INGEN PERSONLIG VENDETTA

Emerentia 15:54 3 Aug 2011

På Slakthusets facebook pågår en debatt, Tova Wellton, skrev på deras wall att de borde boka fler tjejer. Till Slakthusets försvar sprang män, och några kvinnor, det pratas om att inte kvotera, om att inte få spela för sitt kön, om att det handlar om vara duktig, om att ha intresse. 



När jag började på Nöjesguiden skrev jag att jag vill se hur det låg till med jämställdheten på Göteborgs klubbar, inget gubbvälde att ta tag i, men en fördelning att se över. Det är viktigt tycker jag. Jag tycker att det ska vara jämställt. Jag tycker att det är viktigt att se att det finns strukturella skillnader i hur vi behandlar och behandlas beroende på kön.

Och

 det tycker Tova Wellton också, det handlar inte för någon av oss att själva få fler bokningar, det handlar om att få klubbarrangörer att se bortanför sina självklara val, sina vänner kring soffbordet, det handlar om att lyfta blicken och när de gör de, ge dem lite alternativ. 

Det är ingen personlig vendetta, det är jämställdhet.

Under Way Out West kommer jag tillsammans med bland andra Emma Finnkvist och LadyFest paneldebatta kring jämställdheten inom musikbranschen, jag har oroat mig lite över det, att det ska gå över styr, att jag likt det 15åriga jaget ska ställa mig upp och skrika och att någon ska kalla mig för fitta. För trots att det inte är det, är det ibland svårt att inte ta det personligt, jag är ju tjej, och det låter ingen mig glömma.

Men jag ska försöka, tills dess ska jag räkna och vrida och vända på siffror och statistik och DJnamn.

Ikväll spelar jag på Scandic Malmen. Alla är välkomna. Det är jämställt i DJbåset. 


Fler blogginlägg från Emerentia