Remmarlöv Gårdsbryggeri tar med nyheter till 5 januari-festen

07:50 2 Jan 2020
Remmarlöv Gårdsbryggeri kommer som namnet antyder från Remmarlöv, fem kilometer väster om Eslöv, där de sedan 2014 har bryggt öl på vatten från sin egen brunn. Bryggeriet håller till på en gård där det även finns ett hönseri, och har gått från sidoprojekt till att uppta en stor del av gårdens sysslor. Välbryggt, balanserat, och rena smaker är filosofin bakom ölen som ni kan upptäcka på Nöjesguidens 5 januari-fest.
 
Berätta hur bryggeriet startades? 
– Det började med en ide om att bli hembryggare, projektet växte då det fanns stora lokaler att tillgå och Hampus Olfsson anställdes som bryggare.
 
Hur skulle ni beskriva er ölstil? 
– Ganska nedtonad med fokus på drickvänlighet och balans.
 
Vad kännetecknar en bra öl? 
– Att du ska kunna dricka nio stycken och vara sugen på en till.
 
Vilken är nästa stora öltrend? 
– 
Lagertrenden, som i viss mån redan är här.
 
Vad tar ni med er till 5 januari-festen?
– Vi tar med oss Haus Pils och Lomond på fat, Migla (årets nyhet) och Neblina (premiär) på burk.
 
Vilket är roligast, hönseriet eller bryggeriet? 
– 
Alla brancher har sin tjusning. Det är lättare att föklara vad som är kul med bryggeriet men det finns många positiva och intressanta delar i hönseriverksamheteten också. Svår fråga, beror på dagsformen.
 
Vilken är er egen favoritöl just nu? 
– Oftast den som är mest aktuell i produktionen. Just nu en ny session NEIPA som kommer i februari, annars vår Festbier, en klassisk Helles.
 
Om ni inte får säga ert eget, vilket tycker ni är Sveriges bästa bryggeri just nu? 
– Får nog bli som vanligt med denna fråga, Oppigårds, för innovation o ständig kvalitet.
 
Vad är det viktigaste som händer i den svenska ölvärlden 2020? 
– 
Omstöpning av Systembolagets lokala sortiment TSLS.
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar