TV4 PLAY

Calle Schulman 11:25 16 Apr 2010

TV4 PLAY. Vilket skämt det är ändå. De tomtarna där borta har ju inte fattat nånting av hur saker och ting fungerar på nätet. Chefen heter Mattias Fyrenius och tar varenda chans att skryta och skrävla om sin tjänsts förträfflighet. Det är roligt, eftersom hela TV4s PLAY-satsning är skit. Det här är varför:

- Bilden är kass. Upplösningen räcker inte för att köra fullskärm. Så man tittar i litet format.

- Det är för mycket reklam. Alldeles för mycket. Det spelar ingen roll om ni inte får affären att gå ihop. När ni har så mycket reklam stänger jag av. Man kan inte ha två reklamavbrott med fyra spottar i varje i ett program som är 22 minuter. Det funkar inte så på nätet. TV4 PLAY måste lära sig att få in pengar på annat sätt. Och nej, jag som tittare tänker inte betala ett skit.

- Programmen tas bort efter en vecka och läggs in i nån tramsig TV4 Anytime där de på allvar förväntar sig att massan ska betala pengar för att titta på programmen.

- Ingen verkar jobba aktivt med sajten. När Solsidan hade uppehåll lades ingen information ut på sajten. Folk skrek i kommentarsfältet och undrade var programmet var. Ingen på TV4 svarade.

Mattias Fyrenius! Ge inte upp. Men gör om hela tänket. Titta på TV3 PLAY. De gör något bra. De verkar fatta hela grejen. Och de verkar få affären att gå ihop utan att misshandla användarna. För det är det som är så underbart med den här nya tiden. Det är vi användare som bestämmer. På nätet är allt på våra villkor.

Fler blogginlägg från Calle Schulman