Detta med träning är

Kakan 12:40 17 Jan 2013

Ja halloj. Jag och Julia Frändfors aka boss på Vita Baren på Spyan lovade er en träningsblogg. Alltså inte en blogg om hur mycket jag tar i triceps eller bröst eller hur länge jag sprang på löpbandet. För det första finns sådana bloggar, och jag är ganska ointresserad av att skriva om sånt, kan inget heller riktigt. Jag tycker också att när vi pratar om träning måste tala om all jävla skit som ligger bakom och som kommer till, speciellt när det handlar om kvinnor och våra kroppar. Frändfors och jag gick till Friskis i Hornstull och körde lite workout, efteråt satte vi oss ner och stretchade, samt hade oss ett litet snack om våra funderingar kring det här med att träna och bli svettig.

K- Jag har en automatisk panik till träning, att det ingår i min könsroll att jag måste va fräsch, härlig, smal och sund. Jag måste ta hand om min kropp, jag som är tjock. Jag måste verkligen ta hand om min kropp. Och jag har blivit väldigt; jag vill inte, fan skit i det samhället, jag får väl göra vad jag vill med min kropp, jag får panik inför att träna. Hur känner du?

J- Samma här. Jag har inte panik inför att jag inte kan prestera, jag kan springa. Men min panik är att folk kommer titta på mig på gymmet, att alla kommer tycka att jag är klumpig, att alla e så jävla fit och ba; men gud är detta första gången du tränar, har du börjat träna NU?

K- Är det första gången du är på gym då?

J- Ja men typ, andra eller tredje. Jag har ju rört på mig innan, men med dans och ridning, men det räknas ju inte.

K-Jo.

J-inte riktigt. Det är mer status att gå på gym.

K-Vad va det för dans?

J- Jazz! (båda skrattar till)

K- Jag gick också på dans när jag var liten, tills en tjej som jag dansade med skrek i duschen, "Asså Karin du e så jävla tjock". Då slutade jag. (Julia skriker till)

J- Det har jag lika mkt panik över, att stå i duschrum med 50 personer. Jag hatade det när jag var liten, jag skolkade alltid från gympan. Hatade prestationerna i att springa 60 meter och sånt. Jag kom alltid sist.

K- Jag kom också alltid sist, men hade inga problem med duschen.

J- Men du är ju nakenperson.

k- Ja det är jag men jag spelade ju handboll i 13 år och då fanns det liksom inga alternativ.

K- Mina ätstörningar eller vad en kallar det för har ju aldrig varit anorektiska, dom har mer varit att jag hetsätit och tröstätit. Och när jag började med min lchf-”diet” var jag rädd för att det skulle fucka upp mig, men det har bara blivit bättre. Jag måste äta ordentligt och ofta och mycket. Det är sund och den dieten förutsätter att en äter. Jag gör ju inte det för att gå ner i vikt, även om jag nu gör det och det är skönt på några sätt, men mest gör jag det för att det funkar bäst för min adhd. När en tar bort kolhydrater (som blir till socker) lugnar det min hjärna. Eller det hetsar inte min hjärna som mitt tidigare kolhydrat och sockerintag gjorde. Det är liksom ingen bra kombination.

K- Har du haft ätstörningar?

J- Ja lätt, många olika yttringar. Jag har aldrig haft ätstörningar där jag tränar och springer och bränner kalorier. När jag bodde i USA räknade jag kalorier, jag åt så lite som möjligt.

K- När du bodde på den där ranchen?

J- Ja. Då jobbade jag så mycket med kroppen också.

K- Var detta ngt du uppmuntrades till av någon i din närhet?

J- Ja, hon jag jobbade för, hennes dotter hade störd bulimi. Hon tuggade på en chokladbit och spottade ut den. Hon gjorde så med all mat. Hon brukade köpa tårta, så åt vi den ihop och efter det sa hon; nu ska vi kräkas upp det!

K- Gjorde du det också då?

J- Ja det har jag gjort. Men inte på den nivån att jag behövde söka hjälp, utan mer, ok då gör jag väl också det.

K- Men hur många tänker egentligen att dom måste söka hjälp?

J-Jag tänker att ätstörningar är som andra beroendesjukdomar, som tex alkoholism i den bemärkelsen att en hela tiden tänjer på gränserna och normaliserar ett beteende, och sen gör människor i ens närhet likadan. Speciellt med ätstörningar som är vår tids folksjukdom, men eftersom den mest drabbar kvinnor får den inte uppmärksamhet eller tas på allvar. Det är så vanligt att kvinnor är förslavade under den sjukdomen och blir pacificerade. Tänk på allt vi hade kunnat göra om vi inte skulle tänka på vad vi åt hela tiden, och den ångesten det ofta innebär att kontrollera det.

