Cooking with Kroon - Part 1: Béarnaise

Mattias Kroon 13:29 26 Aug 2008

Värm en liten kastrull på spisen. Värm en liten kastrull på spisen. Lägg i en tesked finhackad shallotenlök, femtio gram hackade dragonstjälkar, sjuttio gram färskt hackad körvel, lite tellicherry-peppar, en nypa salt och fyra matskedar vinäger. Reducera ner till en tredjedel. Ta sedan bort kastrullen från värmen och lägg ner fem ägggulor. Börja nu vispa såsen lugnt och fint. Tillsätt gradvis 150 gram smält smör och vispa mer och mer intensivt tills såsen börjar bli tjock. När smöret är väl integrerat i såsen pressar du allt genom en finmaskig sil. Avsluta med att tillsätta en matsked vardera av finhackad dragon och körvel, samt en knivsudd chayennepeppar. Servera inte såsen för varm, då skär den sig.
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!