället. Va störig, bråka, ta ingen skit, ställ till med besvär. 

Den psykotiska musikupplevelsen

Kakan 16:41 14 Nov 2014

Jag är på väg till Göteborg med min koola tjej och ska uppleva något som jag längtat efter sen jag var mycket ung kvinna; musikalen KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA. Mina föräldrar gillade inte musikal, alltså dom har säkert ALDRIG varit på musikal, men liksom jag har dom många åsikter om allt. Who knew. Jag försökte hålla tillbaka mitt intresse för Kristina från Duvemåla, låtsades inte va intresserad, men sprang till Konsum och köpte Du Måste Finnas på cd-singel och lyssnade ihjäl mig, lärde mig texten och sjöng in den på en bandspelare med min syster. Sen spelade vi den baklänges och snabbt och grät av skratt. Men inombords grät jag av sorg, för att lilla Karin aldrig skulle få uppleva det där stora (mamma, jag vet att du läser, få inte dåligt samvete!!). MEN NUUUUU; i födelsedagspresent i maj fick min tjej alltså denna upplevelse i gåva av mig och hennes mamma. Och ikväll händer det! Jag var ju i London häromdagen och såg Book Of Mormon, en riktig sjuk musikal. Jag var underhållen men det högg inte till i hjärtat och jag grät inte en enda gång och det ska det göra. Jag kommer böla ikväll. 

kristinafr.jpeg

(Jag drar!)

Efter det ska jag springa till Pustervik och se Lorre rappa, gråta av stolthet över hans framgång. Har faktiskt lite svårt att förklara hur jag känner angående Lorentz och hans framgång, men stolt och glad är jag. 

lorre.jpeg

(vill krossa pgs gulllig och proffs)

Fram tills allt detta ska jag lyssna på Madi Banja, eller framför allt min favoritproducent nånsin, Vito Grasso <3 Vito har bl a gjort introt till Kaka på Kaka, Lorentz och M. Sakarias album, Lorentz solo och örtitusen andra briljanta saker, och kommer från La Vida Locashfamiljen precis som jag, Adrian Lux, Alexis Weak, Kocky, mm mm mm.

staycore lanseringsfest!!!!!!!!!

Kakan 14:26 31 Oct 2014

Mina koola kompisar Ghazal och Cristian Dinamarca har startat ett skivbolag. Både e koola dj's, Cristian är producent, Ghazal är it-girl sen hon var typ 15 år (true), och ja, båda är medlemmar i HAM CITY med Bella Boo och mig. Imorrn lördag har dom lanseringsfest!!! Gå på den you kool clubkid!!

webbflyer_staycore_finalversion.png

Ⓞ STAYCORE LAUNCH PARTY Ⓞ

///\\\\\/////\\\\\\\///\\\\\\//////\\\\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

• JAMMER (LDN/Boy Better Know)
• J-CUSH (NYC/Lit City Trax)
• KABLAM (Janus)
+
• DINAMARCA (Staycore)
• GHAZAL (Staycore)

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\
OBS OBS OBS OBS OBS
OBS! För att kunna komma in på festen + få adressen måste man osa på ---> http://staycore117.com/

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

Kom och fira lanseringen av vårt nya skivbolag STAYCORE tillsammans med världens bästa line-up:

• JAMMER (Boy Better Know)
Brittisk grime-MC slash producent slash dj slash legend. Medlem sen flera år tillbaka i kollektivet Boy Better Know bestående av bl.a. Wiley, Skepta och JME. Driver det omåttligt populära battlerap-konceptet Lord of the Mics. 
I höst är Jammer aktuell i en av Londons största musikhändelser; RBMA's culture clash, där Boy Better Know ska möta A$AP MOB i en slutsåld live-clash. 
http://lordofthemics.co.uk/
https://soundcloud.com/litcity/j-cush-skepta-jammer-live-at-lit-city-rave

• J-CUSH (Lit City Trax)
Dj och grundare av den hypade New York-baserade labeln Lit City Trax, som bl.a. uppmärksammats för sina släpp med footwork-kollektivet Teklife. Medlem i det elektroniska all-star-teamet Future Brown där även Fatima Al-Qadiri och Nguzunguzu ingår. 
I somras körde J-Cush tillsammans med Jammer och Skepta ett omtalat surprise-set på MoMA PS1 Warm Up.
https://soundcloud.com/litcity
https://soundcloud.com/future-brown

• KABLAM (Janus)
Resident-dj på den Berlinbaserade klubben (...gone label) Janus tillsammans med Lotic och M.E.S.H. Producent med en stor kärlek för nyskapande global klubbmusik. Spelade nyligen ett hyllat set på Berghain.
https://soundcloud.com/ka-blam
https://soundcloud.com/janusberlin

• DINAMARCA & GHAZAL (Staycore)
Skaparna bakom STAYCORE. Ingår sedan tidigare i dj- och klubbkollektivet Ham City tillsammans med Bella Boo och Kakan Hermansson. Dinamarca är aktuell som första artistsläpp på STAYCORE med en EP-release den 2 dec.
https://soundcloud.com/dinamarca117
https://soundcloud.com/staycore117

////////\\\/////\\\\\\\///////\\\\\\///\\\\\\//\\\\\///\\\\\\//\\\\\

100 kr
22-03
18+
Billig bar, endast kontanter!

Glöm inte att osa för att kunna komma in + få adressen -> www.staycore117.com

/Dinamarca & Ghazal

Senaste inlägg från Kakan

Kakan

Prenumerera: RSS-flödeKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Arkiv

Visa hela arkivet eller…Bloggar


Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!

Meny