Fiskjävlar

Soran Ismail 12:01 13 Nov 2012

Nu har det kommit till det här. Expressen, framförallt, tvingar mig till det. Att jag måste använda Sveriges sämsta blogg till att skriva någonting seriöst. 

Fan. 

De drar upp det över två år gamla tjafset med SDarna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling, en sen sommarnatt på Kungsgatan i Stockholm. När de ringde mig med informationen att de hade nya uppgifter via nya vittnesmål så var min ställning tydlig: Jag har inget mer att säga. Ni får göra som ni vill såklart om ni skriver om det här eller inte, och jag vet inte vad ni har fått fram. Men jag har inget mer att tillägga. 

Sedan följde en diskussion om vilka följder det här har fått innan, och kan få för framtiden. Det var inte en regelrätt intervju, utan snarare än diskussion om artikeln. Jag sade också uttryckligen att jag inte ville uttala mig mer i frågan, för min del är det utagerat. Allt jag har att säga finns i olika videoklipp som jag har lagt upp på youtube. 

Jag citeras: - De ska ha kallat dig babbe? "det var det lindrigaste de sa". Det jag syftar till i hela diskussionen, för det är vad det är och inte en intervju, är att om de nu har sagt "babbe" (minns ej) så är det ingenting i relation till den retorik och politik de framför dagligen. Det finner jag mycket värre än om de eventuellt sa "babbe" i tjafs. Men i text framstår det som att jag hävdar att de endast stod och hävde ur sig rasistiska glåpord. 

Jag har framfört mitt missnöje till Expressen och sagt att jag tycker de ska ta bort allt jag har sagt för jag ville inte att det skulle skrivas. Det var en diskussion, inte en intervju. De nya vittnesuppgifterna räcker fint, tycker jag. Men de väljer att ha kvar det. Fine. Det är naturligtvis deras beslut. Slarvigt av mig att tro att man kunde skilja på diskussion och intervju. I framtiden föreslår jag dock att journalister isåfall bör börja varje samtal med "det här är en intervju. Allt du säger kan och kommer att användas emot dig i en tidning för att generera fler klick, och således mer pengar. Har du förstått?" Sen tar man det därifrån. 

Och det är såklart en sådan dag då media vill bråka på flera olika håll.

Efter sommarpratarna igår:

Hur är med mellan mig och Camilla Henemark? Det verkade som att ni var oense, vad klipptes inte med? Blev det dålig stämning? Är ni ovänner nu?

Efter fotbollsgalan: 

Känsligt med Bosse Hansson? Du drev med Bojan och han svarade med en tweet, är han arg nu? Är ni ovänner nu?

 

Ps. förstått att SvFF tydligen inte gillade att jag snackade om Bo. Tydligen inte Bo heller. Bra. Hade varit konstigt annars. Det är helt ok. Men boka inte mig då. Vill ni ha någon som bara stryker medhårs så finns det många sådana komiker i Sverige också. Som är kul. Boka dom. Ds. 

Och så den här SD-grejen igen. 

Så sluta bråka med mig nu. Jag måste jobba. Som tur är så är det dags för TSKNAS-inspelning (google it), så då har vi något att snacka om i alla fall. 

Ska göra mitt allra bästa för att slippa skriva saker här i framtiden. 

Kram 

 

EDIT: Nu har Expressen lagt ut videobevis kring vad som hände den kvällen, och således ringer såklart media igen och vill ha mina kommentarer. Men det jag sagt står kvar. Jag har inget mer att säga om detta i media. Bara att avsluta detta med att citera Almqvist själv "Sanningen kommer alltid fram".

Edit igen: Jag har sagt att jag ej kommer kommentera filmen och det som hände den kvällen mer än jag gjort tidigare. Det är jag klar med. Däremot har detta nu blivit så pass stort, och så pass många som frågar, så jag vill ge mitt perspektiv på efterspelet. Det kommer göras i en debattartikel i Expressen i morgon. Och sedan tv4 kl 06:45, P1 07:18 och SVT 07:43.

Och just det: tack för all kärlek!

Kram igen

 

Gilla:
upp
449 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

61 kommentarer

 1. Bild för Betty
  Betty

  Tänk att aldrig expressen kan sluta skriva skit, för det första så var du rolig igår och om de du nämnde inte kan ta det så synd för dom då, för det andra så är du en skön snubbe med eller utan skägget har gillat dig sen parlamentet så skit i de där idioterna som BARA MÅSTE skriva skit för att dom inte har nå bättre att skriva om. U ROCK MAN FORTSÄTT ATT VARA DEN DU ÄR

 2. Bild för malin
  malin

  Fast att säga att ljudet inte gick fram genom tvrutan igår på fotbollsgalan känns ju rätt löjligt. Varför bara inte stå för att det inte gick så bra? Applåder och hurrande åt Zlatan gick ju tex fram väldigt tydligt, blev det plötsligt sämre ljud från publiken när du gick upp? Har vänner som var på galan som sa att de intet var mycket skratt live heller.

