Pont Nouveau

Redaktion 15:46 26 Nov 2008

 Johannes Helje

Mattias Ljungberg tog OS-guld tillsammans med kocklandslaget 2004. Sedan tolv år har han dessutom drivit Tössebageriet och fick i förfjol utmärkelsen Årets Konditor. Mattias Ljungberg tog OS-guld tillsammans med kocklandslaget 2004. Sedan tolv år har han dessutom drivit Tössebageriet och fick i förfjol utmärkelsen Årets Konditor.

Nu har Konditor Ljungberg breddat verksamheten med den fransk-inspirerade kvarterskrogen Pont Nouveau på (hör och häpna) Nybrogatan. Lokalen är uppdelad i en restaurangdel och ett franskt bageri, eller patisserie, med fokus på choklad och avhämtning. Menyn har relativt få men väl genomtänkta rätter och till varje anrättning finns en vinrekommendation.

Den övervägande franska tonen flörtar en hel del med det asiatiska köket. Något som inte minst märks i kvällens höjdpunkter i form av långan med shiitakesvamp och spindelkrabban med wasabidressing. Varmrätterna ligger mellan två och trehundra kronor med några budgetalternativ såsom Biff Bourgogne och Fransk bondsallad. Till efterrätt vore det nog en dödssynd att inte prova ett urval av bageriets egna chokladpraliner. Personalen är till en början något övertänd, vilket kan bero på att restaurangen var helt nyöppnad vid vårt besök, men blir under kvällens gång allt mer sympatiskt avslappnad. Pont Nouveau är en högst angenäm ny bekantskap och den göteborgska ordvitsen var glömd och förlåten redan innan vi avslutade varmrätten.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!