Robban!

Calle Schulman 08:07 13 Apr 2010

Fem över sju började de tömma glas här i huset. Det dånade som jag aldrig kunde föreställa mig att något kunde dåna. Och jag vet inte hur det ligger till, men är det inte till och med olagligt att väcka folk så tidigt?

Och vad är egentligen grejen med högljudda yrken och deras arbetstider? Hur kommer det sig att just glastömmare måste börja jobba så satans tidigt? Nu när jag tänker efter finns det ju ett mönster i det där. Ju högljuddare ett jobb är desto tidigare drar de igång. Och ju tystare ett jobb är desto senare.

Returglasarbetare: 07:00
Byggarbetare: 08:00
Mediearbetare: 09:00
Banktjänstemän: 10:00
 

Men det tystaste av alla yrken - P-lisor - vandrar dygnet runt. I tysthet. Som Mårran.

Minns ni förresten Robban? Jag skrev om honom tidigare. Han gjorde sig ett namn här i Hammarby Sjöstad med sin 250-decibells slagborr. "250-decibellarn". Väckte hela området på en given signal med ett JÄVLA liv. Aldrig en minut senare än 08:10. Han fick ju en varning av platschefen en gång. Försov sig, gjorde han. "Folket ska upp!" sa platschefen. "Det är ditt jävla ansvar att väcka röven ur alla tidigt som fan".

Men han hade ju en del problem med spånken. Det var inte ovanligt att han tog en sväng förbi Systemet efter jobbet vid 14-tiden. En sju-åtta Falcon Extra Stark. Fem-sex Kopparbergs Cider. Kanske rundade han av med en flarra California Red. Hem till katterna. De åtta katterna hemma i lägenheten dömde honom inte. De förstod honom. Eller det gjorde de inte alls. Men de hade i alla fall vett att hålla käft. Och var det någon som jamade fick han en åktur in i elementet. "Ajöken kattjävel! skrek han.

Kanske fick Robban sparken till slut. Kanske saknade han att väcka folket. Kanske öppnade det sig en möjlighet på Returglas? Robban is back!

Fler blogginlägg från Calle Schulman