 3. Bild för Sandra
  Sandra

  Fuck´em. Du är bäst.

 4. Bild för Soran Ismail
  Soran Ismail

  Malin: visserligen stor skillnad på ren hyllning till någon när hen får pris och på kommentarer i ett tal. Och jag tänker inte gå i polemik med dig här, du har rätt. Det var rätt löjligt av mig. Har åtgjärdat nu. Men även är väl löjligt. Lose-lose.

   

  Tack Sandra och Betty!

 5. Bild för Jag
  Jag

  Jag var där och jag hörde många hjärtliga (och ljudliga) skratt under Sorans framträdande. Lustigt hur olika man kan uppfatta saker och ting. Du lyfte verkligen kvällen Soran, tack!!

 6. Bild för UncleBob
  UncleBob

  Jaha Soran? Vad är det för fel på Youtube nudå? Du var ju så kaxig på tuben ända tills du fick svar på tal av Erik Almkvist. Du vet videon där dina lögner avslöjas och din kompis blir omhändertagen av polisen? Inte?
  Härt är länken http://youtu.be/IdFDhaYTPkY. I ditt första klipp vidgår du att OG-killen är din kompis, men det dementerade du i nästa klipp. Herregud Soran, så jävla billiga lögner. Du försökte sätta dit Erik Almkvist och Christian Westling men blir istället ÖKÄND som den standuppare som har kontakter med förortsmaffian och OG. Det måste svida i hjärtat när polisen kom och plockade din polare? Erik och Christian var oskyldiga trots dina lögnaktiga påståenden. Det hade du inte väntat dig va?

 7. Bild för amok
  amok

  Haha! Bra timing där, Unclebob! Nått säger mig att du INTE kommer att komma tillbaka och kommentera igen efter Expressens artikel idag!

  PS. Bob, för alla som inte har skygglappar på sig så var det väldigt uppenbart redan från början vem som ljög i den här affären.

 8. Bild för Nathalie
  Nathalie

  Du ar bast, Soran. DU har sa manga, alla vettiga faktiskt, bakom dig! Kram!

 9. Bild för Lina i Finland
  Lina i Finland

  Vill bara säga att jag tycker att du är så bra, Soran. Hörde ditt sommarprat, såg dig i Sommarpratarna och har givetvis sett dig i många andra sammanhang. Jag gillar ditt slagfärdiga men respektfulla sätt att stå upp för de självklara värderingar som ett samhälle måste bygga på. Tack för att du tar "striderna" på ett sätt som många inte skulle kunna eller våga.

 10. Bild för Aron
  Aron

  HELT sjukt alltihop. Heja Soran! Bu för rasistmobbare!

 11. Bild för Anna
  Anna

  Stefan Månsson - exakt vad menar du med att Erik och Christian är oskyldiga? "Det hade du inte väntat dig va?" Lol.

 12. Bild för Anna
  Anna

  Och Soran, <3

 13. Bild för Anna
  Anna

  Shit vad du är bra Soran - på så många olika sätt!

 14. Bild för El
  El

  Kram!

 15. Bild för Per Hansson
  Per Hansson

  Hej Soran,

  Du är en förebild för alla. Du försöker argumentera på ett sakligt sätt i händelserna på Kungsgatan och låter dig inte provoceras. Du behandlar dem med mer respekt än de förtjänar under händelsen och håller huvudet högt i efterspelet trots att SD gör sitt bästa för att sätta dit dig med sina lögner. Du har länge varit ett föredömen och är idag ännu mer imponerad över dig.

  Per, 37

 16. Bild för dybban
  dybban

  Imponerad av dig Soran. Inte nog med att Almqvist med anhäng agerade som ryggradslösa mansgrisande svin. De försökte även få dig att framstå som lögnare.

  Mitt huvud hade kunnat explodera för mindre.

  I dag känns det som slutet på en film där skurkarna äntligen åkte fast och hjälten rentvådd. Ren lycka!

 17. Bild för Gunnar
  Gunnar

  Knäppgök. Tror du att en journalist ringer för att prata bort en stund?

 18. Bild för Gunnar
  Gunnar

  Knäppgök. Tror du att en journalist ringer för att prata bort en stund?

