Misstaget av mig

Calle Schulman 17:19 2 Jan 2010

Jag lade ut fel krönika senast här i bloggen. Den jag publicerade är inte tryckt ännu. Jävla idiot-misstag. Men jag har bett om förlåtelse. Och Karin Nordin, som är chefredaktör på SOLO var snäll.

Hur som helst. Här är den jag skulle ha publicerat.

Det var länge sen jag fattade att tjejer inte klär sig för att vara fina för oss killar, utan att tjejer enbart klär sig för andra tjejer. Allt handlar om statusmarkörer. Att visa de andra tjejerna att man minsann har läst senaste Vogue eller vad det kan vara. SOLO kanske. Om de där markörerna sen råkar se ut som skit spelar ingen roll – ni har ändå visat att ni är med i matchen. I vilket fall som helst skiter ni hur som helst helt i vad vi killar tycker. Trist, tycker jag. Men jag känner att det är på sin plats att en av oss killar tar klivet fram och gör er uppmärksamma på att er jakt på fashion kanske har gått lite för långt.

Jag har pratat runt lite med mina vänner. Och här är vad vi kom fram till angående vad ni har på er nuförtiden. Tycker vi går igenom det grej för grej, så kan vi tjafsa sen.

- Uggs. Det finns liksom inte så mycket mer att säga om dem än att de är svinfula.  Jag tar det igen. Svin. Fula. Ser ut som att ni kört ned fötterna i en Skogaholmslimpa. Eller kanske ett lantbröd. Skitsamma. Fult är det.

- Ballerinas. Jag känner inte en enda tjej som inte ”älskar” sina ballerinas. Helst kommer de från Lanvin, har jag lärt mig. Visst, det kanske är fint. Om man går på dagis och vill poppa till sina kina-skor genom att göra dem blanka.  Jag tänker mest på ”fruktstund” eller ”vila” när jag ser en tjej med ballerinas.

- Tights.  Jag blir generad varje gång jag går på stan och träffar på en tjej med tights. De är liksom så… avslöjande. Ni kanske tycker att jag överdriver nu, men i mina ögon kan ni lika gärna gå omkring med trosor.

- Oversize. Vad är grejen med att ha på sig saker som är alldeles för stora? Varför vill ni inte ha kläder som passar? Jag blir alldeles matt när jag ser tjejer med kolossala stickade koftor som släpar i backen. Jag tänker Paddington. Och sjukhus. Nattsärk.

- Louis Vuitton. Min mormor hade det. Väska, resväska, plånbok – rubbet var LV-märkt. . Jag tycker det är svar nog. Varför vill man klä sig som en gammal tant? För i killars ögon är det just så. Ett märke för gamla tanter. Vi gillar inte det.

- Kil-klackar. Vet inte riktigt varför, men vi killar tycker bara att det är rätt så fult.

- Tunikor.  Det känns mammigt. Man väntar liksom bara på att tutten ska fällas fram och mjölkas. För killar är tunikor något man har på sig antingen när man är  gången över tiden eller när man är på medeltidsveckan på Gotland och dricker mjöd.  We dont like it.

Skinndetaljer. Det sätts ”skinn” på varenda jävla plagg nuförtiden. Och vi killar associerar det bara till jeans med färgglada tryck och resår i midjan. Det FUNGERAR inte! Det är bara jättefult. Samma sak med paljetter. Ser bara obekvämt och ganska farligt ut. Gör det inte ont?

Arg på mig nu? Känner du dig kanske lite träffad? Det sved lite? Ingen fara! När man kommer med negativ kritik ska man alltid sluta med en uppmuntran. Här kommer ett gäng grejer vi killar gillar och går igång på.

- Blå mascara. Sjukt läckert. Tänker på Lena Endre när hon var med i Varuhuset. Eller på Magica de Hex, som ju också var rätt så het. Hon var min första sexuella fantasi, as a matter of fact.

- Vråltight t-shirt utan bh. Herregud. Om ni går omkring med tights kan ni väl ha motsvarande överdel?

- Halterneck. Varför har ingen såna längre? Supersexigt ju.

- Illrött läppstift. Samma färg på naglarna. Och dräkter.  Kanske med en färgglad scarf till?

Så jag antar att vi vill att ni ska se ut som mamma gjorde när vi var små. Men som sagt – det skiter väl ni i.  Nu vet ni i alla fall vad vi tycker.
 

Fler blogginlägg från Calle Schulman