Beerbliotek är internationella i två meningar

11:48 17 Dec 2014

Beerbliotek är en av bryggerierna som kommer att delta på Nöjesguidens ölmässa. Och bryggeriet vill att det ska kännas som att låna en bok på ett bibliotek när du dricker deras öl. Vi tog oss ett snack med bryggeriets Adam Norman. 

Beerbliotek är den sorterns bryggeri som inte bara är internationellt i den meningen att de säljer öl utanför Sverige, utan också i den mening att gänget bakom kommer från hela världen. Adam Norman från Australien, Richard Bull från Nya Zeeland, Darryl De Necker från Sydafrika, Anders Hedlund och Niklas Gustafsson från Sverige och Gary Mclachlan från England.
– Namnet kommer från vårt koncept. Vi brygger framför allt nya ölsorter, så när vi brygger en IPA gillar vi att leka med olika maltsorter och olika typer av humle. När du lånar en bok på ett bibliotek är det oftast en bok du inte läst förut, och när du köper en öl från Beerbliotek kommer det förmodligen att vara en öl du inte provat.


Hur många ölsorter har ni bryggt?
– Recept hundra är på gång just nu faktiskt!


Har ni någon signaturtyp av öl?
– Jag är inte så säker på att vi har en signaturstil eller signaturöl. Jag hoppas att vårt signum är öl utan defekter.


Vad tror du kommer bli nästa öltrend?
– Det beror på vilken marknad vi pratar om. Generellt tror jag att sur öl, och öl med mindre alkoholhalt kommer att växa under de kommande 12-18 månaderna. Men vem vet.


Vad kommer ni ta med er till Ölmässan?
– Det är en hemlis! Men med 100 procents sannolikhet kommer det att vara något nytt!


Hur ser ni på det ökande intresset för öl och bryggning bland allmänheten?
– Vi älskar att fler börjar brygga hemma, det är där så många börjar. Och det finns ingenting som säger att du inte kan göra grym öl hemma. Vi delar med oss av alla våra recept vid förfrågan. Och ju bättre öl som finns, ju bättre måste bryggerierna bli. Och det är en bra sak.


Hur ser könsbalansen ut i branschen?
– Det är fler och fler kvinnor i industrin. Från kvinnor som driver våra bästa craftbeer-barer som Mikkeller och Bishops Arms till anställda inom bryggningsindustrin på till exempel S:t Eriks, CAP och Mohawk. Och varför skulle det inte kunna vara så? Craftöl handlar om att att dela med sig av sin kunskap och passion. Där är alla människor jämlika.


Hur tycker du att svenska mikrobryggerier står sig internationellt?
– Vi har en så ung scen här i Sverige. Men som den växer kommer även kunskapen och hantverket växa bland bryggerierna. Vi har redan flera bryggerier i världsklass, och det finns ingen anledning att det inte skulle bli fler.


Nöjesguidens Ölmässa går av stapeln den 29-31 januari 2015.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!