 19. Bild för E R I K A
  E R I K A

  Heja sanningen och heja dig! Såg filmen som Expressen publicerat, imponerad av ditt lugn och saklighet. Du är grym Soran!

 20. Bild för Magnus
  Magnus

  Du är så djävla bra Soran.

 21. Bild för Elin W
  Elin W

  Tack för att du finns Soran. Det var allt jag hade att säga, resten verkar media och filmen berätta.
  Kram och så hörs vi i hörlurarna med hjälp av TSKNAS!

 22. Bild för Hannes
  Hannes

  Respekten för dig Soran blir bara större och större. YNWA

 23. Bild för essbeck
  essbeck

  Hej Soran.

  Klippet du la upp när det hände berättar precis allt som behövs att sägas så vitt jag kan se. Jag kom ihåg att jag såg det när de lades upp och nu när man sett deras klipp så är det många bitar som faller på plats.

  Det räcker gott och väl för samtliga media som en kommentar så kan du softa och helt enkelt göra det du vill.

 24. Bild för Bo
  Bo

  Det är ju bara för roligt! Har suttit en hel bussresa å bara gottat mig i allt som rör den här händelsen. Rasister är bäst när dom är ärliga :D
  Heja SD, våga släppa fram er själva. Ingen mår bra av en garderob

 25. Bild för Krigarn
  Krigarn

  Måste bara säga att du är bäst Soran. Älskar din humor och det arbete som du gör i de här frågorna. Jag kommer själv från ett litet samhälle där rasistiska åsikter är mer än vanligt. Innan jag flyttade därifrån vågade jag aldrig ta diskussionerna utan bara höll tyst. Men du har verkligen inspirerat mig till att våga prata om de här frågorna och ta diskussionerna. Fortsätt jobba som du gör!

 26. Bild för Pia
  Pia

  Håller med om att det är så jävla lågt av Expressen att skriva som de gör, förstår att du är trött på detta och att det är avslutat för dig.
  Men det är så skönt att SD åker dit

 27. Bild för Jonas
  Jonas

  Du hanterar detta så jävla bra Soran. Inget mer att tillägga.

 28. Bild för Gabriella
  Gabriella

  Du äger Soran!

 29. Bild för Cem
  Cem

  Soran, snyggt hanterat både nu och tidigare, hade inte klarat samma sak själv. Allt gott!

 30. Bild för Susanne
  Susanne

  Jag älskar dig!

 31. Bild för Alexx
  Alexx

  Hallå ja! Massa kärlek till dig för humorn! Och ännu mera respekt för hur galant du hanterade Almqvist som man får se nu i klippet! Hur kunde du vara så lugn? Jag hade tappat det. Och ÄNNU mer respekt för hur du hållit dig efter expressens avslöjande. Så himla moget och bara genombra! Puss.

 32. Bild för Helena B N H
  Helena B N H

  Kan du få dina landsmän sluta smuggla bilar, fuska med bidrag, sälja droger o smuggelcigg? Vill ni vara svennar får ni acceptera vårt sammhälssbygge, då är ni välkomna.

 33. Bild för Helena B N H
  Helena B N H

  *samhällsbygge*

 34. Bild för simon
  simon

  Big ups till dig Soran!

 35. Bild för Jonas
  Jonas

  Hörde dig på radion i morse och tycker det du sade var klockrent. Väldigt få människor är innerst inne rasister, men väldigt många slänger ur sig rasistiska tillmälen när de är upprörda. Tror stenhårt på det du sade om att man inte skall prata om personerna utan om det de faktiskt sa - utan att för den skull säga att de som personer är något. Det måste vara rätt väg att gå. Sedan gillar jag din liknelse med stol och bord. Självklart kan man vara både svensk och kurd. Ser man sig som svensk så är man svensk.

 36. Bild för Lotta L
  Lotta L

  Hej Soran Ismail, vill bara säga att jag håller med dig helt om att det är föreställningen om att Sverige tillhör vissa som bor här och inte andra som är det stora problemet. Vi som har våra rötter djupt i den svenska myllan måste göra upp med föreställningen att svenskhet har något med jord, blod och nån sorts diffus kulturell identitet att göra. Svensk är den som definierar sig som svensk. Punkt. Sen må den personen kalla sig svensk-amerikan, råsvensk, turkisk-kurd-svensk, greksvensk eller bara svensk. Det är den enskilde som bestämmer. Vi behöver inte alla vara likadana för att vara svenskar. Däremot är det angeläget att vi tillsammans lyckas skapa en idé om hur "vårt" gemensamma land ska fungera så att alla kan sträva mot ett fungerande pluralistiskt samhälle där vi alla försöker att efter bästa förmåga förlika oss med oss själva och varandra.