K- Hur tänker du på sambandet mellan träning och tänka på vad en äter?

J- Jag tror att om en nån gång har haft en ätstörning så kommer du alltid ha kvar någon slags ätstörning, eller en fuckad relation till mat. Och det får en tänka på när en tränar. Att en inte tränar för att bli smal, som en annan sorts störning, som ortorexi (personer som är fixerade vid en ”hälsosam livsstil”, tex av att träna mycket eller äta nyttigt, min anm). Det är ju en störning som är väldigt utbredd just nu, men som folk inte ifrågasätter, utan att det bara är status att träna mycket. Att det bara ses som att en tar hand om sig själv.

K- 2012 kändes verkligen som ett chockträningsår. Många i min närhet började springa och skaffa snygga och dyra träningskläder, personer som en kanske inte förväntade sig göra träningen till en sån grej. Mona Masri skrev ju en fantastisk artikel om träning och klass i Sydsvenskan (läs den HÄR) som ja tyckte satte fokus på rätt saker. Om mat och mathållning har med klass att göra, så har ju träning också det i allra högsta grad. Jag tränar ju för att jag måste vara stark. Som keramiker sitter jag ofta väldigt oergonomiskt och bär tungt, eller sitter och gör samma monotona rörelse i flera timmar. Jag vill också va stark i vardagen. Nu känner jag ett väldigt självförtroende för att jag har börjat träna, jag längtar liksom till gymmet. Jag har ju spelat handboll i goda 13 år och efter jag slutade med det har jag svårt att hitta ett normalt förhållningssätt till träning och min kropp. Innan gick jag till träningen några gånger i veckan, plus match, allt gick av bara farten. Sen stod jag där utan några andra referenser och tränade ingenting alls. Jag tyckte också att jag kunde unna mig själv att inte träna eftersom jag spenderat varje vecka sen jag var 7 år gammal med att träna och träna, föra träningsdagbok, styrketräna varannan dag och leva med handboll. Sen ba; inget. Jag tycker det har varit svårt att hitta en bra balans mellan träning, min hjärna och ett förhållningssätt till att äta ordentligt. Men nu verkar det gå.

Julia och jag efter ett häääärlig pass!

 

jktraning.jpg

 

 

 

 

 

 

Gilla:
upp
80 röster

Gala för Gaza <3

Kakan 12:28 21 Aug 2014

På måndags stundar stödgalan för Gaza, den heter rätt och slätt Gala för Gaza och är en solidaritetshandling för Palestina.

Biljetterna köper på billetto och det e skitenkelt. Ser ut såhär: tryck på den gula dekalen för att köpa. 200 spänn och allt går oavkortat till kampen för ett fritt Palestina.

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.09.15.png

INFO:

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.18.31.png

 

Gala för Gaza – vårt stöd och vår solidaritet till Palestina! 25/8 på Trädgården i Stockholm.Palestina har varit under illegal israelisk militär ockupation sedan 1948. Israel ägnar sig åt systematisk diskriminering av palestinier i Israel och på de ockuperade områdena Västbanken och Gaza. En institutionaliserad diskriminering som närmast kan liknas med apartheidsystemet. 

Under de senaste veckorna har våldet mot Gaza åter eskalerat. Gazas befolkning lever i en fullständig humanitär katastrof. Ca 2000 Gazabor har dödats, varav minst en fjärdedel barn, och ytterligare tusentals sårats. FN uppger att 70-80 % av de dödade är civila. 65.000 människors hem är sönderbombade. 
En halv miljon palestinier har tvingats till internflykt, där Israels blockad gör det omöjligt för dem att sätta sig i säkerhet. Gazas befolkning är fast i vad som har kallats världens största fängelse. Hela bostadsområden har utplånats. Sjukhus och skolor som fungerat som flyktingläger har beskjutits, med många döda som följd. 
Blockaden av Gaza gör att det råder akut brist på mediciner, vatten, mat och andra förnödenheter. 

Gala för Gaza äger rum den 25 augusti, på Trädgården under bron! Det blir en dag med workshops, föreläsningar, panelsamtal och tal. På kvällen intar en rad artister och dj:s scenen. 
Alla insamlade medel går oavkortat till International Solidarity Movements (ISM) verksamhet i Gaza.

