Stockholm: Utgåva 2014-02

Samboskap i nöd och lust

"Nu är jag den som i millisekunder vill säga att jag hatar dig för att du vill äta köttbullar med spaghetti." Vad gör bostadskrisen mot kärleken?

Nya pengar, gamla fördomar


das-tystnad-tagning-rasism.jpg
Tystnad, tagning, rasism.

 

Det var en fantastisk fest i höstas som du inte var bjuden på. Inte jag heller. En maskerad med den italienska modegräddan, alltigenom exklusiv och glamorös, som gjord för att fotograferas och läggas ut. Temat var African Disco och någon var ett lejon, någon en giraff och flera av gästerna kom med blackface. (Om temat varit European Disco, hade de då kommit som dovhjort, grävling och rödhårig engelsman?)

Jag går vidare

Om exakt en månad flyttar jag för cirka tionde gången sedan jag kom till Stockholm för 14 år sedan. Denna gång blott en tunnelbanestation dock, till Mariatorget. Hur detta kommer att påverka mina matvanor? Inte nämnvärt tror jag, mer än att Bistro Süd, Morfar Ginko och Love Food Café kan vänta sig en något högre frekvens. I övrigt besöker jag gärna dessa ställen denna månad. 

Bäst just nu

 

1. Lilla Ego 

Västmannagatan 69, tel 27 44 55, lillaego.nu

Pyntade klubbväggar


quaydash.jpg

Quay Dash.

 

Att det under en lång tid har varit inne att se ut som en Erasmus-student har man förstått av ryggsäcken, denna tydliga markör på klubben. En väska som har blivit lika självklar som att ha matlåda på jobbet. Men varför? 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!