HEJ OCH VÄLKOMNA, SPECIELLT ALLA GÖTEBORG NONSTOP-LÄSARE OCH SKRIVARE OCH NI NYFIKNA

Emerentia 11:33 12 Jul 2011

 Hej,

det har var egentligen inte presentationen jag tänkt mig, jag hade tänkt inleda med att berätta saker om mig själv, som färgen på min tandborste, eller lite om min kille. Nu blir det inte så, vi börjar på ett helt annat sätt.
Emerentia Leifsdotter Lund heter jag, och för någon månad sen blev det klart att jag ska börja jobba som klubbredaktör för Nöjesguiden i Göteborg. Sen höll vi det hemligt, redaktörs-Rasmus, och jag, så att ingen visste, och för att förra redaktören skulle få avsluta. För en vecka sen berättade jag för alla mina kompisar på Facebook att jag fått ett nytt jobb. Det kom gratulationer från höger och vänster, mamma och pappa skålade i köket och jag satt mest och funderade över vad jag ville göra av mitt redaktörsskap. Det gick ganska fort att bestämma sig. Rättviseförmedlingen startade med en lista på kvinnliga DJs i Stockholm. Jag ville göra något liknande. Jag ville se över alla inbjudningar och klubbar jag går på, och se hur det ser ut med statistiken i min nygamla hemstad.
Jag skrev det på Facebook, samtidigt som jag skrev att jag skulle börja på Nöjesguiden. Det jublades igen, inte lika högt, men nästan. Mamma och pappa skålade igen.

Igår publicerade Göteborg nonstops grundare och redaktör Marcus Persson, ett inlägg om HITZ på Jazzhuset där jag spelar på lördag. Han inledde med att meddela om mitt nya jobb. Och så fortsatte han, om att jag ska ta itu med gubbväldet, att jag ska vända på stenar och att han önskar mig lycka till.

Emerentia Leifsdotter Lund är enligt uppgift ny klubbredaktör för Nöjesguiden. Som klubbredaktör har hon ryktesvis gått ut hårt med föresatsen att göra upp med gubbväldet på Göteborgs klubbar.
Det tycker vi på Göteborg nonstop är väldigt fint, och önskar henne lycka till. Dvs att hon hittar något överhuvudtaget. Trots allt vimlar det ju av kvinnliga klubbarrangörer här i staden. Men hon kanske menar på Dubliners?”

Jag besvarade det.
Ja, jag kommer inte sitta på min post som Klubbredaktör och prata om hur bra allt är i klubbsvängen, för jag tycker inte att det är alldeles fantastiskt hela tiden.
Och ja, jag är brinnande feminist”
Och han började kommentera.
Vill du skriva och är bra på det, mejla info@goteborgnonstop.se
E
merentia hade nog inte platsat, dock. Man måste kunna skriva.
En disciplin som NG alltmer övergett med åren, jag saknar salig Örjan Hulthen och t.om CRB. Skämmes”
 

Där är vi nu, mitt i ett bloggkrig, som Marcus själv beskrivit det innan.
Välkomna till min blogg.
Ni får en bild på mig också, så att ni nya förstår hur jag ser ut. Bilden är inte från idag, nu är det sommar och jag har lite fräknar. 
 

 

 

Fler blogginlägg från Emerentia