katter och droger

Johanna Swanberg 13:04 11 Oct 2012

Det var länge sen jag var inne på Pinterest, men nu hände det.

Roligt, ju.

Gilla:
upp
46 röster

Lämna en kommentar, bild eller gif här

Vad är verklighet och vad är tv-serie

Johanna Swanberg 17:03 29 Sep 2013

Var som sagt med ett härligt gäng på nya Lux i fredags. (Vet inte riktigt hur vinglasen gjorde med den där bilden för att få den att heta "FOTO" högst upp, men det är sånt man får ta.) Diskuterade märkliga röster ("äggig" röst är tydligen det man vill undvika, folks), skrattfrustade brödsmulor på grund av en historia som involverade en bubbla av snor och pratade relatioooooner. Men fick tygla mig själv för att inte ställa mig upp och skrika STOPP HÄR NU STOPP HÄR NU MÄRKER NI VAD SOM HÄNDER när Brita skulle beställa en rätt med lamm, och ville försäkra sig om att lammet var ett sånt som hade haft ett bra liv. Den trevlige servitören började förklara att lammet kom från den-och-den gården och allt, så långt det nu går, på restaurangen är närproducerat och ekologiskt och allt sånt där man älskar. Men som kan vara svårt att hantera för oss som har vissa tv-serierelationer.

För vi VAR ju plötsligt här -->

Och det var underbart.

Gilla:
upp
92 röster

Alla problem lösta

Johanna Swanberg 12:40 27 Sep 2013

Kollade första avsnittet av nya Parks & rec (streamas på NBC.com!) och insåg att det plagg jag borde ha är Leslie Knopes grönsvarta klänning.

Men en snabb googling fick mig att inse att Knope bär Stella McCartney.

Känner mig tveksam till om hon skulle lägga 13 000 på en klänning, men jaja.

Får lägga kraften på att hitta Jean Ralphios exakta outfit, inklusive hundmönstrad jacka, istället.

Gilla:
upp
94 röster

Emmyglädjen

Johanna Swanberg 09:27 23 Sep 2013

Kan ju inte säga att jag är förvånad över att det var Fey och Poehler som hade det roligaste att komma med under Emmyöppningen (eller jo, lite förvånad eftersom Neil Patrick Harris är öppningskung, men han kanske kommer igen lite senare i galan? Har inte hunnit se hela än).

Den som vill se hela galan kan göra det på CBS.com – allt du behöver för att streama från Sverige är att ha ett tillägg som till exempel Mediahint för Firefox.

 

UPPDATERING:

Okej, de gjorde en grej av att ha sång-och-dans-numret mitt i galan istället.

Jag ger det hela tre av fem.

Kolla in NPHs Emmybelönade Tony-öppning för att ha nåt att jämföra med:

Gilla:
upp
131 röster

Ge mig klänningstips

Johanna Swanberg 21:25 22 Sep 2013

Nästa vecka är det dags för The 40-årsfest to end all 40-årsfester. Och jag är klädbekymrad.

Kolla in den här Erdem-klänningen. Den kostar cirka 40 000 spänn.

Den tänker jag inte köpa. Men däremot är jag väldigt mycket ute efter en extraordinärt fin klänning som kan motivera att jag köper nåt nytt istället för att dra på mig nån gammal kostym som redan hänger i garderoben.

Det svåra är:

• den bör inte vara för kort.

• den bör inte vara för lång.

• den bör inte vara för mellan.

• den bör inte vara för svindyr, men den måste inte kosta 398 kr.

• den bör, som sagt, vara extraordinärt fin. Eller åtminstone ha nåt extra.

• den MÅSTE vara en glädje att ha på sig.

Färgmässigt är jag öppen för alla förslag och formmässigt säger jag ja till allt som inte är för korvskinnigt eller för frihetsklänningt.

Värt att notera kan vara att alla dessa regler hux flux kan upphöra att gälla. Den här YSL-varianten, till exempel, uppfyller väldigt få av kriterierna, men den skulle jag ändå vilja ha*.

 

* Men nej, det kommer inte bli den, främst på grund av att priset är cirka 55 000 kr.

Gilla:
upp
112 röster