Sedan snart ett år tillbaka har krögarna Magnus Villnow och Henrik Norén hållit hov i den lilla och avskalade restauranglokalen precis vid S:t Eriksbron. Duon som har ett förflutet på restauranger som Rolfs Kök och F12 har valt att, som namnet speglar, sätta den gröna råvaran i fokus. Varje dag serveras tre rätter till lunch där åtminstone en är helvegetarisk. Det är enkelt, fräscht och lika avskalat som lokalens inredning.
Framgången har heller inte låtit vänta på sig, det är under prime time rejält tryck på de knappt tjugotal platser lokalen rymmer. Men ingen av de gånger vi antingen senarelagt våra planer, eller valt att ställa oss i kö har vi ångrat detta. Soppor på morot och blomkål med rostade pumpafrön, långkok på fläskkarré och lakrits. Nästa besök ger oss bakad rotselleri och brässerad oxbringa, förbannat enkelt och förbannat gott. Vi bryr oss ärligt talat inte ens längre om att kolla den dagsaktuella menyn i förväg. Jobbar du inte i kvarteren runt S:t Eriksplan? Ta det lunch, Gro har sedan en tid tillbaka även öppet på kvällstid och då går det dessutom att boka plats.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2014.