Månadens krogprofil: Daniel Hermansson

15:11 31 Mar 2011

Om det har blivit på modet att bränna hutlöst mycket pengar på sin privata matlagning är Scandic Malmens barchef Daniel Hermansson något av en frontfigur för den generation av åttiotalister som hänger sig till frosseri av detta slag. Med åtta år i krogbranschen har Daniel blivit ett känt ansikte bakom Stockholms bardiskar med nedslag på såväl Berns som Obaren innan han hamnade på Lilla Hotellbaren. Men var går han själv helst ut och äter?

– Jag är väldigt dålig på det där. Önskar att jag kunde finna tid till att gå ut och testa mer. Men när jag väl går ut blir det ofta de säkra korten. Tillbehörstävling på Marie Laveau, fem små assietter på Sturehof, Spicy Tuna på Ljunggrens och burgaren på Oliver Twist med en kall obskyr öl som kostar skjortan. 
Du som lagar så mycket mat själv, finns det inte risk att man blir överdrivet kräsen?
– Snarare tvärtom. Jag tillbringar mycket tid i köket. Men det är inte för att jag tycker att jag gör det bättre, utan det är mer för att lära mig hantverket bakom det. Jag har nog lärt mig att uppskatta maten på krogen mer när jag vet hur jag själv kan få det att smaka.
Stämmer det att krogfolk är den värsta typ av gäster man kan ha?
– Nej, verkligen inte. Det finns ju alla sorter av krogfolk som jobbar med olika avdelningar av yrket och alla kan bete sig på alla möjliga sätt. Men vi är nog allihop mer eller mindre som lastbilschaufförer som tutar på varandra när man möts i trafiken, även om det självklart finns de som vill tränga en på motorvägen.
Hur mycket pengar lägger du på mat i månaden?
– Säkerligen inte mer än ett vanligt hushåll. Jag kan gå i en vecka och leva på maten på jobbet och käka typ glass hemma. Sedan känner jag för att laga mat och det brukar alltid resultera i trerätters vilket fan inte är billigt. Ska jag göra mat vill jag göra det från grunden. Gör jag en Biff Rydberg slutar det alltid med att jag lagar egen senap, värper mina egna ägg och odlar egen lök. Det är detta som gör att min matlagning tar en hel dag och alltid slutar med att vi äter pizza under tiden för att inte svälta ihjäl.

Lilla Hotellbaren på Scandic Malmen har öppet mån–sön 16–02.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!