 37. Bild för Fredrik
  Fredrik

  Jag blev glad när jag lyssnade på dig på radion i morse Soran. Jag tycker att det är viktigt att skilja på sakinnehållet i det någon säger och personen. Som du påpekade så blir man väldigt defensiv om man personligen känner sig utpekad, och då är det svårt att diskutera innehållet i det som sagts.

  Jag gillar också att du skiljer på nationalitet och etnicitet (du sade nåt om att du var både svensk och kurd, inte hälften av var). Problemet för många kanske är att skilja på svensk som nationalitet och svensk som etnicitet.

 38. Bild för Dicken
  Dicken

  Du ägde de där rikspuckona totalt tyckte jag, det pirrade i mig av glädje när jag såg hur du lyckades förlöjliga dem för svenska folket (utan att ens veta om det), och visa för alla vad de verkligen är: Rasistsvin i kostym med var sin synonymordbok

 39. Bild för hundägare/dotter/svensk/sambo/akademiker/jugoslav/frisk
  hundägare/dotter/svensk/sambo/akademiker/jugoslav/frisk

  Hej Soran!

  Jag vill bara säga att jag såg den 8.min videon igår och tog väldigt illa upp när jag hörde Almqvist säga till dig att du inte är svensk, att detta inte är ditt land, du har inte svenska värderingar osv. Jag blev så illa berörd, det är ju precis som du skriver i debattartikeln idag, rasistiska åsikter som finns i det här samhället och endast symptom på en mycket stor sjukdom. Jag har iaf valt att polisanmäla det Almqvist sa som hets mot folkgrupp enl 16 kap 8 paragrafen, brottsbalken. Jag tycker att hela detta avslöjande som du faktiskt har varit med och gjort - är ett mycket finare bidrag till vårt samhälle än någon av rasisterna sverigedemokraterna, nånsin kommer att göra. Tack!

 40. Bild för Miriam
  Miriam

  Soran, jag är så glad att du finns! Kärlek!

 41. Bild för Petronella
  Petronella

  Läste din artikel i Expressen. Den var bra. Du fick fram poängen som många verkar glömma. Önskar nu att fler kunde sluta upp och tillsammans göra något åt saken. Försöka i alla fall. Tiga bort problem har sällan fungerat. Det är dags att sluta dalta så jävligt här i Sverige och börja ta itu med problemen tycker jag. Först då kan vi göra skillnad. Tack för att du gjorde din röst hörd igen och lyste upp det verkliga problemet. Skulle finnas fler som du!

 42. Bild för Jasmin
  Jasmin

  Hejsan Soran!
  Jag måste bara säga tack för att du orkar ta debatten på ett sådant vettigt sätt. Fortsätt kämpa. Du är fantastisk.
  //Jasmin

 43. Bild för Alva
  Alva

  Du är verkligen grym, fortsätt som du gör!

 44. Bild för &quot;Svensk&quot; långt tillbaka i tiden &quot;dansk&quot; och &quot;fransk&quot;
  "Svensk" långt tillbaka i tiden "dansk" och "fransk"

  När blev Sverige svenskt? Människor har ALLTID rest runt och "blandat" sig. Det finns inget som heter svenskt. Det är ny påhittat. Om någon ens försöker påstå annat vill jag se dom beläggen. (Vilket INTE finns).

  Med vänlig hälsning, Arkeologen.

 45. Bild för Kenneth Sjöö
  Kenneth Sjöö

  Hej Soran

  Läste ditt debattinlägg i KvällsPosten idag.
  Almqvist och co betedde sig som idioter, man ska definitivt inte käfta när man är berusad, så det kommer att bli en dyrbar läropeng för involverade politiker.
  Men, att bli kallad för blatte måste ju vara en positiv grej för då kan man aldrig få rasistetiketten på sig.
  Som jag har uppfattat vad som gäller i Sverige idag, så gäller följande.... du är vit man så är du per definition rasist, kvinnoförtryckare, homofob med mera.
  Jag skulle gärna vilja bli kallad blatte, för bor jag i Skåne så är jag en jävla skåning i norrlänningars ögon och vice versa lappjävel.
  Berätta, finns det ingen rasism i Kurdistan där du kommer ifrån ?
  SD är precis som MP var på 80-talet, man lyfter frågor som andra inte är ett dugg intresserade av att lösa.
  Ha det bra, jag ska se dig när du kommer till en lokal nära mig :-)

 46. Bild för Ami
  Ami

  Jag har inte hängt med, missat dig fram till igår ungefär. Och vad jag har missat sen! Hörde dig på P1 Morgon ca 08:30 (antagligen reprisen) i morse. Du är fantastiskt kommunikativ, välmöblerad i skallen och rapp i uttrycket. Jag är mycket imponerad. Guds välsignelse till Dig, ditt mod och allt du gör!