Du kan redan nu stödja insamlingen genom ett bidrag till BG 5588-2732. Märk betalningen med "Gaza". Betalningsmottagare är ISM Sverige. Alla donationer går oavkortat till International Solidarity Movements (ISM) verksamhet i Gaza.

ISM är en människorättsorganisation bestående av palestinska och internationella volontärer. som sedan 2001 är verksamma i Palestina - på Västbanken och i Gaza. Genom dokumentation, närvaro och icke-våldsaktioner arbetar ISM för att stödja civilsamhället och för att uppmärksamma den illegala israeliska ockupationen. ISM är religiöst och politiskt obundna. 
ISM:s volontärer betalar med egna medel alla sina utgifter för resa, logi, telefoni, personlig utrustning, utebliven arbetsinkomst, försäkring, osv. Donationer används enbart för ISM:s infrastruktur, vilket i relation till aktivisternas insats motsvarar ungefär 10% av ISM Palestinas verksamhetsutgifter. Genom att donera till ISM möjliggörs därför en tiofalt större verksamhet i Palestina.

Bakom stödgalan står en rad privatpersoner med engagemang för en rättvis fred och ett självständigt Palestina. Galan är partipolitiskt och religiöst obunden. Alla involverade i Gala för Gaza arbetar ideellt. Under galan går hela inträdet och all vinst från barförsäljningen till insamlingen. 

Tveka inte att höra av dig med eventuella frågor till galaforgaza@gmail.com


 

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.19.53.png

Bla kommer dessa goa uppträda:

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.21.13.png
skarmavbild_2014-08-21_kl._12.21.04.png

skarmavbild_2014-08-21_kl._12.20.47.png

Vi ses där <3 <3 <3 ÄLSKAR detta initiativ <3

 

Gilla:
upp
10 röster

Mapeis nya låt!!!

Kakan 15:36 20 Aug 2014

mapei.jpg
Chef ChefssonNu släpper Mapei snart sitt hela album, här e en ny låt som visar på mångdimensionen i hennes konstnärskap. Tycker jag.

Hallå, ni såg Mapei på WOW va? Blev lite irriterad över att hon fick den där lilla scenen, men antar att den gav känsla av intimitet. Asså Mapei på scen, kan vi tala om detta? Kliver in i hatt och äger ut en hel festival. Rev dessutom av Don't Wait riktigt snabbt in i sitt framträdande, så extremt kaxigt, haha.

Brukar tjata om första gången jag såg henne. På rookiescenen på Hultsfred med Mackan Price i dj-båset. Ett par mockashorts som var höga i midjan, detta var alltså långt innan högt i midjan ens blev populärt. Skutta runt på scenen och lät oss alla veta att här e jag och ni har aldrig sett nåt som jag innan och jag är här för att ta över. Älskar också hur hon tagit över långsamt. Senare såg jag henne på en mindre scen, också på Hultsfred. Med Zhala som nån slags sidekick på scen. Minns att jag var helt mezmerized och jag tror fan Lilla Namo va med på scen och dansade...?!?! Tänk att en har fått följa dessa stars så länge!!!!

Gilla:
upp
38 röster

Starkt skoltobak

Kakan 12:00 20 Aug 2014

Såhär ska skolan va!!!!! OBS på min sista engelsklektion på gymnasiet recenserade jag en bo på detta sättet, men genom att sjunga en egenkomponerad text till Tracy Chapmans "Fast Car". Texten handlade dessutom om en kvinna som hade mördat en lastbilsschaufför. Och jag var inte ens lesbisk då haha (asså referensen till Tracy Chapman, denna uppenbara referens...). Då släckte jag ner hela skolsalen och tände overheaden, som fungerade som en strålkastare mot mig och sen sjöng jag för fulla muggar. Redan då kids, visste jag att et kontorjobb 9-5 icke va min grej. Fick VG på kursen.

 

Gilla:
upp
26 röster

Hunkarna.

Kakan 23:32 19 Aug 2014

killarna.jpg

Sparade denna bilden som "killarna". Nu har dom kommit. Sen var det bara simple psychology. Tjejerna allierade sig direkt med hunkarna för dom tycker dom är i samma liga. Det blev penetrationssex. 

Är det inte äckligt hur dom pratar om tjejerna som "sina"? Jag tycker det. För övrigt inte så mycket att säga om dagen avsnitt. Saknar Aina så det värker i bröstet. Och Samir. Kommer denna säsong bli lika stark som förra, är det möjligt?????

