Klara

Carl Reinholdtzon Belfrage 11:54 28 Sep 2005
[B]Hur många öl[/B] har man druckit på Klara? Två? Tre? Min relation till Klara kan egentligen bara beskrivas såhär: hela personalen och deras framtida generationer borde ställa sig på ett långt led och, en och en, tacka mig för att ha försörjt planeten Klara för all framtid. Låter det resonemanget arrogant? Säkerligen, men det är framför allt en komplimang. Vi, jag, du finner ju oss ständigt återkomma till krogen. Det har vi gjort så länge den funnits. Så även då den låg på Magasinsgatan. Och inte bara för ölen. På den gamla goda tiden spelade massa fina band och alla it-boys och it-girls sågs hänga mot den rustika inredningen. Så kanske inte fallet är nu, men på helger och varma sommarnätter på uteserveringen är det som om tiden hade stannat. På senare tid har Klara, rent matmässigt, siktat in sig på matteman från diverse exotiska platser, något som utmynnat i matkavalkader från Mexiko, Sydamerika och Medelhavet. Resultatet har varit skiftande och personligen saknar jag älghamburgare och Klaras tomatsoppa. På matsidan får Klara ett medelbetyg, på barsidan däremot har Adam serverat så många exotiska shotar, drinkar och viner under sommaren att han varit tvungen att skicka hem mig i en taxi. Gud välsigne dig, Adam.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.