Salvan och Fjodor tar över Boqueria Torg

09:45 8 Sep 2014

Radarparet Salvatore “Salvan” Scappini och Fjodor Nikolajev tar från och med den 18 september över som nöjesansvariga på Boqueria, och framför allt Boqueria Torg. Ambitionen är att skapa en feststämning i galleriadelen av restaurangen. Duon kommer senast från en längre session som nöjesansvariga på Kåken


Vi pratade med paret om Stockholms första gin- och cavabar, att boka akter på känsla, och Anders Timell.

Hur kommer det sig att ni fortsätter jobba tillsammans?
S: – Jag älskar att jobba med Fjodor. Vi har bra dynamik och täcker upp för varandras svagheter.

F: – Jag är bättre på projektledning och att strukturera upp saker och ting.
S: – Sen är han bra på kreativa idéer. 

Och du är poster boy?
S: – Vi bokar 50/50 men Fjodor har bättre koll på musik, och jag bokar mer på känsla. 

Hur viktig är musiken här då?
F: – Viktigt. Vi har köpt in nytt ljud och ljus och kommer satsa på etablerade musiker och folk som jobbar med musik, typ producenter. Men vi kommer inte att ha någon särskild genre. Det kommer vara en blandning av regelrätta klubbar och DJ:s.
S: – Det är viktigt att ta sig tiden att lära upp folk också som man märker har ett stort intresse och engagemang på musik, precis som vi jobbade både på Spy Bar och Kåken

Om ni måste jämföra er med något ställe är det Boqueria. Vad kommer det bli för förändringar här?
S: – I restaurangen kommer det mest att vara detaljer, det är egentligen på torget som den stora skillnaden kommer att märkas. Vi kommer att förlänga kvällen där.
F: – Den största skillnaden är att det tidigare bara har varit ett after work-ställe. Nu ska vi satsa på kvällsverksamhet och fest. Vi kommer också att ha en gin- och cavabar. 

S: – Gin är fett populärt i Barcelona. 

Hur mycket kommer kommer ni själva att vara på plats?
F: – Vi kommer att vara här i princip varje kväll, det är jätteviktigt. Men vi är inte bara värdar, vi jobbar aktivt tillsammans med barpersonalen och servisen för att förfina stället. 

S: – Alla ställen behöver ett face. 

Finns det inte en fara med att bygga upp ett ställe runt profiler så? 
S: – Alla ställen har ett face, säg ett ställe som inte har det.

Obaren.
S: – Obaren har alltid haft Lorenzo

Det är väl inte så många som vet hur han ser ut? 
S: – Men hur många år har inte Obaren funnits, eller Riche.
F: – Riche har Anders Timell.
S: – Vi ser det här som vårt yrke, jag älskar att jobba med krog. Vi vill jobba med helheten på heltid, och då blir man en profil. 

Hur mycket kommer ni att samspela med restaurangverksamheten?
S: – Vi kommer inte att ha servering till klockan två, men vi har tagit fram ett par rätter som ska funka att dricka cava till i den miljön. Som Coca till exempel, en katalansk pizza. Sen har vi tagit in personal vi gillar också, både i baren och i servisen.
F: – I restaurangdelen står vi för musiken också, även om det är två separata delar. 

I en utomståendes ögon kan det ofta se ut som att Boqueria är det ställe i Moodgallerian som faktiskt drar folk, varför ändra på något som funkar? 
S: – Allt går bra till en viss tidpunkt.
F: – Vi kommer inte att förändra särskilt mycket i restaurangen och tidiga kvällar. Det är natten som kommer att få en roligare och festligare vibe.


Från den 18 september, alltså, kan dessa två hittas inne på Boqueria Torg i MOOD-gallerian, på Regeringsgatan 48.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!