 

Gilla:
upp
38 röster

SKRIKER; Jean Paul Gaultier för Lindex

Kakan 13:34 19 Aug 2014

Fy fan, fick så mycket spratt i kroppen när jag såg detta. haha och jag ba "gillar inte mode". Känner också en stark oro äver att den där kimonon inte kommer bli min. Den västerländska kapitalismen äger mig. Det är hemskt. Men kolla så fint!!! Här e några smakprov!

s0000007184871_ps_f.jpg
s0000007192577_ps_d.jpg

s0000007190563_ps_f.jpg
s0000007190551_f.jpg
s0000007185038_ps_f.jpg
s0000007193348_f.jpg
diff_1248_w1441_50924_st_cutout.jpg

Gilla:
upp
41 röster

Ny paradise hotel

Kakan 01:35 19 Aug 2014

Nä vet ni vad. Asså vi i Den Hemliga Gruppen har peppat så sjukt mycket inför PH's premiär. Ja att det kallas PH kort och gott är bara nåt ni får deala med. Men så extremt många samtalsämnen kring detta fantastiska program, behövs inga långa utläggningar. Plus att Paradise Hotel... nä, det känns inte rättvist. Speciellt inte efter premiären, det va väl icke nåt paradis inblandat där överhuvudtaget. EW killarna?? Vem säger ens; "ikväll går ingen säker"? Hej våldtäktskultur. Usch killar borde förbjudas att dricka alkohol. RAMASKRI. Skoja. Låt det skrias!

Okej men Den Hemliga Gruppen kommer ni aldrig få veta vad den innebär eller vem som e med, men den har spelat såpass stor roll i mitt och ph's liv. Ikväll va vi uppe i över 500 kommentarer på den slakaste timmen i PH's historia. Nej, det va ingen sensation att killarna skulle fria och sen bla bla gifta sig imorn. VI HAR INTE TID att vänta på att smaskigheterna ska börja. Ta in några lebbar och bögar så det blir fart på stället, sluta va så sjukt hetero.

Ska tilläggas att jag saknar Aina och Samir extremt mycket, saker och ting blir inte som vanligt. Hur ska en nånsin kunna känna likadant för nån i nya PH?

Jag vill också dela mig mig av ett oerhört starkt konstverk som jag gjorde förra PH. Den heter kort och gott SAMIR.

skarmavbild_2013-12-16_kl._21.39.56.png

Måste sova bort denna ångest direkt. Hoppas på ett bättre avsnitt imorn annars stämmer jag tv3.

Gilla:
upp
50 röster

Är så extremt nominerad på BLOGAWARDS!!!

Kakan 23:55 17 Aug 2014

Hej det e jag. Asså jag e nominerad i BLOGAWARDS vad e det som händer????? Hur kom en radikal crazy feminist in på den scenen? Blev såpass glad!!!

skarmavbild_2014-08-17_kl._23.50.18.png

skarmavbild_2014-08-17_kl._23.50.03.png

Det e dessutom HEJ BLEKK som jag gillar mycket som också är moninerad, och två killar som sagt det som tjejer alltid har sagt, men ändå får mer uppmärksamhet. Slowly går vi framåt! Men ändå kul (ej ironisk)! Om ni vill rösta kan ni göra det här. Jag har även röstat på Zara Larsson, Hanna P som också e på Nöjeguiden och nåra andra koola tjejer. ÄLSKAR TJEJER!

hej då <3 <3 <3

Gilla:
upp
61 röster

Killar kan!!!!

Kakan 14:30 16 Aug 2014

Omg! Jag ska genast sluta lyssna på mina feministiska vänner, sluta läsa feministisk litteratur, sluta ta debatten och från och med nu följa gurun, den goa killfeministen Calle Schulman på hans resa i kampen mot ett mer jämställt samhälle. Och ja, jag ska helt enkelt bara skita i den där detaljen av stupid ass historieförfalskning, att låtsas som att kvinnor inte har förenat sig.

Var tror Calle att kvinnlig rösträtt kommer ifrån? Det var några män som satte sig ner och sa "killar, är det inte på tiden att kvinnorna också får rösta!?" Nä, det var det inte. Hur fan tror du världen ser ut? Öppna ögonen dj killhjärna och se att vi förenar oss varje dag och du ska hålla din antifeministiska käft stängd. Lyssna istället för att tala. Allt gott.

Gilla:
upp
246 röster

dj sommarpratarn nu vare dags!

