Mona Masri <3 Sònar

Sonar-bloggen 19:43 18 May 2011

 

Text: Viktor Flarkell
 
Mona Masri är snygg, kultur- och nöjeskrönikor på Sydsvenskan, innan dess creddig programledare i P3 och Din Gata. Tillsammans med up and coming international dj Staffan Lindberg drev hon 2008/2009 bästa klubben Backlash på Babel i Malmö. Hon älskar snuskig r'n'b, ska jobba på Tankesmedjan på P3 i sommar och tycker att twitter är på skolgårdsmobbnings-nivå. På Sònar har hon varit och delar med sig av några godbitar.
 
Hej Mona! Har du något extra speciellt minne från dina Sònar-år (2008, 2009)?
En gigantisk svarttechnofest på stranden en timmes taxi utanför Barcelona. En annan fest i en undangömd, öde by vid foten av Tibidabo. Såg ut som Venedig, men utan stinkande kanaler. I byns "kärna": en fet technoklubb. Alla gick på MDMA (obs - ej jag) och när man gick ut för att ta luft stod folk i tomma gränder och pippade. Minst sagt vackert.
 
Någonting du ångrar och som bör stanna i Barcelona?
Att jag inte fick på en enda Sònar-grej trots att jag hade pressackreditering. Gick bara på off-Sónar. Fast nä, jag ångrar inte ens det.
 
Ska du dit i år?
Nä, tyvärr.
 
Varför är Sònar så populärt, och så bra?
Först och främst för att Barcelona är en underbar stad. Dagen efter festen köper man med sig mat och Estrella Damm och softar på beachen, istället för någon äcklig tältparkering à la Roskilde.
 
Finns det något liknande någon annanstans? Någon motsvarighet i Sverige?
Iceland Airwaves kanske? Jag ska nog dit i år. Om man bortser från musikinriktningen (och beachen) så kanske… Way Out West i Sverige? Det är en grym festival!
 
Kan man ligga på Sònar? Hinner man det?
Haha, vad är det för fråga. Ligga är väl alltid av intresse?

 

Fler blogginlägg från Sonar-bloggen