 47. Bild för Tomas
  Tomas

  Bra diskussion i P1! Jag håller med dig om problemet med identitet och den ofta missförstådda synen att människor är antingen-eller. Medborgarskap skiljer sig från etnisk/social/kulturell tillhörighet. Tyvärr lever tron om nationalstaten kvar och att alla som bor i den ska assimileras till en mainstreamidentitet istället för en tro om ett medborgarskap som bryggar olika identitetsgrupper och skapar ett samhälle där alla har rätt, och kan, vara den de är.

 48. Bild för L
  L

  Du är BÄST Soran!!! Kram

 49. Bild för tjena
  tjena

  "du är vit man så är du per definition rasist, kvinnoförtryckare, homofob med mera."

  Nej Kenneth, om du uttrycker dig rasistiskt, sexistiskt och homofobisk så får du den stämpeln!

 50. Bild för Linda
  Linda

  Är så otroligt imponerad av hur lugn du var inför de där påhoppen i den där filmen. Och ledsen för att det är så här det ser ut, att sånt här inträffar. Att människor tänker så om att vara svensk eller inte. Varför kan vi inte bara enas om att det här är allas vårt land för oss som bor här oavsett om vi bott nånstans innan och att det är allas vårt jobb att behandla varandra med respekt och bygga ett så gott samhälle vi kan. Och vi som bott här i många generationer kan tänka på att bli född till ett land utan krig, där vi inte är förtryckta inte hänger ihop med att vi är så himla förträffliga utan med tur, vi borde själva va exakt lika tacksamma som idioter tjatar om att invandrade svenskar ska vara, eller kanske ännu tacksammare för allt vi sluppit vara med om av krig och förtryck. Kärlek och respekt till dig Soran!

 51. Bild för sofia
  sofia

  bästa bästa soran!!!

 52. Bild för Samhällslärare
  Samhällslärare

  Är fruktansvärt imponerad av din kyla i det populistiska medielandskapet, att du håller fokus på de riktiga problemen och SD-rasitiska politik och ideologi snarare än vissa ord och tillmälen.

 53. Bild för Mattias
  Mattias

  Du uppträder minst lika bra på scen som du uppträdde i den uppkomna situationen. De där pajasarna måste dock ha varit jävligt berusade som misstog dig för Babben. Visst, hon en duktig komiker, men du är alltid strået vassare ;-)

 54. Bild för Idiot
  Idiot

  Värdelös. Du är så otroligt jävla dålig. Så dålig så du inte verkar ha råd till en rakapparat.

 55. Bild för Gunilla
  Gunilla

  Så bra hanterat, både vid gatubråket 2010 och nu. Det du gör är viktigt för Sverige, fortsätt så!

 56. Bild för Dumleklubba
  Dumleklubba

  "HELENA B N H 2012-11-15 07:56
  Kan du få dina landsmän sluta smuggla bilar, fuska med bidrag, sälja droger o smuggelcigg? Vill ni vara svennar får ni acceptera vårt sammhälssbygge, då är ni välkomna."

  ursäkta, men nysvenskar skall väl leva efter samma regler som alla andra svenskar?
  och passar det inte så kan väl DU dra, gärna förr än senare?
  vi svenskar vill nämligen inte ha rasister och främlingsfientliga som förstör vårt land.
  Så kära Helena, var vänlig gör som en ballong man stuckit hål på och PYS

 57. Bild för Väktare i Malmö
  Väktare i Malmö

  "– Jag har respekt för alla människor oavsett deras åsikter. Jag måste vara tolerant även mot de intoleranta, annars är jag de." (Soran i DN).

  Inte många kan säga så utan att ljuga. Soran har flera gånger bevisat att han är en av dessa få. Killen kan ju till och med vara sarkastisk samtidigt som han är ödmjuk och visar respekt. I all denna skam som rasister och framför allt främlingsfientliga drar över detta land så kan vi i alla fall vara stolta över att vi har svenskar som Soran. Tack!

Matjävel

Soran Ismail 13:33 24 Apr 2013
Det fanns mer mat på den här tallriken förut. Men sen åt jag lite och då blev det mindre. Så här ser det ut nu :) :D Det var gott :P
Gilla:
upp
249 röster