Kakan 20:55 15 Aug 2014

Asså denna seriösa person, vem e hon?

kakansr.jpg

Detta skrev Athena till mig idag <3

skarmavbild_2014-08-15_kl._20.42.59.png

skarmavbild_2014-08-15_kl._20.43.05.png

Den enda recension jag letade efter!!!!!! 

Tack alla för era snälla ord.r kan ni lyssna!

LÅTLISTAN hittar ni här!

skarmavbild_2014-08-15_kl._20.48.03.png

måste understryka att det är DA LUNIZ som kör 5 on it remixen och ingen annan!

jag och min underbara producent och vän Agnes-Lo Åkerlind. Ni fattar inte hennes hjärna!!! Här spelar vi koola.

kakalo.jpg

Här e vi bara jävligt glada över att det e klart! Fick diplom.

kakalo3.jpg

Här sitter jag i studion och livear att jag spelar in, men jag e klar för längesen. Men ändå känsla i bilden, jag ba; LYSEKIL!!!!

kakansr2.jpg

hejdå!!!!!

Gilla:
upp
98 röster

KILLAR KAN (berätta för tjejer vad vi känner och upplever)

Kakan 15:16 11 Aug 2014

WOW är över och det var gött och sova i hotellsängen och dricka en go öl. Outkast va roliga och bra, jag grät och sen grät jag åt Robyn och lite år Mos Def. Jag tyckte sexismen var tråkig i Outkasts performance. Det blev ett jävla liv om konserten. Frågorna kretsade kring:

* "men vadå är du FÖRVÅNAD över att Outkast är sexister, du har väl lyssnat på dom, du vet väl vad dom står för? Det räcker ju med att kolla på deras skivomslag". Ok lilla GÖBBE. För det första, sluta va en hiphoprapnörd som måste runka fram i tid och otid att du ALLTID lyssnat på rap. Ja vi vet det nu, alla kan googla fram en fet röv eller två gigantiska tuttar på valfritt cd-omslag.

Och NEJ, jag är inte förvånad över att Outkast är sexister. Jag är inte förvånad över att hela världen är en äcklig sexistisk, rasistisk och homofobisk plats. Men jag blir fortfarande förbannad. Vad e det för argument, som att förvåningen skulle vara orsaken till provokation. Jeez Louise, jag är inte 12, nä jag e tydligen 33 som jag fyllde i torsdags och har en del på mitt lilla bord, i hjärnan. Även om jag VET att sexismen finns där, reagerar jag väl. Det är ju det som är det sorgliga, att vi är så vana vid den här sortens behandling, objektifiering, sexualiseringen och sanningen om att nä, kvinnor är först och främst sina kroppar. Inte nåt annat. Förvånad är jag inte men trött som ett as.

Trött som ett jävla as är jag på killar som ber kvinnor att inte reagera på sexism och det förtrycket vi utstätt för dagligen, hela våra liv. Som ber oss att "get the fuck out of here". Inte se en konsert med artister som vi ÄLSKAR och också samtidigt reagera på förtryck, utan bara hålla oss undan. Vet ni, det första jag tänkte på när jag satte foten på WOW festivalområde var; undrar hur många tjejer som kommer bli våldtagna denna festivalen. Antingen på området, på nån efterfest eller av sin pojkvän eller kompis hemma i sin egen säng. På Bråvalla för några veckor sen blev en ung tjej våldtagen MITT FRAMFÖR ÖGONEN PÅ FOLK av en man. Ja, jag kommer reagera på ALLT som bidrar till att en våldtäktskultur finns, allt som gör att vi är kropp och inte person, det som gör oss rädda när vi går själva på natten och obekväma på en konsert. VAD på under Outkastkonserten är en annan sak. 

Om vi är kvinnor som upplever obehag, påminns om dels en hel struktur men också en personliga övergrepp, under en konsert, ta inte ifrån oss vår sanning. Ta inte ifrån oss den verkligheten, förlöjliga inte oss och gör inte som alla andra män gjort i tusentals år; skriv inte om vår historia genom några arga tweets eller uttalanden. Det är så vansinnigt respektlöst och ofeministiskt. 

Vad fan e problemet med er?

Alltså, om ni inte ens kan solidarisera med oss över en hiphopgrupp, hur ska ni NÅNSIN kunna bidra till kampen?

PS. Att ni är STOLTA över att ni tycker såhär, säger såhär och vrålar ut era åsikter. Tänk att det finns så många killar som tycker dom själva är helt förträffliga, när ni inte är ett piss.

Gilla:
upp
250 röster